Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, hubertuss napisał:

Kto kogo pozarażał? Bo Grodzki nie był chory. Zrobił test po powrocie. Póki co to raczej psiowscy politycy wirusa roznoszą.

https://niezalezna.pl/317536-naczelny-pielegniarz-chodzil-do-szpitala-z-koronawirusem-to-byly-wspolpracownik-grodzkiego

https://www.fakt.pl/wydarzenia/polska/trojmiasto/koronawirus-gdansk-budynek-urzedu-marszalkowskiego-w-gdansku-po-dezynfekcji/nq78xyn

91554945_2559617244308398_24399471095589

Opublikowano
9 minut temu, hubertuss napisał:

Kto kogo pozarażał? Bo Grodzki nie był chory. Zrobił test po powrocie.

Gdzie robił ? Takich idiotów powinno się izolować . Nie dość że łapówkaż , bo nawet się nie wypiera, to jeszcze poszedł na izbę przyjęć po powrocie z chorych już Włoch . Szczyt nieodpowiedzialności , delikatnie mówiąc .

Opublikowano
54 minuty temu, racyl napisał:

I codzienny cyrk z liczbą zakażonych i zgonów… strach ma wielkie oczy a szczególnie ten pozbawiony wiedzy i zdolności logicznego rozumowania – powiaty -gdzie powiaty?! obok mnie czy dalej? a wiek? o wiek pytam! :))
Żyjemy w 38 milionowym kraju, trupy nie leżą na ulicach, kretyńska zabawa w liczenie zgonów po ciężkich chorobach dała wynik 45. Więcej ludzi w tym czasie wypadło po pijaku z balkonu. 80% służby zdrowia jest zaangażowana w „pandemię”, tyle samo Policji. Wstrzymano planowane operacje, badania kontrolne rezonansem i rehabilitacje. Dostęp do specjalistów prawie nie istnieje… Boicie się wirusa?? bójcie się tężca, zawału czy innej nagłej przypadłości! Bójcie się o miejsca pracy!
Liczycie zgony na Covid? a czy ktoś policzy tych którzy umarli z braku odpowiedniej opieki i pomocy???
Kiedy skończy się zbiorowa paranoja odwrotnie inteligentnych??? W zeszłym roku zmarło 414200 Polaków – to 34 516 miesięcznie – 8629 tygodniowo i ok 1233 osoby dziennie!!! Gdyby brak zdolności logicznego rozumowania zabijał równie skutecznie

Tam gdzie myśleli jak ty to spalarnie ciał nie mogą przerobić tych że ciał a gdzie indziej ładują na paletach w ciężarowki  Ciągle mam nadzieję że tylko prowokujesz a nie myślisz w ten sposób

Opublikowano
racyl napisał:

4 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

I codzienny cyrk z liczbą zakażonych i zgonów… strach ma wielkie oczy a szczególnie ten pozbawiony wiedzy i zdolności logicznego rozumowania – powiaty -gdzie powiaty?! obok mnie czy dalej? a wiek? o wiek pytam! :))
Żyjemy w 38 milionowym kraju, trupy nie leżą na ulicach, kretyńska zabawa w liczenie zgonów po ciężkich chorobach dała wynik 45. Więcej ludzi w tym czasie wypadło po pijaku z balkonu. 80% służby zdrowia jest zaangażowana w „pandemię”, tyle samo Policji. Wstrzymano planowane operacje, badania kontrolne rezonansem i rehabilitacje. Dostęp do specjalistów prawie nie istnieje… Boicie się wirusa?? bójcie się tężca, zawału czy innej nagłej przypadłości! Bójcie się o miejsca pracy!
Liczycie zgony na Covid? a czy ktoś policzy tych którzy umarli z braku odpowiedniej opieki i pomocy???
Kiedy skończy się zbiorowa paranoja odwrotnie inteligentnych??? W zeszłym roku zmarło 414200 Polaków – to 34 516 miesięcznie – 8629 tygodniowo i ok 1233 osoby dziennie!!! Gdyby brak zdolności logicznego rozumowania zabijał równie skutecznie

o i widzę że i kolega zmądrzał :). to się ceni i to bardzo, ciekawe czy kolega widział w telewizji o tych osobach które dziś zmarły na coś innego, nie bo i po co. za niedługo ten kto pierwszy umarł będzie coś w rodzaju celebryty, tak samo jak ten pierwszy ozdrowialy co go kwiatami witali 🤦 głupota i panika idą w parze a na idiotach zarabiają ludzie grube pieniadze. szacuje się że Orlen za płyn do dezynfekcji w tygodniu ma około 10mld przychodu, więcej niż z paliwa 😂 zlot biznes

racyl napisał:

zawał może w każdym wieku dostać

zawał nie wybiera. może być dziedziczny ale większość to stres i nerwy. a ile teraz odwali na zawał to ho ho ale napewno dużo, a przez blokowanie szpitali taki ktoś z lotu pójdzie do piachu

Opublikowano
37 minut temu, Rolnik1973 napisał:

ciekaw jestem statystyk ile ludzi w tym czasie zeszło z powodu okrojonych świadczeń zdrowotnych.

wypadków to mniej na drogach

Przed chwilą, wiesiek63zmc napisał:

To może zróbcie se korona party

nikt nie nawołuje zaraz do wspólnego biesiadowania

Opublikowano
3 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

Księża z pomocą

https://fakty.interia.pl/raporty/raport-koronawirus-chiny/aktualnosci/news-koronawirus-a-kosciol-katowiccy-ksieza-przekaza-minimum-500-,nId,4417442#iwa_source=special

To kto ma 3 i więcej traktora na gospodarstwie niech jednego przeznaczy na licytację na wirusa.

tyle to mogę dać co te dziady w sukienkach bez żadnej licytacji..... 😂

To są jaja jakieś? 🤣🤣🤣🤣🤣

Opublikowano
5 minut temu, wiesiek63zmc napisał:

Tam gdzie myśleli jak ty to spalarnie ciał nie mogą przerobić tych że ciał a gdzie indziej ładują na paletach w ciężarowki  Ciągle mam nadzieję że tylko prowokujesz a nie myślisz w ten sposób

poczytaj sobie Jego (Racyla) posty sprzed niemal miesiąca tzn z czasu kiedy mało co zrobiono aby dziś nie było za późno, wtedy alarmował/iśmy jako jeden/i z pierwszych że możemy nie uniknąć pandemii bezczynnością o jeden dzień za długo.
dzisiaj tylko możemy czekać z przygotowanymi paletami bo nikt nie zdał egzaminu w zapobieżeniu pandemii.
Teraz już tylko można się nauczyć z nią żyć przyjmując ją do porządku dziennego a być może i wieloletniego. bo już nie wiadomo ilu jest nosicieli a Ty może wierzysz jeszcze że możliwe do ustalenia którzy to?

teraz już trzeba tylko minimalizować skutki wszelkie uboczne jakie mogą być do uniknięcia a głupota może je tylko zwielokrotnić ponad te i tak już teraz nieuchronne.

4 minuty temu, wiesiek63zmc napisał:

Nie porównuj z chorobą zakażną czy ty rozumu nie masz Szykuje się światowy kryzys gospodarczy a ty jeden mówisz OLAĆ to a cały świat głupi i robi zamęt

tak, nierozumny jest cały świat i przebieg pandemii jak widać nie różni się od dowolnej epidemii w przypadkowych stadach owiec czy plantacji kartofli
czyż nie? i to na całej planecie, całkowitym dowodem na brak rozumu u człowieka będzie jeszcze gdy jak te barany gdy wilk po jednego przyjdzie to reszta i tak połowę spośród siebie wytratuje.

Opublikowano (edytowane)

a jakie są negatywne?
zanim przeczytam linka

no może gdyby jeszcze ta sama sztuczna inteligencja zbierała sobie dane i zarządzała kogo badać i kiedy to rzeczywiście można by taką prognozę uznać za wysoce prawdopodobną

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Tak sobie czytam was od kilku tygodni ,kvźwa jak się tu marnujech , ile pomysłów i Panów "specjalistów" do walki z koronawirusem

Opublikowano

ach zapomniałem
zaraz posprzątam po Twojej słusznej z resztą sugestii co do porządku w tematach
ten temat jest z natury tych spamerskich i jako zbicie czasu a że woczekiwaniu na nieuchronne to znaczy że nie było ani jednego fachowca o jakich piszesz.

Opublikowano

Skoro doradzają , to się nie marnują . Jak by nic nie pisali , to wtedy strata by była . ;)

5 minut temu, Ursus932 napisał:

Tak sobie czytam was od kilku tygodni ,kvźwa jak się tu marnujech , ile pomysłów i Panów "specjalistów" do walki z koronawirusem

Opublikowano
5 godzin temu, tess napisał:

@Ursus932 🤣 😛 dostałam odpowiedź od producenta tego oprysku ale ni mam jakiegoś programu żeby otworzyć plik... I tak właśnie jest z wami... Niby coś gadacie, ale nie idzie zrozumieć😄😎 😛

PS. Pewnie mi gościu zamiast odpisać w dwóch słowach to wysłał ulotkę do przeczytania... 🤔😪

co tam za plikasy dostała?

Opublikowano
7 minut temu, dysydent napisał:

ach zapomniałem
zaraz posprzątam po Twojej słusznej z resztą sugestii co do porządku w tematach
ten temat jest z natury tych spamerskich i jako zbicie czasu a że woczekiwaniu na nieuchronne to znaczy że nie było ani jednego fachowca o jakich piszesz.

Cały czas czytam jakie macie pomysły 

Opublikowano
6 minut temu, Pafnucy napisał:

Skoro doradzają , to się nie marnują . Jak by nic nie pisali , to wtedy strata by była . ;)

No tu trochę się marnują bo to czytają w większośch chłopki 😏 

Opublikowano
Przed chwilą, Ursus932 napisał:

większośch chłopki

A babki nie ? Co to za durny termin ? Uważasz się za gorszego od innych że nazywasz się chłopkiem ?

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Ursus932 napisał:

Cały czas czytam jakie macie pomysły 

wiem że tu coś znaleźć to lepiej covid przechorować jak nie będzie śmiertelny przypadek to prędzej przejdzie niż niż na af co wyszuka zatem nie proszę o cytaty a tylko pytam - któryż z moich kwestionujesz i ew dlaczego?

oczywiście nie oczekuję koniecznie pytania bo czas i "każdy ma swoje..." jak i nie obiecuję odpowiedzi rychłej bo tylko podwieczorek sobie zrobiłem i jeśli odpiszę to po zmierzchu
dobrą stroną takich hyde parków jest że sobie można pogadać w przerwie pracy i bez łażenia po ... czort wie gdzie

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
wiesiek63zmc napisał:

To może zróbcie se korona party

korona party może nie ale na koronaswira mogę cię zaprosić jak będziesz chcial

wiesiek63zmc napisał:

Nie porównuj z chorobą zakażną czy ty rozumu nie masz Szykuje się światowy kryzys gospodarczy a ty jeden mówisz OLAĆ to a cały świat głupi i robi zamęt

kryzys gospodarczy hm ,urojenia idiotów? nie wiem ile masz lat i nie wiem czy masz dzieci, ja nie mam , może to i dobrze bo powiem ci że współczuję im żyć po tym! jeden gubernator w USA, nie pamiętam którego stanu powiedział że nie można wiecznie izolować ludzi, nie można zrobić kryzysu ma miarę 20lat ubiegłego wieku bo taki kryzys może doprowadzić do wojnyz a w tedy może naprawdę zginąć masa ludzi nie tysiące a miliony, setki milionów jak nie miliardy jak pójdą w ruch atomówki! w tedy będzie kryzys a nie kolego że umrze ileś osób! tak musi umrzeć na niego ileś osób , tak musi byc i nic nie zrobisz, nie zamkniesz społeczeństwa! widzimy co się dzieje we Włoszech, ludzie zaczynają się okradać, robią się rozboje. historia zna już takie coś. 100lat temu jak po wojnie ludzie zdenerwowani zaufali fanatykom politycznym, Mussoliniemu czy Adolfowi!

dysydent napisał:

tak, nierozumny jest cały świat i przebieg pandemii jak widać nie różni się od dowolnej epidemii w przypadkowych stadach owiec czy plantacji kartofli czyż nie? i to na całej planecie, całkowitym dowodem na brak rozumu u człowieka będzie jeszcze gdy jak te barany gdy wilk po jednego przyjdzie to reszta i tak połowę spośród siebie wytratuje.

to jest jak w ubiegłym tygodniu Ukraińcy uciekali i na granicy zrobilo kilka tys kocioł taki że wystarczyło puścić plotkę że ma się wirusa to by się stratowali ! mnie tylko jedno interesuje dlaczego rozkład zmarłych jest procentowo tak rozny? w Polsce 0,013% , Niemcy 0,1% a już Włochy czy Hiszpania prawie 10% skąd to się bierze? czyżby jakaś magiczna ochrona, albo nasi czymś faszerują chorych, czy może niebiosa nam sprzyjają albo czy południowcy są tak slabi genetycznie że nie dają rady, a może sekret tkwi w odżywianiu?

Opublikowano
4 minuty temu, zetorlublin7341 napisał:

mnie tylko jedno interesuje dlaczego rozkład zmarłych jest procentowo tak rozny? w Polsce 0,013% , Niemcy 0,1% a już Włochy czy Hiszpania prawie 10% skąd to się bierze? czyżby jakaś magiczna ochrona, albo nasi czymś faszerują chorych, czy może niebiosa nam sprzyjają albo czy południowcy są tak slabi genetycznie że nie dają rady, a może sekret tkwi w odżywianiu?

pewno czarodziejska statystyka, WC wspomina że jest prykaz by w zgonach w przypadku np choroby serca w połaczeniu z k orona wpisywac tylko te piewrwsze czy tak jest czy nie niewiadomo

Opublikowano

@zetorlublin7341 już nie będę cytował i tylko dodam że nawet lekarze dużo by dali aby odpowiedzieć na to pytanie i zapewne wiele pracy włożą aby odpowiedź znaleźć.
Jedna sprawa. te staystyki u nas to dopiero początek zachorowań umieranie przychodzi nieco później i porównywać będziemy mogli najwcześniej gdy u nas będzie dziennie tyle samo ozdrowieńców co nowych przypadków