Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja nie wierzę urzędnikom bo nie muszę , oni są po to aby kierować wdrażaniem profilaktyki .Ich błędy  nie mają wpływu na to co jest   Od ustalania najlepszej w danym  momencie strategi   medycznej są naukowcy i  lekarze . Nauka i jej zdobycze to jedyne co mamy . Korzysta z niej każdy i jakoś nie kwestionuje jej na każdym kroku , bo się sprawdza . Dlatego nie musimy mieć absolutnej pewności że jest nieomylna . Przeciwnicy to  odrzucają i wolą anonimowe chwytliwe hasła .Wydaje im się że to oni wyznaczają granice po przekroczeniu których oni sami i reszta ma się bać .

Życie w społeczeństwie to przyjęcie pewnego porządku i jeśli ktoś tego nie przestrzega to się go dyscyplinuje , tu padają propozycje aby  każdy robił co chce .

Jedyne czego życzył bym sobie i innym ,  to aby przeciwnicy szczepień zrozumieli że przeciwdziałanie chorobom zakaźnym to nie prywatna sprawa . Wolność to  też możliwość wypowiedzenia swojego zdania , ale nie zwalnia ona z odpowiedzialności za swoje oddziaływanie  na innych .

Opublikowano

Jan Sztaudynger: Prawda w oczy kole, a więc kłamstwo wolę

Nie mogę zrozumieć, że  ubzdurali ludziom to coś, skoro dostępne są leki, przy wczesnym rozpoznaniu. Zakazy wobec oczekiwań na cudowne wybawienie-  pomyśl!

Zakaz to najlepsza propaganda”. /Jan Sztaudynger/

Zresztą jestem obserwatorem i nieodłączna zakłamana kwestia polityczna najbardziej mnie interesuje w tym temacie. Zatem czekamy na dalszy bieg czyli obnażenie/ rozbicie wielkiej spółki big tech, trzyam kciuki za te cele republikanów.  

Opublikowano

Niektórzy by powiedzieli : wczesne rozpoznanie , ale jak skoro testy są nic nie warte . Leki są tak samo skuteczne jak szczepionka ( bo są nie przebadane w kierunku tego wirusa ) .

Opublikowano

Czego tu nie rozumieć. Bardzo niskie przeciwciala po szczepionce mogą być w gruncie rzeczy bardzo silne, a moje średnie przeciwciala po przechorowaniu w sumie mogą być  bardzo słabe .

Opublikowano (edytowane)

Ciekawe co powiedzą siewcy szpryc , jak fala bedzie jeszcze wieksza , tak samo jak wiosną mimo ilus tam mln co przyjeło to było gorzej jak jesienią  zamiast lepiej .

aaa i ogolnie Ci anty co.v to nie lataja na test z byle powodu a raczej sa zmuszani żeby miec dostep do strzepków słuzby zdrowia  , więc oni nie napedzali nigdy statystyk 

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

Coż ja nie wyznaje choroby bez objawowej , wiele osób z branży med twierdzi że powinni sie zajac osobami objawowymi i chorymi a zdrowym dac zyć 

Ale coż ja nie ogladam celebrytów , dlatego odmienne zdanie 

a moja osoba nie ma w zwyczaju latac z katarem czy kaszlem bo po pierwsze szanuje swoje zdrowie bo wiem ze moze to sie przerodzic w cięzki przebieg - zapalenie płuc lub serca , taka zasade wyniosłem z domu rodzinnego 

Moja sytuacja zawodowa  pozwala mi to , ale może tez warto nie wszystkich wrzucac do jednego worka , bo jak ma sie nad soba kacyka to kazde chorobowe to ryzyko że może cie wylac albo problemy w pracy , a wiadomo rodacy odmiennie niz ja uwielbiaja się kredytować , a nikogo nie obchodzi że nie ma na  ratkę 

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Ale my chyba nie rozmawiamy o wszystkich chorobach , tylko o jednej .No niestety ale ci bezobjawowi    też mogą zarażać . 

Jest wiele chorób bezobjawowych  przez pewien czas , bywa że po zauważeniu objawów jest już za późno .  

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, peugeot napisał:

W każdej innej chorobie zakaźnej tak jest , to dlaczego w tej miało by być inaczej . To co proponujesz , aby winni byli zaszczepieni ? 

Winni czego? Teorie glosisz widzę jak jeden nie rolnik w temacie Rolnikow Podlasia 🤦‍♂️

Zaszczep się cudownym preparatem który ma chronić  na ten syf i od tych co nie chcą sie zaszczepić proszę sie od...pier...papier. 

6 godzin temu, deSilva napisał:

Czyli czwarta fala będzie razem z zaszczepionymi, a zwalą na niezaszczepionych.

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2021-04-21/zakazenie-po-przyjeciu-szczepionki-pojawiaja-sie-kolejne-przypadki/

Wczoraj w polsacie redaktor zadał jakiemuś specjaliscie od szczepionek fajne pytanie ,,jak to jest że  w Wielkiej Brytani i innych krajach gdzie jest wysoki odsetek zaszczepionych nadal covid się rozwija a w krajach Afryki gdzie nie szczepi sie masowo zachorowań jest o wiele mnie? " odpowiedzi konkretnej nie było.

Edytowane przez GRZES1545
  • Like 1
Opublikowano
7 minut temu, GRZES1545 napisał:

Wczoraj w polsacie redaktor zadał jakiemuś specjaliscie od szczepionek fajne pytanie ,,jak to jest że  w Wielkiej Brytani i innych krajach gdzie jest wysoki odsetek zaszczepionych nadal covid się rozwija a w krajach Afryki gdzie nie szczepi sie masowo zachorowań jest o wiele mnie? " odpowiedzi konkretnej nie było.

No ja zadaje to pytanie ciagle nawet tutaj chyba padło z mojej strony , odpowiedzi od zwolenników jak zwykle brak albo wykręcająco zmnienajaca temat 

Opublikowano
13 minut temu, GRZES1545 napisał:

Winni czego? Teorie glosisz widzę jak jeden nie rolnik w temacie Rolnikow Podlasia 🤦‍♂️

Zaszczep się cudownym preparatem który ma chronić  na ten syf i od tych co nie chcą sie zaszczepić proszę sie od...pier...papier. 

No właśnie, ci zaszczepieni jakoś dziwnie się zachowują.     :P

Opublikowano
7 minut temu, V12 napisał:

No ja zadaje to pytanie ciagle nawet tutaj chyba padło z mojej strony , odpowiedzi od zwolenników jak zwykle brak albo wykręcająco zmnienajaca temat 

Nie było szczepień i też były różnice między poszczególnymi krajami .

Powodem ponownego wzrostu zachorowań  może być np mała ilość zaszczepionych pełną dawką ( 44% ) nowa mutacja bardziej zaraźliwa czy też zdejmowanie ograniczeń w kontaktach a może jeszcze coś innego . 

Opublikowano

k**wa nic nie słyszę tylko co nowa mutacja to bardziej zaraźliwa , a ich szczepionki działają na wszystko.

Opublikowano (edytowane)

w afryce maja setki innych chorob na ktore umieraja wiec jedna wiecej nikt sie nie przejmuje. do tego w wielu krajach o bardzziej umiarkowanym klimacie ludzie umieraja ale tv o tym nie trabi..

w angli zaczepionych jest ze 40 milionow obywateli,szczepionka ma 90% skutecznosc, czyli zachorowac i umrzec moze 4 miliony -ile do tego brakuje wydaje mi sie ze duuuuuzo.. 

seanku-pokaz mi jeden artykul w ktorym pisza o 100 % skutecznosci szczepionki ?

Edytowane przez jacus
  • Like 1
Opublikowano

"Rozmawiamy o scenariuszach, żeby w pierwszej kolejności obowiązkowym szczepieniem objąć te grupy, które są najbardziej narażone na ciężkie konsekwencje zakażenia. Czyli mówimy tu o seniorach" - powiedział minister zdrowia Adam Niedzielski w rozmowie z Radiem Plus.

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Bercik92 napisał:

"Rozmawiamy o scenariuszach, żeby w pierwszej kolejności obowiązkowym szczepieniem objąć te grupy, które są najbardziej narażone na ciężkie konsekwencje zakażenia. Czyli mówimy tu o seniorach" - powiedział minister zdrowia Adam Niedzielski w rozmowie z Radiem Plus.

To nie pojdzie, nie ma żadnych rekompensat w przypadku utraty zdrowia lub zycia (bierze na własna odpowiedzialnosc co jest notowane w stosownych dokumentach przed )

, dalej dopuszczenie warunkowe , dalej brak wpisu do rejestru chorób i najważniejsze NIGDZIE w krajach cywilizowanych na szczęscie do tej pory do tego

nie doszło 

Dopiero kiedy te 4 składowe się zmienia mozna sie zacząc martwić , a zmienic się mogą mozliwe jest wszystko ale na zapas po co sie martwić?

jeszcze 2-3 miechy są spokojne na jesien , bedzie realne zagrożenie przymusem 

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

Tak tak , gdybym był pewny że to tego nie dojdzie to bym tu nie dyskutował , jednak pozostaje optymistą w tej kwestii ,

Jestem prawie pewny że latem nie groźi zaden przymus , potem moga się zaczac schody .

Jednak jesli zaden z krajów ue , nie  pojdzie na ten krok to jest 80% szans  ze u nas do tego nie dojdzie . 

Po szperałem i na ta chwile obowiązkowe szpryce sa dla 

• dzieci i młodzieży do 19 roku życia,
  • osób szczególnie narażonych na zachorowanie, czyli studentów uczelni medycznych, pracowników ochrony zdrowia, pracowników służb weterynaryjnych

Więc aby do tego doszło , to musi byc prawne trzęsienie ziemi , które nie jest łatwe i czasochłonne , to tego czynnik warukowego dopuszczenia (brak odpowiedzialności ) i brak wpisu choroby 

Prawdopodobnie , jest taka opcja w stanie nadzwyczajnym , ale o jego wprowadzenie był bym spokojny :D

Także prawo naszym przyjacielem , i to w każdej dziedzianie życia , zachecam wszystkich do ciagłej edukacji prawnej , łatwiej sie zyje i trudniej cwaniaczka nas zrobic w bambuko w każdej kwesti zycia 

Edytowane przez Gość
Opublikowano

29. 06.2021 owy dzień przejdzie do historii:

Opublikowano

Może krótko opisz dlaczego i o co chodzi . Nie mam wolnych 3 godzin na ogladanie :)

Opublikowano
36 minut temu, V12 napisał:

To nie pojdzie, nie ma żadnych rekompensat w przypadku utraty zdrowia lub zycia (bierze na własna odpowiedzialnosc co jest notowane w stosownych dokumentach przed )

, dalej dopuszczenie warunkowe , dalej brak wpisu do rejestru chorób i najważniejsze NIGDZIE w krajach cywilizowanych na szczęscie do tej pory do tego

nie doszło 

Dopiero kiedy te 4 składowe się zmienia mozna sie zacząc martwić , a zmienic się mogą mozliwe jest wszystko ale na zapas po co sie martwić?

jeszcze 2-3 miechy są spokojne na jesien , bedzie realne zagrożenie przymusem 

Wpisanie choroby na listę nic nie zmienia , dalej będzie to ta sama choroba . Co ciekawe , niektórzy twierdzący że covid-19 nie jest chorobą zakaźną bo nie jest wpisany na jakąś listę , jednocześnie z chęcią leczyli by siebie i innych lekami bez wskazań do leczenia danego schorzenia .