Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 godzin temu, pafnucy napisał:

i to tak na całym świecie?

Nie na całym, Japonia nie szczepi jeszcze, a ma szczepionki ponoć dla wszystkich mieszkańców, w chinach cisza spokój. Izrael niby wszystkich już zaszczepili i się bawią, Ciekawe czym i kiedy 🤔

Opublikowano

Dzisiaj nad ranem moja siostra zmarła na #koronawirus :((( Jeszcze na początku zeszłego tygodnia byłem zaniesc jej zakupy... zostawiłem przed drzwiami, zapukałem i zszedłem pół piętra. Wyszła w piżamie, starała się opanować kaszel ale nie mogła, brzmialo to niewyobrażalnie. Okropnie. Pomachała mi, powiedziała że jest chojowo, ale stabilnie i wróciła do mieszkania. Nie wiedziałem że widzę ją ostatni raz. Gdybym wiedział to pobiegłbym za nią. Chujowe uczucie mirki. Siostra była moim najlepszym przyjacielem. Całe dzieciństwo razem, wakacje nad morzem, w górach, razem byliśmy 2 razy za granicą jako dorośli. Zawsze o siebie dbała, nie do zatrzymania. Stalowe płuca, świetne odżywianie. Maseczka, dezynfekcja rąk. Dzień po naszym spotkaniu wezwała karetke, zajęło 12h zanim ją przyjeli... walczyła tydzień ;( Miała 24 lata... siedze u niej w mieszkaniu i rycze, nawet nie zdążyła rozpakować wszystkich zakupów. Co zrobić nie wiem. 

Tak to przeczytałęm i się załamałem moja siostra choruje ma ponad 30 lat. JAkby tak źle było z nią to bym się załamał.

18 godzin temu, GRZES1545 napisał:

Dziś dzwonie do znajomego zapytać o ziemniaki a ten w Szpitalu na covida, na szczęście wraca już do siebie. Sporo młodych teraz choruje.

JA przeszedłem miałęm dwa dni a w tamtym  roku 5 antybiotyków , ale szczepię się nagrypę i brałem entitis przez 2 miesiące przed covidem. Ile lat ma ten chłopak. Ta brytyjska jest ciężka a jak obecnie jest ze starszymi

Opublikowano (edytowane)

Brytyjska jest taka ze głowa boli na początku a jak wcześniej cie nie bolała to może być to a ta wcześniejsza odmiana to utrata smaku.Brytyjska bardziej łapie młodych.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano

Cebulki aleś mnie pocieszył Właśnie leżę z gorączką ale staram się leżeć do puki nie ustąpi W tamtym roku bimbałem to ledwo z tego wyszedłem Wcale nie szło oddychać a potem jeszcze cztery miesiące nie mogłem dojść do siebie

Opublikowano
7 godzin temu, Cebulj napisał:

Dzisiaj nad ranem moja siostra zmarła na #koronawirus :((( Jeszcze na początku zeszłego tygodnia byłem zaniesc jej zakupy... zostawiłem przed drzwiami, zapukałem i zszedłem pół piętra. Wyszła w piżamie, starała się opanować kaszel ale nie mogła, brzmialo to niewyobrażalnie. Okropnie. Pomachała mi, powiedziała że jest chojowo, ale stabilnie i wróciła do mieszkania. Nie wiedziałem że widzę ją ostatni raz. Gdybym wiedział to pobiegłbym za nią. Chujowe uczucie mirki. Siostra była moim najlepszym przyjacielem. Całe dzieciństwo razem, wakacje nad morzem, w górach, razem byliśmy 2 razy za granicą jako dorośli. Zawsze o siebie dbała, nie do zatrzymania. Stalowe płuca, świetne odżywianie. Maseczka, dezynfekcja rąk. Dzień po naszym spotkaniu wezwała karetke, zajęło 12h zanim ją przyjeli... walczyła tydzień ;( Miała 24 lata... siedze u niej w mieszkaniu i rycze, nawet nie zdążyła rozpakować wszystkich zakupów. Co zrobić nie wiem. 

Tak to przeczytałęm i się załamałem moja siostra choruje ma ponad 30 lat. JAkby tak źle było z nią to bym się załamał.

JA przeszedłem miałęm dwa dni a w tamtym  roku 5 antybiotyków , ale szczepię się nagrypę i brałem entitis przez 2 miesiące przed covidem. Ile lat ma ten chłopak. Ta brytyjska jest ciężka a jak obecnie jest ze starszymi

To w końcu twoja siostra zmarła czy jak🤔

Opublikowano
Przed chwilą, GRZES1545 napisał:

To w końcu twoja siostra zmarła czy jak🤔

nie przeczytałęm na necie

5 godzin temu, mario666 napisał:

Cebulki aleś mnie pocieszył Właśnie leżę z gorączką ale staram się leżeć do puki nie ustąpi W tamtym roku bimbałem to ledwo z tego wyszedłem Wcale nie szło oddychać a potem jeszcze cztery miesiące nie mogłem dojść do siebie

a co drugi raz chorujesz spokojnie przejdziesz ja dałęm radę

Opublikowano

Straszysz 😁 Drugi raz po roku przerwy Syn 9 letni ze szkoły wrócił i chorował dwa dni Teraz ja I tu ci pieprzą maseczki szczepionki a nie było przedtem ani zaszczepionych ani maseczek i nie było tylu chorych Czyli Głoowno to daje 

Opublikowano
3 minuty temu, mario666 napisał:

Straszysz 😁 Drugi raz po roku przerwy Syn 9 letni ze szkoły wrócił i chorował dwa dni Teraz ja I tu ci pieprzą maseczki szczepionki a nie było przedtem ani zaszczepionych ani maseczek i nie było tylu chorych Czyli Głoowno to daje 

Skąd wiesz  ilu było by chorych gdyby nie maseczki i inne obostrzenia .

Opublikowano
19 minut temu, peugeot napisał:

Skąd wiesz  ilu było by chorych gdyby nie maseczki i inne obostrzenia .

Puknij się w czółko. Nie byłoby sztucznej nagonki, nie byłoby obostrzen i żył byś w pełni uśmiechu i bez strachu, nikt by o niczym nie wiedzial i byłoby cacy. Ale ktoś kasę na nas robi... A zblądzone owieczki się boją oj boją. 

Opublikowano
13 godzin temu, peugeot napisał:

Czyli uważasz że jeszcze nikt nie umarł z powodu covid-19 ?   

Ehh. Ty jesteś serio opętany czy tylko udajesz? Nikt nie mówi że covidu nie ma, twierdzę jednak ze jest to sztucznie rozdmuchana sprawa na potrzeby jakiś jednostek na wysokim szczeblu w świecie. Wysoka umieralnośc w zeszłym roku to tylko covid? Guzik prawda. Brak opieki medycznej spowodowała wysoką śmiertelność. Gdzie opieka powinna być zapewniona, a nie była. Wiele ludzi chorych na dane choroby nie byli hospitalizowani, w imię covidu. Widziałem przy wypadku umierającego młodego chłopaka, śmieszni ratownicy zamiast ratować, co robili? Zmierzyli temperaturę (wyszło bodaj 37.2) potem się ubierali w te śmieszne skafandry przez uwaga 15 min, a człowiek cierpi. 

Opublikowano
14 godzin temu, danielursus3p napisał:

Nie byłoby sztucznej nagonki, nie byłoby obostrzen i żył byś w pełni uśmiechu i bez strachu, nikt by o niczym nie wiedzial i byłoby cacy. Ale ktoś kasę na nas robi... A zblądzone owieczki się boją oj boją. 

O tak! Wystarczy nie oglądać patologicznej tv, nie słuchać patologii w radio, a z neta umieć omijać połowę....A świat jest o niebo lepszy a człowiek zdrowszy. Magia?

Opublikowano

Nie wiem co wy chcecie od tv ? Co prawda nie oglądam nic bo tam nic dla mnie ciekawego nie ma ale wydaje mi się że zagraniczne media nigdy nie będą działały na korzyść naszego państwa Tak samo jak zagraniczne sklepy wolą sprzedawać swoje produkty 

Opublikowano (edytowane)

Nie używam ale daje przykład ze ta firma stworzyła pierwsza taki specyfik a teraz szczepionki.

Dla laików co się nie znają to taki mercedes jeśli chodzi o szczepionki.

Edytowane przez Strongman