Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

co ma piernik do wiatraka ?

wcześniej jak nie chciałem to nie szedłem na wybory a teraz jak za komuny robią obowiązek wrzucając te śmiecie do skrzynek  z obowiązkiem odesłania bo przecież ilośc kart ma sie zgadzać

tak samo z zakupami z allegro nie chcę to nie kupuje

Rodo to swoją drogą. nie można handlować takimi wrażliwymi danymi.

o byle zmianie miejsca gromadzenia takich prostych danych jak adres zamieszkania informują a tu chcą pozyskiwać pesel, imiona rodziców itp dosłownie jak przy zawieraniu umów kredytowych

poczta już raz była faworywowana informacjami o ludziach na kwarantannach a inni przewoźnicy, doręczyciele nie mieli żadnej wiedzy

Edytowane przez racyl
Opublikowano

O coś inne chodzi szarot. Zacznijmy od tego - jak się spotkać z listowym? Czekać na niego? Generał - wchodzisz Do Komisji w maseczce dajesz dowód i ni uja maski zdjąć nie możesz. Sama komisja powinna mieć zapewnione środki bezpieczeństwa najprostsze, jak w sklepach. Fakt, że chodzą. Mniej i miasto pustoszeje. Fakt też, że przestają się pilnować ba co ciśnienie idzie z góry i to chyba tylko po to abyś mógł wkleić taki durnowaty obrazek.

Opublikowano
26 minut temu, asharot napisał:

Odbieracie po 2 paczki dziennie z niepotrzebnymi pierdołami z Allegro a nie możecie dodatkowo odebrać jednego listu z kartą do głosowania, czy może o co inne chodzi  ? 

Normalnie  niech  zrobią  i  koniec   niech  komisja  siedzi  za  plexą  jak w sklepach  i  tyle 

95059094_976390712756751_404812988191185

Opublikowano
1 godzinę temu, asharot napisał:

Czym będzie się różnić liczenie kart do głosowania np od skanowania każdego obmacanego towaru w sklepie przez kasjerkę ?

stare baby łażą i sprawdzają date towaru jak ma ze 2-3 dni to odkładają na pułke i siegają głebiej , kasjerka to pół biedy .

Opublikowano
2 godziny temu, asharot napisał:

Czym będzie się różnić liczenie kart do głosowania np od skanowania każdego obmacanego towaru w sklepie przez kasjerkę ?

Niczym bardziej bezpieczne jak zakupy

Opublikowano

O czym dyskutujecie teraz? O tych kartach podłączonych do identyfikatorów głosującego i Poczcie polskiej jako jednym wielkim PKW tworze czy o Komisji gdzie spotka się cała okolica? Może generalicja powie jak po każdej karcie ma sobie nieprzymierzając członek ręce zdezynfekować i miejsce pracy?

Opublikowano

Ludzie już zaczynają mało przestrzegać nakazów bez rękawiczek  jeszcze tylko maski noszą teoretycznie skupiska na bazarkach i nie tylko jak nie publicznym miejscu ciekawe co z tego wyniknie . 

A wróciło nie dawno 10 tyś zagranicy ludzi z pracy .

Opublikowano

wybory w tradycyjnej formie były by faktycznie bezpieczniejsze i z racji że prezydenckie to dośc łatwe w liczeniu.

Przychodzi, robi parafke, bierze karte oddaje głos i do srzynki, komisja w ręawicach przeliczy więc w czym problem

czas na zmiane ludzi u steru bo się juz pierdolamento zrobiło w sejmie

Opublikowano (edytowane)

Liczenie kart zwłaszcza gdy będą tylko po jednej komisji w gminie przy korespondencyjnych to będzie praca dłuższa niż w sklepie. Ja tam myślę, że 10 maja jednak nie będzie. Jeśli się opozycja zjednoczy i dogada z Gowinem jest spora szansa na sierpień.

Zauważcie, ze pod tymi wyborami nikt z pisu nie chce się podpisać z imienia i nazwiska. Nawet zapytania o listy wyborców nikt nie chciał podpisać tylko napisali Poczta Polska czy tam Główna.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
4 godziny temu, jarecki napisał:

stare baby łażą i sprawdzają date towaru jak ma ze 2-3 dni to odkładają na pułke i siegają głebiej , kasjerka to pół biedy .

To znaczy że są  mądrzejsze od ciebie skoro ty nie sprawdzasz terminu a twoja matka to stara baba czy inaczej się do niej zwracasz

Opublikowano
6 godzin temu, jarecki napisał:

o jaki się młodzieniec oświecony znalazł. kupi nawet i wszystko co wyłożą przeterminowane na pułki

Opublikowano
7 godzin temu, asharot napisał:

A no tym się będzie różnić że do sklepu przychodzi kto chcę a karty wcisną na siłe wszystkim