Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

E no mylisz się. Rząd i opozycja to nie jakieś tam porządne psy. Oni po zgasnieciu kamery jeszcze na wzajem sobie d*py wylizac muszą. Narazie tylko konfa się nie sprzedała i to chyba jedyna opozycja przynajmniej do koronapierdolca 

Opublikowano

Dałbym kiedyś za niego rękę uciąć, i kuwa ręki bym nie miał 😂

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Strongman napisał:

Nawet mówią o jakimś zakrzepie krwi a nie o zwykłych duperelach po tej szczepionce.

Uważasz że inne szczepionki to takie super? Czas pokaże jak organizmy po niej będą reagować, ozdrowiency niektórzy mają ciężkie powikłania po covidzie które dopiero po czasie teraz wychodzą. 

Mam nadzieję że obawy moje są mylne bo rodzice zdecydowali się zaszczepić😬

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano (edytowane)

U mnie już poszczepienni dawno i zona zaszczepiona bo służba zdrowia i sama szczepi ludzi pfajzerem i nikt nie na żeka a sami znajomi i wszystkich zna i jak by coś było nie tak to by powiedzieli bo nie tylko po to przychodzą tylko tez z innymi chorobamni a może juz i z 1000 ludzi zaszczepiła.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano

To Ty pewnie też zaszczepiony, poza kolejką?   :P

2 minuty temu, Strongman napisał:

U mnie już poszczepienni dawno i zona zaszczepiona bo służba zdrowia i sama szczepi ludzi pfajzerem i nikt nie na żeka a sami znajomi i wszystkich zna a może juz i z 1000 ludzi zaszczepiła.

Opublikowano
3 minuty temu, Strongman napisał:

U mnie już poszczepienni dawno i zona zaszczepiona bo służba zdrowia i sama szczepi ludzi pfajzerem i nikt nie na żeka a sami znajomi i wszystkich zna i jak by coś było nie tak to by powiedzieli bo nie tylko po to przychodzą tylko tez z innymi chorobamni a może juz i z 1000 ludzi zaszczepiła.

chcecie sie szczepcie ale nie zmuszajta innych 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, GRZES1545 napisał:

Uważasz że inne szczepionki to takie super? Czas pokaże jak organizmy po niej będą reagować, ozdrowiency niektórzy mają ciężkie powikłania po covidzie które dopiero po czasie teraz wychodzą. 

Mam nadzieję że obawy moje są mylne bo rodzice zdecydowali się zaszczepić😬

po drugiej dawce Seniorkę trochę ręka bolała, a na drugi dzień jakiś katar się pojawił. po za tym kompletnie nic.

Opublikowano

tylko na kim ta szczepionk była testowana ? były testowane na osobach co mają  raka , nadcisnienia , cukrzyce , rozedme płuc , gruzlice , żółtaczke, ? nie, wiec nie wiadomo jak tak osoba zaraguje na szczepionkę 

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, Strongman napisał:

Ja jeszcze nie, tam wielka biurokracja bo musi być na pierwszy raz i zapewniona na drugi raz taka sama.

Ja bym tylko o papier poprosił że ja zaszczepiony 😉

Opublikowano
18 minut temu, Strongman napisał:

Niech się szczepią poczekamy jak minie 1,5 roku to się okaże co będzie dalej się działo nauczycieli zaszczepili 1-3 co nauczali i zamknęli  szkoły a czemu skoro zaszczepieni są .

Lekarze zaszczepieni i dalej się boją coś tu nie tak .

Okaże się do 1,5 roku czy nie będą nakazywać zaszczepionym teraz szczepić się dalej jak na grypę co roku . Dziwne jest to że dziecko urodziło się i zrobili test na przeciw ciała na COVID  miało a skąd nabyło wiec każdy ma przeciw ciała . 

Niemiec robił taki test na tester nalał Polską warkę i pokazało 2 kreski . 

Opublikowano
3 minuty temu, galan99 napisał:

Niech się szczepią poczekamy jak minie 1,5 roku to się okaże co będzie dalej się działo nauczycieli zaszczepili 1-3 co nauczali i zamknęli  szkoły a czemu skoro zaszczepieni są .

Lekarze zaszczepieni i dalej się boją coś tu nie tak .

Okaże się do 1,5 roku czy nie będą nakazywać zaszczepionym teraz szczepić się dalej jak na grypę co roku . Dziwne jest to że dziecko urodziło się i zrobili test na przeciw ciała na COVID  miało a skąd nabyło wiec każdy ma przeciw ciała . 

Niemiec robił taki test na tester nalał Polską warkę i pokazało 2 kreski . 

cykor!

Opublikowano

Przeciwciała się bierze z krwi w laboratorium określają a nie jakieś testy, a lekarze poco maja pracować jak te same kasę weżną czy nauczyciele to samo weżną a w domu będą siedzieć tylko zadadzą leekie życie.

Opublikowano

Budżetówce to na rękę. Praca zdalna kasa się zgadza a nawet dodatki to po uja się wychylac. Bezrobotnym też się nic nie zmieniło. Będzie to Tak trwać. Tu może 30%ludzi to drażni, reszcie jest to obojętne lub nawet korzystne 🤢

Opublikowano

Jakoś nauczycieli nie lubię bo to lenie są najgorsze, 9 miesięcy pracują a może i krócej a za resztę roku płacą a teraz siedzą w domu i tylko zadadzą i nie muszą się z dzieciakami użerać i to samą kasę zgarną.

Opublikowano

to tak jak rolnik. zasieje i śpi. a jeszcze unia daje. :ph34r:

Opublikowano

Kurde tak się nakręcacie tym korona wirusem że hej on był od zawsze tylko że ewoluował a obecny szczep istniał już w 2013 r

W latach 60. naukowcy odkryli dokuczliwą infekcję dróg oddechowych o nazwie 229E. Był to początek badań nad wirusami powodującymi przeziębienie. Do połowy XX wieku naukowcy opracowali techniki izolowania niektórych wirusów, ale ich badania pozostawiały wiele szczepów nierozpoznanych - około 35 proc. osób z przeziębieniami miało wirusy, których specjaliści nie byli w stanie zidentyfikować. 

Obecnie wyróżnia się siedem gatunków korona wirusów wywołujących infekcję u człowieka

ludzki korona wirus 229E

ludzki korona wirus OC43

ludzki wirus SARS 

ludzki korona wirus NL63

ludzki korona wirus HKU1

ludzki korona wirus bliskowschodniego zespołu oddechowego 

ludzki korona wirus SARS-CoV-2