Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, V12 napisał:

Ale przeszkadza Ci ze taki osobnik jak ja nigdy tego nie zrobi , i ogólnie milony takich osobników .??

Czy podchodzisz do tego normalnie chciałes poszedłeś , bo mi np nic do tego Twoja decyzja a inni niech robia co chcą ?? 

Nie przeszkadza mi to wo gule, zona pracuje w służbie zdrowia i ja tak dla niej bo ona w tak to wierzy a ludzie palą papierosy i po 100lat żyją a niby takie trujące , kto ma ile żyć, tyle będzie żyć i nic nie wykombinuje.

Edytowane przez Strongman
  • Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, peugeot napisał:

Setki milionów szczepień to całkiem sporo jak na test .

Ile ludzi mieszka w bloku w skali swiata miliardy , wiec dlaczego za zadne skraby nie poszedł bym do bloku . Czy miliardy się mylą 

Iscie za stadem to nie moja domena , zawsze miałem swoje zdanie 

1 minutę temu, Strongman napisał:

Nie przeszkadza mi to wo gule, zona pracuje w służbie zdrowia i ja tak dla niej bo ona w tak to wierzy a ludzie palą papierosy i po 100lat żyją a niby takie trujące , kto ma ile żyć, tyle Bedzie żyć i nic nie wykombinuje.

No i fajnie i takie podejscie szanuje , i oby tak zostało na zawsze :)

Opublikowano
2 minuty temu, PRIMO napisał:

I właśnie sam się zaoeałeś zwolenniku szczepień. 🤦‍♂️

Te testy to jedna wielka ściema !

Sceptycy mają poniekąd rację bo te szczepionki jak już wyżej pisałem nie są przebadane klinicznie. 

O jakich testach mówisz i dlaczego to ściema , masz dowody że szczepionka nie jest tym czym ma być .

Opublikowano
1 minutę temu, Strongman napisał:

a ludzie palą papierosy i po 100lat żyją a niby takie trujące , kto ma ile żyć, tyle Bedzie żyć i nic nie wykombinuje.

Dokładnie. Dziadek palił 3 paki dziennie, wódę często opór. I jak zmarł miał 90 lat. I całkiem na co innego na co mógł zachorować po tych używkach

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, peugeot napisał:

O jakich testach mówisz i dlaczego to ściema , masz dowody że szczepionka nie jest tym czym ma być .

Zobaczymy na jesień w teorii do jesieni powieno byc u nas te 60 % tak jest w każdym kraju i sie zatrzymuje . 

Było max chyba 37 tys teścików dziennie  wiec jesienią powinno byc o połowe mniej i powinni chorowac te złe SZURY i FOLIARZE czas pokarze 

Tylko że szury i foliarze nie chodza na test z katarem , kaszlem  i goraczka 38 C :)

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Właśnie, straszą 4 falą, a tylu będzie zaszczepionych, ciekawe kto będzie tak chorował?

Opublikowano

Wstawiłem jakiś czas temu materiał odnosnie wyników badań na osobach zaszczepionych i nie  zaszczepionych. Dane jasno określiły że na Covid umiera 2 x więcej ludzi którzy się  zaszczepili niż nie zaszczepionych. Informacje były  na stronie Ministerstwa Zdrowia. Taką mamy demokracje że nie mowi się  o tym ani w tvp ani tvn...

Astra zeneca wycofana.... takie korzyści miały być jak kupowali od Duńczyków w marcu bodajże, co teraz powinni powiedzieć ludziom którzy ten preparat przyjeli🤦‍♂️ Jak można Tym Gamoniom powierzyć nasze zdrowie. 

W.Brytania odwołali loty z Sierpnia, teraz  z Lipca. Rodzina wraca jutro do Polski bo straszą fala kolejną. U Nas będzie kolejny lokdałn tylko troche odpoczniemy i zamykać nas będą, szkoły itd. Pogody na 2 dni nie potrafią przewidzieć a wiedzą co za miesiąc albo dwa będzie.

• Like 2
Opublikowano

Tak tak, na pewno.

2 minuty temu, Kallina86 napisał:

Niezaszczepieni. Ale po dwa razy.

1 minutę temu, GRZES1545 napisał:

Wstawiłem jakiś czas temu materiał odnosnie wyników badań na osobach zaszczepionych i nie  zaszczepionych. Dane jasno określiły że na Covid umiera 2 x więcej ludzi którzy się  zaszczepili niż nie zaszczepionych. Informacje były  na stronie Ministerstwa Zdrowia. Taką mamy demokracje że nie mowi się  o tym ani w tvp ani tvn...

Astra zeneca wycofana.... takie korzyści miały być jak kupowali od Duńczyków w marcu bodajże, co teraz powinni powiedzieć ludziom którzy ten preparat przyjeli🤦‍♂️ Jak można Tym Gamoniom powierzyć nasze zdrowie. 

W.Brytania odwołali loty z Sierpnia, teraz  z Lipca. Rodzina wraca jutro do Polski bo straszą fala kolejną. U Nas będzie kolejny lokdałn tylko troche odpoczniemy i zamykać nas będą, szkoły itd. Pogody na 2 dni nie potrafią przewidzieć a wiedzą co za miesiąc albo dwa będzie.

No właśnie.

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, peugeot napisał:

Setki milionów szczepień to całkiem sporo jak na test .

Do tego dolicz jeszcze dzieci 6.miesiecy i wiecej, tu już  oficjalnie podali jakie kraje biorą udział w testach. A jest ich tylko 4 w tym Polska. A ciekawe jest to że producenci ,,szczepionek" pisali jasno ze ,, nie zaleca się szczepic dzieci poniżej 16 roku życia" 

Edytowane przez GRZES1545
  • Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, V12 napisał:

Ile ludzi mieszka w bloku w skali swiata miliardy , wiec dlaczego za zadne skraby nie poszedł bym do bloku . Czy miliardy się mylą 

Iscie za stadem to nie moja domena , zawsze miałem swoje zdanie 

No i fajnie i takie podejscie szanuje , i oby tak zostało na zawsze :)

Twoje preferencje  mieszkaniowe to twoja sprawa wpływu wielkiego na resztę społeczeństwa przez to nie masz  , mieszkańcy blokowisk nie twierdzą że ich mieszkańca są najlepsze poprostu  tam  mieszkają . Wpływ  jednej osoby chorej zagrażającej może być nieobliczalny . Widać to choćby na przykładzie walki z ptasią grypą  , gdzie wybija się setki tysięcy  zwierząt .

Opublikowano

PL na MLN mieszkanów jest czołówce tescików na swiecie , jesli chodzi o dzienny rekord . 

Wielu zwolennków w styczniu swietowało , otwarcie słuzby zdrowia i wyzywało od debili kiedy mówiłem że wiosna rekordy... przeprosili mnie za to :)

1 minutę temu, peugeot napisał:

Widać to choćby na przykładzie walki z ptasią grypą  , gdzie wybija się setki tysięcy  zwierząt .

mam na to inny pogląd , ale co tam nie zmieniajmy tematu :)

Opublikowano
1 minutę temu, peugeot napisał:

Twoje preferencje  mieszkaniowe to twoja sprawa wpływu wielkiego na resztę społeczeństwa przez to nie masz  , mieszkańcy blokowisk nie twierdzą że ich mieszkańca są najlepsze poprostu  tam  mieszkają . Wpływ  jednej osoby chorej zagrażającej może być nieobliczalny . Widać to choćby na przykładzie walki z ptasią grypą  , gdzie wybija się setki tysięcy  zwierząt .

Tak tak, znamy te wspaniałe zarządzenia rządu w walce chociażby z epidemią ASFu, znajdowali chorego dzika daleko w polu, a wybijali zdrowe stada, tak to uchroniło d*pę przed zesraniem jak zmiana gaci przy sraczce.

Opublikowano
6 minut temu, deSilva napisał:

Tak tak, znamy te wspaniałe zarządzenia rządu w walce chociażby z epidemią ASFu, znajdowali chorego dzika daleko w polu, a wybijali zdrowe stada, tak to uchroniło d*pę przed zesraniem jak zmiana gaci przy sraczce.

Zamarznietego dzika, albo na drzewie ☺

Opublikowano (edytowane)

Zaszczepieni mają dziwną przypadłość namawiania niezaszczepionych do szczepień.    :P Teoretycznie nie powinni się niczego obawiać, a widzę że się obawiają czegoś jednak.  :P

Edytowane przez deSilva
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, deSilva napisał:

Zaszczepieni mają dziwną przypadłość namawiania niezaszczepionych do szczepień.    :P Teoretycznie nie powinni się niczego obawiać, a widzę że się obawiają czegoś jednak.  :P

Oj tak 

Tacy rycerze bez zbroi tacy odwazni do eksperymentu  , zalozyli niby zbroje a boją sie gołej pięści ,

taka zbroja niewidka :)

Wykluczam tych którzy mają tolernację i robią to ALE nie namawiają , wyzywają i dyskryminują   ,  ja to szanuje ich sprawa :)

W końcu według mnie to objaw obawy że jednak cos może nie działać...

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Cholercia. My zdrowi nie zaszczepieni możemy być jak ci dzicy i te świnki kto umrze to umrze a reszta pod odstrzał😬

Opublikowano
6 godzin temu, peugeot napisał:

Katar test pozytywny na covid19 

Grypa test pozytywny na covid19 

Inna choroba wirusowa test pozytywny covid19 

Chyba świadczy o tym że te testy są h🤬 warte. 

Ty dalej nie łapiesz o co chodzi?🤨

"Samo to że rządzący jak i medycy nie biorą odpowiedzialności za skutki uboczne tych szczepień powinno dać do myślenia. "

Opublikowano
7 godzin temu, V12 napisał:

Oj tak 

Tacy rycerze bez zbroi tacy odwazni do eksperymentu  , zalozyli niby zbroje a boją sie gołej pięści ,

taka zbroja niewidka :)

Wykluczam tych którzy mają tolernację i robią to ALE nie namawiają , wyzywają i dyskryminują   ,  ja to szanuje ich sprawa :)

W końcu według mnie to objaw obawy że jednak cos może nie działać...

Bo odpowiedzialność za innych to  coś czego niektórzy nie rozumieją . Częściowe szczepienie które nie powstrzyma wirusa daje czas na jego dalsze mutacje co może dać nieprzewidywalne konsekwencje . 

O tym  kto kogo bardziej poniża to można się dowiedzieć na tym forum .

• Haha 1
Opublikowano

widziales jak sie robi takie testy ??? jak wyglada szybki test podczas przyjazdu pogotowia  a jak w punkcie testowania ??

wy rzeczywiscie nie powinniscie sie szczepic...jeden z drugim pomyslam czasami czy wasi rodzice nie zrobili bledu szczepiac wasz wszelkimi mozliwymi preparatami, ile tego bylo,mam gdzies ksiazeczke zdrowia dziecka z 10 ???

Opublikowano
9 godzin temu, peugeot napisał:

No to powiedz że nie chcesz się zaszczepić i podać przyczyny też nie chcesz . Ty podajesz argumenty nie związane z meritum , przez niewiadomo o co Ci chodzi , albo ktoś może wyciągnąć nie właściwe wnioski . 

Zaszczepienia mogą mieć taki sam problem jaki mają nie zaszczepieni . Żyjemy w państwie , na czym to polega to chyba wiesz

Tym świństwem szczepić się to trzeba  nie mieć własnego zdania i myślenia kto o zdrowym myśleniu dałby się zaszczepić nie dokończoną badaniami preparatem fazie testowej .

Sami lekarze ostrzegają ale kto będzie słuchał szczepimy się to k**wa szczepcie .

Kupel tak szczepił się na grypę i go za każdym razem sponiewierało po szczepieniu w końcu poszedł po rozum do głowy i zaprzestał i był i jest zdrów .

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, jacus napisał:

widziales jak sie robi takie testy ??? jak wyglada szybki test podczas przyjazdu pogotowia  a jak w punkcie testowania ??

wy rzeczywiscie nie powinniscie sie szczepic...jeden z drugim pomyslam czasami czy wasi rodzice nie zrobili bledu szczepiac wasz wszelkimi mozliwymi preparatami, ile tego bylo,mam gdzies ksiazeczke zdrowia dziecka z 10 ???

Nie, siedzimy w domach i nie wychodzimy bo się  nie zaszczepilismy😄

Widziałem, różne  testy, i te z Biedronki również. I slyszalem w punktach testu różne  rozmowy, i smiechy. Opinie ratowników którzy  twierdzą że tak dobrze jeszcze nie mieli do tego 2x pensje podnieśli.

A szczepić możemy się szczepionką, a to co się teraz wstrzykuje to szanowny panie preparat nowej generacji dopuszczony warunkowo, powie Ci to każdy uczciwy lekarz.

Wlasniela Polsacie w wiadomosciach leci na pasku info. ,, musimy się  szczepić, wariant delta atakuje osoby niezaszczepione"

Edytowane przez GRZES1545
  • Like 1
Opublikowano

Polski rząd rozważał kupno szczepionek firm AstraZeneca od pośrednika z Dubaju, syna emira. Oferowana cena była astronomiczna, nawet 6 razy wyższa niż ta, którą określono w kontrakcie między firmą farmaceutyczną a Komisją Europejską. Mimo tego, premier Mateusz Morawiecki wyraził chęć przeprowadzenia transakcji. Tak wynika z przechwyconych i upublicznionych przez nieznanych sprawców e-maili Michała Dworczyka. Ostatecznie u tego konkretnego pośrednika szczepionek nie kupiono. Ale Rządowa Agencja Rezerw Strategicznych unika odpowiedzi na pytania, ile i od jakich pośredników nabyła szczepionki dla obywateli w pandemii.

To jest biznes lepszy jak ropa i złoto inwestycja na kilka lat a ludziom zrobili pranie mózgu i szczepimy się .

• Like 1