Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

ehhehehe no juz jedna Pani chciała sobie , za wakacje leciec , a zamiast na wakacje lata po konowałach , bo węzły pachowe i obojczykowe spuchły niczym traktowane kompresorem do tego czuje sie z "leksza inaczej"  , teraz lata nie po plazy tylko po usg 

Przykład z mojego otoczenia...

PS. godziną policyjna tez straszył 

Bądzcie silni , podchodza nas strachem zreszta to nie nowość , jak zawsze 

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Dlaczego?.... To chciwość. 

W USA obiło mi się o uszy, że gdzieś prowadzą kampanie m.in. szczepienie za piwo. To już jest prostactwo.

Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, witejus napisał:

nie daje mi spokoju dlaczego jest taki wściekły nacisk na to szczepienie ,nigdy na żadną chorobę tego nie było ,np na grypę ,a pro po gdzie podziała się grypa?

Czekaj w spokoju , obserwuj... na jesień , wiosnę coś bedzie wiadomo kto miał racje

Edytowane przez Gość
Opublikowano
47 minut temu, Ywa napisał:

Dlaczego?.... To chciwość. 

W USA obiło mi się o uszy, że gdzieś prowadzą kampanie m.in. szczepienie za piwo. To już jest prostactwo

Podobno w Kanadzie dzieci częstują lodami a w usa nastolatkom dają po 100 dolarów za zaszczepienie sie

Screenshot_20210622_130401_com.android.chrome.jpg

Opublikowano
2 godziny temu, witejus napisał:

nie daje mi spokoju dlaczego jest taki wściekły nacisk na to szczepienie ,nigdy na żadną chorobę tego nie było ,np na grypę ,a pro po gdzie podziała się grypa?

Nie tylko tobie lampka się zaswieca🤔

Opublikowano

Znajoma ostatnio miała lot do Polski i kupiła sobie jakieś testy i sobie myśli 'kurczę, że tyle zapłaciła za nie a na pokład wchodząc nikogo nie sprawdzają...';  po wylądowaniu na lotnisku docelowym za to spisują i osoby bez testów kierują na 14 dni kwarantanny.

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, GRZES1545 napisał:

Nie tylko tobie lampka się zaswieca🤔

Troche temat ucichł ostatnimi tygodniami że nawet już zapomniałem o tym cyrku ,

jedynie co chwile slysze w okolicy że ktos tam sie od tygodni abo nawet ponad miesiac to tym czymś sie źle czuje albo ma jakies cuda wianki , 

Ale dziś te infa o przymusie mi cisnienie podniosły , K**wa dośc problemów ciągle pod góre i jeszcze to , ale to sprawa pierwszorzędna i w razie co trzeba wszyskie siły poświęcić na walkę .

"Tego pocisku juz z ciała nie wyjmę " 

Choć i tak na tą chwile twierdzę że do tego nie dojdzie to socjotechnika dla słabych  , tak by sie musiało zacząc dziać u sąsiadów i za wielką wodą , bo wiadomo papuga zawsze druga :D

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Szczepień obowiązkowych jest trochę , są też tacy którzy się tym szczepieniom sprzeciwiają - nic nowego . Zdziwienie przychodzi gdy ktoś nie zaszczepiony zachoruje na chorobę zakaźną która praktycznie u nas nie występuje .

Opublikowano (edytowane)
44 minuty temu, peugeot napisał:

Szczepień obowiązkowych jest trochę , są też tacy którzy się tym szczepieniom sprzeciwiają - nic nowego . Zdziwienie przychodzi gdy ktoś nie zaszczepiony zachoruje na chorobę zakaźną która praktycznie u nas nie występuje .

Widzisz Kolego ja nigdy nic to tego nie miałem , bo było to cos normalnego , a nie wyjete z kapelusza z kilka miesiecy do tego w technologi w której "ekpsperci " błądzą jak goryle we mgle , nawet jak papiery podpisujesz to chyba jest tam że dobrowolnie i bez roszczeń 

Ponad to ten czas od marca 2020 nie dał mi powodu aby aplikować coś na co nie wiem sam , na jaka chorobę ?? A nie mieszkam może w mieście ale samym środku PL i gdzie chciałem i miałem potrzebe to bywałem . 

Objawów uscislonych nie ma , chory ząb 8 dał mi 39 C temperatury i ogólne rozbicie i osłabienie na tydzien czasu po zabiegu usunięcia teraz mógł bym miec w tescie cov 

Do tego ta cała otoczka absudów , masz kase i znajomosci mogłes wszystko mimo zakazów , ludzie i podludzie , włacznie z opieka medyczną...

Juz nie wspominam o reklamie , za która ten kto to reklamuje bierze ciężka kase z uśmiechem za ustach a ciekawe czy sam to przyjoł czy tylko ma papier żeby sobie na karaiby w spokoju  lecieć 

Zobacz kilka postów wyżej co napisałem , o przypadku pewnej Pani , i co mi teraz taki ktoś jak Ty by powiedział , prawie 25ha do siekania zaraz do tego robota po 8h a ja bym latał rozbity po konowałach bo węzły chłonne chce mi rozsadzić niczym stare weże hydrauliczne ?? 

. Kto by robote zrobił jak jestem prawie sam z tym ??

Co być powiedział peszek , na kogo wypadnie na tego bęc ?? 

Ja wiem co napiszesz A CO JAK MNIE COV DOPADNIE  ??

albo  może to że to nie tylko moja sprawa i poświeciłem  moje zdrowie dla społeczeństwa , a co społeczeństwo robi dla mnie bo chyba tylko potrafi mi (zresztą każdy kto ma ziemie zna ten problem )  małpki i butelki po piwie rzucać w pola , albo zazdrościc jaki to ja nie bogaty bo mam 2 prawie 40 letnie traktory , a oni w tych miastach to tak cięzko maja...

A może juz mnie dopadł ?? A może jestem w grupie ludzie którzy genetycznie maja to w czarnej ?? 

Dobrze ale to zdarzenie losowe tak jak wypadek

A  nie na przymus który funduje mi obca grupa osób  która ma w d*pie moje zycie i zdrowie i to czy ma mi kto pomóc czy nie 

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Niech mi ktoś wyjasni, przed chwilą wypowiadała się  jakaś ,,rura" na Polsacie, oczywiście Parcie na szczepienie w Polsce bo tylko 30% zaszczepionych. Potem mowi ze w W.Brytani zaszczepionych około  80% obywatelu i delta wirus nadal się rozprzestrzenia. To ja się pytam od czego te preparaty jak nie działają na te piepszone wirusy, po co wciskać to ludziom🤦‍♂️😡

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, V12 napisał:

Widzisz Kolego ja nigdy nic to tego nie miałem , bo było to cos normalnego , a nie wyjete z kapelusza z kilka miesiecy do tego w technologi w której "ekpsperci " błądzą jak goryle we mgle , nawet jak papiery podpisujesz to chyba jest tam że dobrowolnie i bez roszczeń 

Ponad to ten czas od marca 2020 nie dał mi powodu aby aplikować coś na co nie wiem sam , na jaka chorobę ?? A nie mieszkam może w mieście ale samym środku PL i gdzie chciałem i miałem potrzebe to bywałem . 

Objawów uscislonych nie ma , chory ząb 8 dał mi 39 C temperatury i ogólne rozbicie i osłabienie na tydzien czasu po zabiegu usunięcia teraz mógł bym miec w tescie cov 

Do tego ta cała otoczka absudów , masz kase i znajomosci mogłes wszystko mimo zakazów , ludzie i podludzie , włacznie z opieka medyczną...

Juz nie wspominam o reklamie , za która ten kto to reklamuje bierze ciężka kase z uśmiechem za ustach a ciekawe czy sam to przyjoł czy tylko ma papier żeby sobie na karaiby w spokoju  lecieć 

Zobacz kilka postów wyżej co napisałem , o przypadku pewnej Pani , i co mi teraz taki ktoś jak Ty by powiedział , prawie 25ha do siekania zaraz do tego robota po 8h a ja bym latał rozbity po konowałach bo węzły chłonne chce mi rozsadzić niczym stare weże hydrauliczne ?? 

. Kto by robote zrobił jak jestem prawie sam z tym ??

Co być powiedział peszek , na kogo wypadnie na tego bęc ?? 

Ja wiem co napiszesz A CO JAK MNIE COV DOPADNIE  ??

albo  może to że to nie tylko moja sprawa i poświeciłem  moje zdrowie dla społeczeństwa , a co społeczeństwo robi dla mnie bo chyba tylko potrafi mi (zresztą każdy kto ma ziemie zna ten problem )  małpki i butelki po piwie rzucać w pola , albo zazdrościc jaki to ja nie bogaty bo mam 2 prawie 40 letnie traktory , a oni w tych miastach to tak cięzko maja...

A może juz mnie dopadł ?? A może jestem w grupie ludzie którzy genetycznie maja to w czarnej ?? 

Dobrze ale to zdarzenie losowe tak jak wypadek

A  nie na przymus który funduje mi obca grupa osób  która ma w d*pie moje zycie i zdrowie i to czy ma mi kto pomóc czy nie 

Moim zdaniem szukasz argumentów aby się nie zaszczepić , ok , tylko większość Twoich powodów na nie - to argumenty  niezwiązane z chorobą covid -19 . Wirus " ma w nosie"  czy ktoś na tym zarabia czy nie , nie interesuje go powód nie zaszczepienia osoby którą " atakuje " , ma gdzieś Twoje hektary , tak samo to że ktoś jest w danym momencie osłabiony innymi dolegliwościami i nie przeżyje .

Edytowane przez peugeot
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, peugeot napisał:

Moim zdaniem szukasz argumentów aby się nie zaszczepić , ok , tylko większość Twoich powodów na nie - to argumenty  niezwiązane z chorobą covid -19 . Wirus " ma w nosie"  czy ktoś na tym zarabia czy nie , nie interesuje go powód nie zaszczepienia osoby którą " atakuje " , ma gdzieś Twoje hektary , tak samo to że ktoś jest w danym momencie osłabiony innymi dolegliwościami i nie przeżyje .

Chłopie , najebany czy czpuń ma też w d*pie kiedy wyjeźdza na drogę ,  ma w d*pie kim jestem mogło mi się urodzić dziecko 2 tyg temu moge miec chorych rodziców którymi się zajmuje , moge mieć bańke kredytów na inwestycję  i mase planów  , a on zwyczajnie mnie zabije albo doprowadzi do rosliny a tym bardziej że duzo poruszam sie na dwóch kołach w postaci maxi skutera lub moto sportowego moje szanse na przezycie albo wyjscie bez szwanku jest równe 0 jesli taki osobnik we mnie wjedzie albo wymusi .

1 sladami poruszam sie od 2004 r i nie mysle czy przeżyje jadąc po oprysk czy po cześci albo po zwykłe piwo . i nie ma tu znaczenia czym jadę simsonem wsk , hondą czy suzuki hayabusą jeśli przypiepszy we mnie fura to jestem trupem albo wrakiem w ciagu... sekundy 

Tak samo z tym kiedy inni w kwietniu 2020r pryskali produkty ze skepów chemią , niszczyli sobie skórę dłoni , ja kupowałem fajki i np. pepsi w puszcze i po wyjściu ze sklepu paliłem szluga i piłem pepsi 

Przezyłem do dnia dzisiejszego domownicy też i czym Ty mnie straszysz ??? 

Przyszło by zdarzenie losowe , jeśli to jest to ma wymiar NANOMETRÓW żadne stringi żaden płyn z ropy i alkoholu tego nie zatrzyma 

A inny Kolega napisał że sie boją i potwierdzam BOJE SIE bo to co sie dzieje miało sie dziać i nie dam sobie nic od tych co to zrobili 

Nie mam nic do tych osób które to sobie aplikują są mi obojętni  , ale już Ci którzy SZCZEKAJĄ ZA PRZYMUSEM  noo robi sie problem...

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

No to powiedz że nie chcesz się zaszczepić i podać przyczyny też nie chcesz . Ty podajesz argumenty nie związane z meritum , przez niewiadomo o co Ci chodzi , albo ktoś może wyciągnąć nie właściwe wnioski . 

Zaszczepienia mogą mieć taki sam problem jaki mają nie zaszczepieni . Żyjemy w państwie , na czym to polega to chyba wiesz

Edytowane przez peugeot
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, peugeot napisał:

No to powiedz że nie chcesz się zaszczepić i podać przyczyny też nie chcesz . Ty podajesz argumenty nie związane z meritum , przez niewiadomo o co Ci chodzi , albo ktoś może wyciągnąć nie właściwe wnioski . 

Nie no  padłem ,

chyba od 1 postu w tym temacie dałem do zrozumienia że zrobie wszystko co w mojej mocy alby te substancje nie tkneły NIGDY  mojego ciała

oraz mam poparcie swoich domowników :)

powody prześledz moje posty w tym temacie i wyciagnij wnioski choć dla osoby , która jest za tym bedą irracjonalne ta samo jak dla mnie Twoje powody aby to przyjąć

"Dopóki mnie nie zmuszasz nie jesteś moim wrogiem "   (uuu co ja gadam żadna osoba fizyczna a może i każda nie ma takiego prawa i tego nie zrobi ) 

I na tym zakończmy :)

Edytowane przez Gość
Opublikowano
Przed chwilą, peugeot napisał:

Pamiętaj ,   przymus   jest narzędziem do dyscyplinowania obywateli , w państwach demokratycznych też .

Zobaczymy :) , a nawiasem to że mam papier nie znaczy...:)

Dobrego wieczoru :)

Opublikowano
Przed chwilą, GRZES1545 napisał:

Chu.... z taką demokracją. 

Nigdy jej nie było to socjotechniczna wydmuszka 

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, peugeot napisał:

To nie wina demokracji , to ludzie nie potrafią lub nie chcą tworzyć wspólnot i przestrzegać zasad .

Dobra Panie ostatni dialog z Panem bo w sumie nie mamy o czym gadać i na ten temat nie mielismy i chyba na inne tez bym sie dogadali 

Wlk Brytania 63.53 % szpryc ogolnej populacji  i rekordy tesików od lutego i ciagle rosnie i bedzie rosło 

Przekonaj mnie , innych , czekam dawaj argumenty po co mam to przyjąć ?? 

PS . Bo jak na razie to ja zbieram like a TY haha :)

Edytowane przez Gość