Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Kallina86 napisał:

Zaraz się okaże, że i na tej naszej wsi wcale nie jest tak bezpiecznie. 

na wsi to sobie wyjdziesz na zewnątrz coś sobie porobisz, pochodzisz to zupełnie inna bajka niż w bloku

Opublikowano

No na wsi życie jest piękne... Wolność i kontakt z przyroda... 😎

Opublikowano
2 minuty temu, ogarek napisał:

No na wsi życie jest piękne... Wolność i kontakt z przyroda... 😎

Są plusy i minusy, miastowym zawsze śmierdziało na wsi, ciekawe czy teraz też by coś czuli ?

Opublikowano
9 godzin temu, Ursus932 napisał:

Ale ma pary, do gnoju się rwie 

Na hektary się nadaje A w nocy po ciemku to wszystkie jednakowo wyglądają 😎

Wchodzi wychodzisz ...

oj biedny ty jak cie złapie jak za widły 

Opublikowano

Dziś u nas pieski łapały i zatrzymywały wszywtkich po kolei pytali gdzie jedziesz i w jakim celu... jechałem po śor do sklepu to zaczął mi sapać że to nie jest produkt pierwszej potrzeby to z niego zgniłem że może jemu i nie jest ale mi tak. Chciał mi 100 zł mandat dać hehe ale nie przyjąłem zapytał jaki powód to powiedziałem że nie czuję się niczemu winny rolnictwo to moja praca i mam prawo jechać po to co potrzebuję do wykonywania pracy to po pierwsze a po drugie w taryfikatorze nie ma takiego wykroczenia i podstawy do ukarania że sobie się przemieszczam itp...xD

Opublikowano
4 minuty temu, racyl napisał:

na wsi to sobie wyjdziesz na zewnątrz coś sobie porobisz, pochodzisz to zupełnie inna bajka niż w bloku

Masz rację. Z tym to jak najbardziej się z Tobą zgadzam. Ale teraz wiele osób, które maja taką możliwość przyjeżdżają na wieś. Może ja źle myślę, ale wydaje mi się że jak na wsi zachoruje jedna osoba to zaraz będzie więcej zachorowań. I niewielki szpital, nieprzygotowany, nie będzie w stanie poradzić sobie z tą sytuacją. Ale może to tylko moje czarnowidztwo ;) 

Opublikowano
1 minutę temu, Roki212 napisał:

Dziś u nas pieski łapały i zatrzymywały wszywtkich po kolei pytali gdzie jedziesz i w jakim celu... jechałem po śor do sklepu to zaczął mi sapać że to nie jest produkt pierwszej potrzeby to z niego zgniłem że może jemu i nie jest ale mi tak. Chciał mi 100 zł mandat dać hehe ale nie przyjąłem zapytał jaki powód to powiedziałem że nie czuję się niczemu winny rolnictwo to moja praca i mam prawo jechać po to co potrzebuję do wykonywania pracy to po pierwsze a po drugie w taryfikatorze nie ma takiego wykroczenia i podstawy do ukarania że sobie się przemieszczam itp...xD

Ustąpił ? Jak się zakończyło ?

Opublikowano
1 minutę temu, Sean napisał:

Są plusy i minusy, miastowym zawsze śmierdziało na wsi, ciekawe czy teraz też by coś czuli ?

Eeeee.... Są i tacy z wioski co do miasta poszli i tera też im śmierdzi 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Kallina86 napisał:

Masz rację. Z tym to jak najbardziej się z Tobą zgadzam. Ale teraz wiele osób, które maja taką możliwość przyjeżdżają na wieś. Może ja źle myślę, ale wydaje mi się że jak na wsi zachoruje jedna osoba to zaraz będzie więcej zachorowań. I niewielki szpital, nieprzygotowany, nie będzie w stanie poradzić sobie z tą sytuacją. Ale może to tylko moje czarnowidztwo ;) 

Masz jak najbardziej rację, mają k**wa siedzieć z d*pami w domu w mieście, a nie szukać rozrywki, czas na rozrywki mieli jak my mieliśmy z d*py rynnę od potu.

Edytowane przez Sean
Opublikowano
9 godzin temu, 6465 napisał:

Jak to mówią nie ma brzydkich kobiet,  co najwyżej czasami alkoholu jest za mało. ☺

nie zgadzam się przestraszyłeś się tak ze szybko otrzeźwiałeś ? 

Opublikowano
Przed chwilą, Roki212 napisał:

Odmówiłem przyjęcia i się podpisałem czyli raczej będzie wezwanie bo nie ustąpił ;) 

Moim zdaniem miałeś rację . Ciekaw jestem jak się to zakończy . Daj znać . Ja ze Tobą .

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Roki212 napisał:

Odmówiłem przyjęcia i się podpisałem czyli raczej będzie wezwanie bo nie ustąpił ;) 

Nic Ci nie zrobią, trzeba było mu powiedzieć czemu interpretuje po swojemu zarządzenia rady ministrów? albo że natychmiast dzwonisz do oficera dyżurnego.

Edytowane przez Sean
Opublikowano

Dobże zrobiłeś bo wiele ludkow odmawia tych mandatów bo tu nie ma

3 minuty temu, Roki212 napisał:

żadnej podstawy i tyle... 

Opublikowano (edytowane)

No a co oni sobie myślą że co tylko Ci pracują co są w miastach, a nasza to co nie jest praca. Śmieszni są ze swoim rozumowaniem no i tak powiedziałem że nie ma podstawy i tyle. Jak dostanę wezwanie to dam znać :) 

@Roman4321 najlepiej głowę w piasek i tyle jak by i 500 dał to brać i nic nie mówic :P 

Edytowane przez Roki212
Opublikowano
4 minuty temu, Kallina86 napisał:

gdzie większe skupisko ludzi i więcej będzie zarażonych a na wsiach to jednak mniej ludzi jest i łatwiej się odizolować i nie zwariować na kwarantannie

Co do szpitali to i tak Cie przewiozą do jednoimiennego jak sie skończą w lokalnym zakażnym

Ja mieszkam koło wsi w której był 1-szy przypadek na lubelszczyżnie i ludzie normalnie po tym korzystali ze sklepów mniejszych i większych jak biedronka, aptek, poczty. Też obawialiśmy się że będzie masa zarażonych  a jednak nie ma tragedii

Opublikowano
5 minut temu, Roki212 napisał:

No a co oni sobie myślą że co tylko Ci pracują co są w miastach, a nasza to co nie jest praca. Śmieszni są ze swoim rozumowaniem

W rozpoządzeniu wyraźnie pisze że rolnicy mogą jeździć bez ograniczeń po to co potrzebują do produkcji, tak samo jak przedsiębiorcy po towar i niech nie szukają głupich.

Opublikowano (edytowane)

A ile było ? Nowych nie ma ?

2 minuty temu, racyl napisał:

Ja mieszkam koło wsi w której był 1-szy przypadek na lubelszczyżnie i ludzie normalnie po tym korzystali ze sklepów mniejszych i większych jak biedronka, aptek, poczty. Też obawialiśmy się że będzie masa zarażonych  a jednak nie ma tragedii

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
Przed chwilą, Sean napisał:

W rozpoządzeniu wyraźnie pisze że rolnicy mogą jeździć bez ograniczeń po to co potrzebują do produkcji, tak samo jak przedsiębiorcy po towar i niech nie szukają głupich.

no dokładnie jak dostanę wezwanie to wtedy powiem swoje zdanie bo ma zapisane w notatce gdzie jechałem, w jakim celu i skąd :) 

Opublikowano (edytowane)

"

• dojazdu do pracy. Jeśli jesteś pracownikiem, prowadzisz swoją firmę, czy gospodarstwo rolne, masz prawo dojechać do swojej pracy. Masz również prawo udać się po zakup towarów i usług związanych ze swoją zawodową działalnością.

Ja sobie na wszelki wypadek to wydrukuję i pokażę nadgorliwemu, czy jego nie dotyczy podstawa prawna.

https://www.gov.pl/web/koronawirus/kolejne-kroki

Edytowane przez Sean