Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, jacus napisał:

milion szczepionek lezy i czeka na chetnych ja dzisiaj moglem sie zaszczepic doslownie na poboczu ulicy, z ciekawosci stanalem chwile ani zywego ducha , siedzieli i sie nudzili.

jesli by ktos naprawde chcial sie zaczepic to nawet w suwalkach by to zrobil-w zyciu tam nie byle ale sasiad jest z filipowa .

trudnosci z interpunkcja i ortografia ma od 86r wiec to nie wplyw mgly pokowidowej.. jeszcze w podstawowce w tym pamietnym roku mielismy pierwszy raz do czynienie z komputerami.

bo chętni się już kończą . reszta już się obawia.

Opublikowano
40 minut temu, jacus napisał:

ja nie uzywam -bo jestem ozdrowiencem wiec sam nie zarazam i innych nie zaraze,zresztana pomorzu prawie nikt nie uzywa,ani w sklepach,kosciolach czy knajpach.....

Pewny jesteś, że możesz nie zarażać lub przenosić bezobjawowo ?  Co do samych masek, których nie byłem zwolennikiem i nie jestem, to lepiej jak ktoś stoi za waszymi plecami i się dusi lub kicha na was czy lepiej jak stoi w masce te 1,5 metra za wami ? To drugie pytanie to tak ogólne.

22 minuty temu, Kallina86 napisał:

Jestem z zadupia.

Nie ładnie pisać tak o swojej miejscowości, jaka by ona nie była.

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, pafnucy napisał:

bo chętni się już kończą . reszta już się obawia.

I co teraz ?? Może łapanki ?? 🤣😀🤣😀🤣

Opublikowano

strzały z za winkla :D

nic już się nie da zrobić. koniec chętnych i tyle.

musieli by uwierzyć że to jest im niezbędne. ale jak przekonać??? i czy potrzeba?

Opublikowano

Szczepieniaki. Talon rabatowy na harnasia  i żubra, kupon rabatowy na hibrydy dla Karyny ,i na koniec dla tych co przeprowadzą minimum 4 dodatkowe osoby, bony żywnościowe wypłacane w gotówce 😉

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jacus napisał:

odpowiem ywie

gdy kichasz czy kaszlesz to uzywasz husteczki czy reki ??? czy tak prosto na innych ?????? wlasnie na tej zasadzie dzialaja maseczki-chronia innych przed toba a nie ciebie.

To takie argumenty podają w tv? 😂 I to do ludzi cywilizowanych? Może to instrukcja dla jakiś buszmenów- nie wiem jak to nazwać. Dzieci takie instrukcje oczywiste dla dorosłych nie wymagające żadnych pandemii przyswajają od rodziców, chyba normalne.

To uważają, że ludzie są niehigieniczni? To już szczyt besczelności.

Edytowane przez Ywa
Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, Strongman napisał:

Chory temat ten covid moderator już dawno powinien ten temat usunąć.Bo takle wuj wie co się tu odprawia.

Niestety w realu jest podobnie :( , a podział społeczeństwa dopiero nabiera tempa , na wsiach bedzie to mało widoczne , ale miastach oj bedzie sie działo , tym bardziej że młode pokolenie stanowi wiekszość tych przebrzydłych "foliarzy " 

Ten temat , juz nic merytorycznego nie wykrzesze , scenariusz jesienie i wiosny jest przynajmniej dla mnie oczywisty w sumie pisanie dla nudy 

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Ywa , podsumowując  temat maseczek można powiedzieć że z bardzo dużym prawdopodobieństwem  nie są skuteczne w 100 a może nawet ich skuteczność to tylko w kilka  procent . Jak już się je założy to nie należy ich dotykać i trzeba je zmieniać możliwie często . Oczywiste jest to że nie zatrzymują pojedynczych wirusów .

Tak się jakoś składa że te informacje były przekazywane do publicznej wiadomości w czasie kiedy wprowadzono nakaz ich używania . 

• Like 1
Opublikowano

Peugeot tu sie zgadzam,Takie dobre te maski, tak zatrzymują przenoszenie i mamy za plecami 4 falę🙆‍♂️ A jeszcze niedawno przed wyborami krzyczeli ze  pandemie mamy za sobą😎 

Czas pokaże co warte te preparaty, pierwsze dane już  spływają, niektórzy poprostu wolą nie wiedzieć co się  dzieje,  i udawać że wszystko jest ok.

Strongman no mszy tu odprawiać nie bedą🙆‍♂️

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, jacus napisał:

seanku ja zawsze bylem duzym chlopcem ,wiec pod stol to niedlugo po urodzeniu moglem schylajac sie wejsc...

ja mieszkamw takim miejscu ze w jedna strone odchodzily autobusy robotnicze do huty im. lenina a w druga do kopalni piast-gornicy tej poddali sie dopiero po strzelaninie we wujku i zakonczyli podziemny straj,wiec o tych czasach wiem od naocznych swiadkow troche wiecej niz ty... moim koledzy z klasy pochodzacy z nowej huty to w 88 r kamieniami w zomo rzucali.

co z tego ze wszystko o tobie wiedza - tej wiedzy jest tyle ze nikt nigdy tego nie przerobi do tego dla "nich' jestes nikim.mniej niz zerem...........

co z tego ze wszystko co piszemy i o czym rozmawiamy jest nagrywane-jesli tego nitk nigyd nie przetrawi, co najwyzej reklamy moga ci zapodac inne.. 

kupilem tur-a wapna niedawno a dopiero teraz mi wychodza reklamy😂

wlasnie adrian byl w lipnicy wielkiej w malopolsce-tam zaszczepilo sie 8% mieszkancow....choc wynik moze byc przeklamany bo sporo za granica pracuje. 

odpowiem ywie

gdy kichasz czy kaszlesz to uzywasz husteczki czy reki ??? czy tak prosto na innych ?????? wlasnie na tej zasadzie dzialaja maseczki-chronia innych przed toba a nie ciebie.

ja nie uzywam -bo jestem ozdrowiencem wiec sam nie zarazam i innych nie zaraze,zresztana pomorzu prawie nikt nie uzywa,ani w sklepach,kosciolach czy knajpach.....

kurna mialem isc na plaze a stara spi jak zabita

jacuś nie pal pawiana co?    :D byłeś 7-8 letnim dzieckiem i o stanie wojennym wiesz tylko z opowiadań, możesz kit tu wciskać młodszym kolegom ale nie mi  :P Dostałbyś pałą przez d*pę, przy okazji się zesrał i tyle by było twojej walki o wolność i demokrację, weź się już nie ośmieszaj co?   xD

Edytowane przez deSilva
Opublikowano
31 minut temu, Strongman napisał:

Chory temat ten covid moderator już dawno powinien ten temat usunąć.Bo takle wuj wie co się tu odprawia.

A ja czytam i mi się podoba !👍

• Haha 2
Opublikowano

Wiem ale temat rzeka niby ja się zaszczepił a kto nie chce to nie musi ja chory nie był ni nic i taka szczepionka wuj mi może,ale widzę jakoś taką agresje czy coś w tym stylu.

Opublikowano
11 minut temu, GRZES1545 napisał:

Peugeot tu sie zgadzam,Takie dobre te maski, tak zatrzymują przenoszenie i mamy za plecami 4 falę🙆‍♂️ A jeszcze niedawno przed wyborami krzyczeli ze  pandemie mamy za sobą😎 

Czas pokaże co warte te preparaty, pierwsze dane już  spływają, niektórzy poprostu wolą nie wiedzieć co się  dzieje,  i udawać że wszystko jest ok.

Strongman no mszy tu odprawiać nie bedą🙆‍♂️

Nic takiego nie napisałem  , zmniejszają tylko trochę rozprzestrzenianie wirusa . 

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Strongman napisał:

Wiem ale temat rzeka niby ja się zaszczepił a kto nie chce to nie musi ja chory nie był ni nic i taka szczepionka wuj mi może,ale widzę jakoś taką agresje czy coś w tym stylu.

Nic nie poradzisz, niektórzy co się zaszczepili uważają się  teraz za lepszych czy co 🤔? Ktoś już tu wspominał że  wieksza agresja w śród ludzi ostatnio. Za brak maski gościa  w pociagu pobili czytałem niedawno🤦‍♂️

Peugeot to miałem na mysli👍

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
1 minutę temu, GRZES1545 napisał:

Nic nie poradzisz, niektórzy co się zaszczepili uważają się  teraz za lepszych czy co 🤔? Ktoś już tu wspominał że  wieksza agresja w śród ludzi ostatnio. Za brak maski gościa  w pociagu pobili czytałem niedawno🤦‍♂️

różne opinie, różne zdania i kłótnia.

szczerze mówiąc to byłem tu traktowany jako raczej gorszy  jak pochwaliłem się szczepieniem.

ja akurat mam to gdzieś, kto zaszczepiony , a kto nie. zaszczepiłem się z czystego wyrachowania, by nie mieć problemów w placówkach nfz.

Opublikowano
6 minut temu, Strongman napisał:

taka szczepionka wuj mi może,ale widzę jakoś taką agresje czy coś w tym stylu.

No i fajnie już kiedyś  Kolego napiasłem że takiego podejścia  oczekuje bez zmuszania i agresji , bo żadnej agresji tutaj nie uprawiam 

Jestem tylko po drugiej stronie barykady i twierdze że owszem ta substacja bardzo wiele wuj mi może a przekonać sie nie chcę / boje / nie widze potrzeby ,co bedzie  po czasie 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, jacus napisał:

moim koledzy z klasy pochodzacy z nowej huty to w 88 r kamieniami w zomo rzucali.

moi koledzy z klasy uczestniczyli w strajku w HTS I przeżyli szturm ZOMO,i czym tu się chwalić

jak huta była imienia Lenina to ty na gówno mówiłeś papu

Edytowane przez witejus
  • Like 1
Opublikowano
7 minut temu, V12 napisał:

No i fajnie już kiedyś  Kolego napiasłem że takiego podejścia  oczekuje bez zmuszania i agresji , bo żadnej agresji tutaj nie uprawiam 

Jestem tylko po drugiej stronie barykady i twierdze że owszem ta substacja bardzo wiele wuj mi może a przekonać sie nie chcę / boje / nie widze potrzeby ,co bedzie  po czasie 

Nikt cię nie zmusza , tylko przekonuje .

Opublikowano
3 minuty temu, pafnucy napisał:

różne opinie, różne zdania i kłótnia.

szczerze mówiąc to byłem tu traktowany jako raczej gorszy  jak pochwaliłem się szczepieniem.

ja akurat mam to gdzieś, kto zaszczepiony , a kto nie. zaszczepiłem się z czystego wyrachowania, by nie mieć problemów w placówkach nfz.

I to mi się podobuje! Co mi zrobisz jak mi nic nie zarobisz !👍Narazie demokracja.