Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, V12 napisał:

To teraz weź broszurkę tego czegoś i przytocz mi fragment karty charakterystyki  że kiedy to wezmę to nie moge byc nosicielem . Albo może jakies opracowanie z pewnego niezależnego źródła ?? 

A co jak przeniosę na ubraniach lub  przedmiotach ??

Dlaczego dalej musisz nosić stringi(maskę):) ??? 

Po szczepionce , tak samo jak i po przechorowaniu można zachorować jeszcze raz  , to nic nadzwyczajnego . Ale organizm potrafi wtedy  wytważać przeciwciała , walka organizmu  z wirusami trwa krócej i częściej   nie daje żadnych  zauważalnych objawów . Czym objawy mniejsze tym potencjalnie mniej wirusów nosisz w sobie i mniej ich rozsiewasz  . 

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, peugeot napisał:

Czym objawy mniejsze tym potencjalnie mniej wirusów nosisz w sobie i mniej ich rozsiewasz  . 

To teoria niczym nie poparta , chciałem jakieś źródło nie papke z meinstreem, 

Zresztą to podobno bezobjawowi , najwięcej roznosza bo zwyczajnie nic im nie jest , bo raczej chory człowiek nie szlaja sie po pubach i galeriach bo zwyczajnie jest chory i ma zle samopoczucie 

3 fala tego nie potwierdziła mimo że było juz kilka mln co przyjeło , a były rekordy 

Zresztą ja kończe bo dałem sie wciągnąć za bardzo w dyskusje

Edytowane przez Gość
Opublikowano

@jacus a o czym ty chcesz ze mną gadać?

Jestem po koronapierdolcu który przeszedłem w ubiegłym roku. 🤨

Opublikowano

niedawno pokazali w tv kobietę która będąc na kwarantannie mając rzekomo covida dwu krotnie wyszła do sklepu na zakupy i co sąd w wyroku stwierdził ŻADNA z 31 osób które się z nią zetknęły nie zachorowała ,spędził za to 8 miesięcy w areszcie

Opublikowano
5 minut temu, V12 napisał:

To teoria niczym nie poparta , chciałem jakieś źródło nie papke z meinstreem, 

Poszukaj , może być opracowanie o dowolnym wirusie roznoszony drogą kropelkową .

Sam na poparcie własnych pewnych  twierdzeń nie podajesz wyjaśnień .

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, peugeot napisał:

Sam na poparcie własnych pewnych  twierdzeń nie podajesz wyjaśnień .

A jak to nie ??

To juz podaje : nie przyjmuje specifików dopuszczonych warunkowo , za które nikt nie ponosi odpowiedzialności do tego w technologii jakiej nigdy nie było stosowane , podczas trwajacych badań nad nimi i nieznanych długofalowych skutków 

Ponadto jest mi to zbędne ponieważ nie mam w sobie strachu , a narracja na ta chwile jest taka że moge tak samo przenosić , na co potwierdzeniem jest to że nawet po przyjęciu muszę nościć szmatkę 

Po trzecie siedzę u siebie , nie mam na codzień stycznosci z duża grupa ludzi w pomieszczeniach , a z miejskich rozrywek typu kina itp nie kozystam , wogóle stronie od miast czuje się tak jak obserwowany w klatce 

Wystarczy uzasadnienia ?? 

Co do reszty twierdzień które mam to czas pokarze 

Edytowane przez Gość
Opublikowano
3 minuty temu, V12 napisał:

A jak to nie ??

To juz podaje : nie przyjmuje specifików dopuszczonych warunkowo , za które nikt nie ponosi odpowiedzialności do tego w technologii jakiej nigdy nie było stosowane , podczas trwajacych badań nad nimi i nieznanych długofalowych skutków 

Ponadto jest mi to zbędne ponieważ nie mam w sobie strachu , a narracja na ta chwile jest taka że moge tak samo przenosić , na co potwierdzeniem jest to że nawet po przyjęciu muszę nościć szmatkę 

Wystarczy uzasadnienia ?? 

Pierwsza część , boisz się skutków ubocznych , rozumiem . Co do reszty to nie .

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, peugeot napisał:

Pierwsza część , boisz się skutków ubocznych , rozumiem . Co do reszty to nie .

Spoko luz ,

i to skutków dlugofalowych 

Co do reszty , nie szukam zrozumienia strach to rzecz indywidualna każdy sie boi czego innego .

A z przenoszeniem juz pisałem bezobjawowy tez w teorii mało replikuje bo jego układ obronny szybko to wykańcza a jednak przenosi 

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, V12 napisał:

Spoko luz ,

Co do reszty , nie szukam zrozumienia strach to rzecz indywidualna każdy sie boi czego innego .

Problem pojawia się wtedy gdy zorientujesz się że to nie jest sprawa  indywidualna .

Edytowane przez peugeot
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, peugeot napisał:

Problem pojawia się wtedy gdy zorientujesz się że to nie jest sprawą indywidualna .

Poczekaj do czego pijesz , do tego że moge przenosić czy że jesli  coś sie zadzieje to staje sie problemem dla domowników ?? 

Edytowane przez Gość
Opublikowano
6 minut temu, V12 napisał:

Spoko luz ,

Co do reszty , nie szukam zrozumienia strach to rzecz indywidualna każdy sie boi czego innego 

2 minuty temu, V12 napisał:

Poczekaj do czego pijesz , do tego że moge przenosić czy że jesli  coś sie zadzieje to staje sie problemem dla domowników ?? 

Walka z chorobami zaraźliwym to nie prywatna sprawa .

To tak jak by jeden rodzic w przedszkolu starał się opanować wszawicę w grupie a reszta miała to gdzieś .  

Opublikowano (edytowane)

Gdyby nie tyle absurdów , które sie odwaliły przez ten czas i odwalaja nadal to moze miałbym inne nastawienie a tak mam jakie mam 

A uspokajam siedzę na wiosce , rózne roboty mam u siebie , a od duzych skupisk stronilem zawsze ot taka natura .

Moi domownicy też zajmują sie trochę ziemią nikt nie robi "u kogoś" wiec codziennej styczności przez wiele godzin nie ma 

Zainteresowania w wolnym czasie tez mam takie że nie obracam sie tłumie szczególnie w pomieszczeniach 

Wiec walcze za pomocą ostanio modnej IZOLACJI

pozdrawiam i powodzenia 

Edytowane przez Gość
Opublikowano

gdzies na wsi na zadupiu to sobie mozna izolacje wyobrazic, jak to zrobic w miejscach gdzie mieszkaja setki,tysiace, miliony osob ,

gdzie najwiecej chorych i zmarlych slask, warszawa,krakow,wroclaw i okolice , ilu bylo chorych w bieszczadach czy podlasiu ??

• Haha 1
Opublikowano

Ja przechodziłam covida jak grype, dopiero po paru dniach zaczęłam tracić smak i węch - teraz po 7 miesiącach zaszczepiłam się J&J i też czuje się dobrze - trochę mnie ręka bolała ale ogólnie jest dobrze.

Opublikowano

Najmłodsza siostra również traciła zmysły w zeszłym roku, 2 razy na pewno z racji, iż pracuje w dużej firmie. Raz najadła się specjalnie ostrych rzeczy typu czosnek tak, aby poczuć i nic!! A w aucie koleżanki nie mogły wytrzymać.

Z jednej strony mówią, że sprawa zamknięta, z drugiej jednak szukają wciąż winnych; tak jakby wiedzieli i zdawali sobie sprawę z konsekwencji dlatego oficjalnie nikt nie chce się przyznać do badań eksperymentalnych; temat wciąż gorący np. u tego Pana MINUTA ok. 22.30