Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W przychodniach nie przyjmują to może w marketach powini uruchomić stanowiska dla pacjentów?

Szkoła w reżimie a po szkole to wszyscy w grupach więc chyba było lepiej nic nie wprowadzać w szkołach

Opublikowano (edytowane)

a co w kazdej szkole ma zasiadać poseł pis i pilnować  , od tego jest samorząd terytorialny   ,  szkoły mogą być bombą z opuznionym zapłonem dopiero około 15 -20 wrzesnia okażę sie czy liczba zachorowań na cowid wzrosnie . Ale z drugiej strony przetrzymywanie dzieci w domu tez jest kiepskim rozwiazaniem  .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Poseł pis ma nie pilnować szkół a pracować nad prawem i zapewniać szkołom środki na realizację tego prawa. To samo tyczy ministra i rządu. Jak się okazuje nie mamy nawet konkretnego prawa nakazującego noszenie maski w sklepie. Bodnar o to apelował ale kto go posłucha. Dopiero teraz jak wychodzą rożne komedie po sklepach i ekspedientka wyrok dostała to rząd łaskawie się tym może zajmie.

Opublikowano
11 godzin temu, Strongman napisał:

Jak myślcie czy tak powiem w cudzysłowiu napromieniowanie kronowirusem będzie miało znaczenie co do przebiegu choroby.

Chodzi mi oto jaką dawkę się przyjmie, bo kiedyś u mnie dziecko złapało ospę w przedszkolu i te chore dziecko z kilkoma kropkami bawiło się non stop z drugim dzieckiem które przyjęło dużą dawkę i tez zachorowało lecz gdybym nie zawiózł na zakaźny to by umarło od zwykłej ospy.

Każdy organizm jest indywiduum.

12 minut temu, jarecki napisał:

a co w kazdej szkole ma zasiadać poseł pis i pilnować  , od tego jest samorząd terytorialny   ,  szkoły mogą być bombą z opóźnionym zapłonem dopiero około 15 -20 wrzesnia okażę sie czy liczba zachorowań na cowid wzrosnie . Ale z drugiej strony przetrzymywanie dzieci w domu tez jest kiepskim rozwiazaniem  .

To będzie masakra, jako że wcześniej był to okres wiosenny. A niedługo skończy się lato więc jest jesień, zima i wiosna  to pole do popisu w rekordowych zachorowaniach i wymyślaniu 2x większych obostrzeń/ograniczeń wolności dla własnych celów. To ostatnie chwile wolności. Mam nadzieję, że uda mi się jesienią załapań na samolot jeszcze.

Opublikowano
pafnucy napisał:

Ywa. chcesz mnie przekonać że maseczki to ściema. a wirus to wymysł? pójdź do zakaźnego z niby tymi chorymi na cowid. weź nagraj film jak całujesz ich, przebywasz tam z nimi kilka godzin bez żadnej odzieży ochronnej... no coś w tym stylu. wtedy przyznam tobie rację jak nie zachorujesz. bo wyżywanie się debili na niewinnych ekspedientkach jedynie po to .żeby zaistnieć w internecie to żałosne dla mnie. a tak swoją drogą, ta kretynka którą pokazywali w Wydarzeniach w Polsacie, dużo lepiej wyglądała w majtkach na głowie, niż bez. ciekawe czy świeżo zdjęte? 🤔

O dobrze napisane ,,niby chorymi na covid"😂👍 Na zakaźnym nie byłem i pewnie tak łatwo tam nie wejdziesz. Po raz pierwszy od wybuchu pandemii byłem wczoraj w szpitalu i zdziwiony byłem że zastałem drzwi zamknięte przez które zawsze wchodziłem 🙉 Poszłem do starej izby przyjęć, na drzwiach kartka,,zakaz odwiedzin" i druga,,proszę nie wchodzić bez pozwolenia", ale drzwi zamknięte. Przyszły dwie kobiety w maskach i zadzwoniły dzwonkiem którego nie zauważyłem. Otwożyła bardzo zgrabna Pani żołnierz oczywiście w maseczce i pyta się tych kobiet w jakim celu przyszły, odpowiedziały że na wizytę i wpuściła je. Ja wszedłem za nimi oczywiście bez maseczki i pani żołnierz nie pytała mnie o nic po prostu wpuściła 😅 A w środku bardzo ciekawa sytuacja mnie spotkała. Po drodze do lekarza mijałem paru lekarzy pielęgniarki i sprzątaczki. Nikt z personelu nie miał maseczki 🤔 reszta zamaskowana 😂.

Opublikowano (edytowane)

ze dwa razy zdezynfekowalem sobie rece-pierwszy raz myslalem ze to przypadek, gdy drugim razem spuchly mi rece i nie moglem palcy zgiac -od tej pory unikam tego albo psikam w powietrze 

dlaczego nie nosi pan maseczki

Edytowane przez jacus
Opublikowano

O proszę uchwalone maseczki. Główny Inspektor Sanitarny Jarosław Pinkas mówi, że maseczki nie chronią przed wirusem tylko mają za zadanie przypominać o pandemii 😂

ttps://propolski.pl/szef-sanepidu-sie-wygadal/

A tu odpowiedź sanepidu z Gdyni w sprawie karania tych mezmaseczkowych terrorystów. Link do artykułu https://bezprawnik.pl/kara-administracyjna-za-brak-maseczki/ Wynika z tego że sanepid nie ma prawa karać ludzi bez maseczek, a takie kary są nielegalne🤔 

odpowiedz.png

Opublikowano

byly wakacje byl spokoj a teraz nieroby nauczyciele zadbaja zeby bylo kwarantanny pod dostatkiem,jak czytam ze jedna menda nauczycielska byla na weselu i gdy dowiedzial sie ze ktos z wesela ma koronaswirusa to czym predzej popierdolil do sanepidu po tescik, mimo braku objawów i tak o to 90 osob z rodzinami na kwarantannie,po weselach nie boi sie chodzic a do szkoly juz tak...

Opublikowano

Różni nauczyciele są. Jeszcze na wakacjaj była u mnie moja chrzestna którą jest nauczycielką pisiorka i wierzącą w Covida. Jak powiedziałem że pewnie szkoły zostaną zamknięte to kazała mi wypluć te słowa 😂

Opublikowano

tak sobie przeczytałem i chyba co nie którzy nie wiedzą jakie zadanie stoi przed maseczkami ,  one mają jedynie utrudniać roznoszenie się wirusa w powietrzu poprzez oddychanie i mówienie  przy swobodnym oddychaniu powietrze z płuc jest wydalane na około 2 metry ,  oddychanie przez maseczke znaczaco skraca tą odległość  

Opublikowano

Nie filozofuj. Przecież Jarosław Pinkas polski lekarz, specjalista w zakresie chirurgii ogólnej, medycyny rodzinnej i zdrowia publicznego, nauczyciel akademicki, doktor habilitowany nauk medycznych, profesor Centrum Medycznego Kształcenia Podyplomowego powiedział że mają za zadanie przypominać ludziom o pandemii. Nie wspominając szumowinowskiego 

5ed4c530d5983_o_full.jpg

Opublikowano
1 godzinę temu, kewink napisał:

Różni nauczyciele są. Jeszcze na wakacjaj była u mnie moja chrzestna którą jest nauczycielką pisiorka i wierzącą w Covida. Jak powiedziałem że pewnie szkoły zostaną zamknięte to kazała mi wypluć te słowa 😂

a reszta nierobow tylko na zamkniecie czeka,bo co oni maja do stracenia nic ,

Opublikowano (edytowane)

Cieszę się, że u mnie w szkole dzieci nie muszą nosić kagańców. Sklepowe zauważyłam, że zakładają/poprawiają wówczas kiedy pojawi się takowy klient w maseczce, np. w kolejce za mną.

Kurcze, że jeszcze nikt nie wpadł na pomysł, aby obrabować bank; politycy jakoś się nie krępują.

Edytowane przez Ywa
Opublikowano

bow ameryce już dawno mają i używaja a unas zabronili eksperymentować z pomysłami zz oceanu tylko szczepionka jest zbawieniem a tu patrz taki kwiatek ale wtym roku tylko testy oparte o osocze i może w następnym będzie do nabycia leki

Opublikowano

Może dlatego, że nikt tego nie potrzebuje 🤔 Gdyby to była prawdziwa pandemia to każdy by wyczekiwał takich infarmacji. Ale na tą pandemii najlepszym lekarstwem jest taki czerwony guziczek na pilocie.