Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Strona legaartis nie jest bezpieczna - zbiera w pip informacji. Że tak zapytam: "Mąż pieprzy dwie godziny"? Ywa? Strona nastawiona na dochód z reklamy i szerokie rozpowszechnienie podstawowego hasła: "potrzebujesz pomocy"? Zalecam przeglądanie z poblokowanym ruchem choć będzie trudne.

Opublikowano

https://pulsmedycyny.pl/ema-zidentyfikowala-kolejny-efekt-uboczny-szczepionki-j-j-producent-nie-komentuje-1129328

- dopisywanie możliwych skutków ubocznych jako obserwacja podczas eksperymentu-czy to etyczne?

1 minutę temu, DTaras napisał:

Strona legaartis nie jest bezpieczna - zbiera w pip informacji. Że tak zapytam: "Mąż pieprzy dwie godziny"? Ywa? Strona nastawiona na dochód z reklamy i szerokie rozpowszechnienie podstawowego hasła: "potrzebujesz pomocy"? Zalecam przeglądanie z poblokowanym ruchem choć będzie trudne.

Zdaję sobie sprawę również z tego; dla przykładu: jakiś czas temu utworzona została aplikacja GETTR, prowadzona przez republikanina oczywiście pro trump'owska (nie ważne jak nie lubimy jego  bezczelności)zaraz w pierwszych dniach zalali ją wulgarnymi reklamami; zwykła konkurencja; 

Opublikowano
21 godzin temu, V12 napisał:

ooo jaki zbieg okoliczności dzis tyle samo pozytywów co w analogicznym okresie w 2020 roku ...

To może nasz guru szczepionkowy policzy o ile % wzrosło zakarzenie w ciagu roku u osób zaszczepionych, skoro teraz jest ponad 30% zakażonych to zaszczepieni. A o ile spadło wśród nie zaszczepionych. 

Opublikowano

Ostatnio załatwili fb na 7h, blondyna przed komisją tłumaczyła się, że powodem jest ochrona dzieci krzywdzonych w sieci. Spekuluje się, że platforma została wyłączony, aby p. Zuckeb..(widocznie lekko krnąbrny) ustawił się w linii  jak YT, który wydał oświadczenie oficjalne na zamykanie kont -jednym słowem ostrzeżono fb, żeby bardziej cenzurował głupotę.

Opublikowano

Te reklamy to korzyści dla redakcji a ona zgadza się na treści. Jeżeli leci wszystko to znaczy, że publicyście nie zależy na jakości. Blog można prowadzić bez powierzchni reklamowej.

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, DTaras napisał:

Te reklamy to korzyści dla redakcji a ona zgadza się na treści. Jeżeli leci wszystko to znaczy, że publicyście nie zależy na jakości. Blog można prowadzić bez powierzchni reklamowej.

Wiem, że to blog,  masz możliwość zbadania/sprawdzenia treści na innych stronach i zweryfikowania;  eksperyment polega na badaniu;

jeszcze jedno nie biorę wszystkiego na 100% czyli na serio, to są opinie/ śmieci.

A może jeden głupi artykuł celowo jest wentylem bezpieczeństwa.

25 minut temu, galan99 napisał:

sk***ysyństwo szprycy sami h*je niech się szprycują pojeby jedne .

Szkoda, że nie ostrzegają ludzi  z powikłaniami cukrzycowymi; ten wesoły pan był nieświadomy albo nie przeczytał ulotki?

Edytowane przez Ywa
Opublikowano
26 minut temu, poosa21 napisał:

To może nasz guru szczepionkowy policzy o ile % wzrosło zakarzenie w ciagu roku u osób zaszczepionych, skoro teraz jest ponad 30% zakażonych to zaszczepieni. A o ile spadło wśród nie zaszczepionych. 

Szczepienie w Polsce nie trwa tak długo więc to pytanie jest bezpodstawne . 

Pierwsze szczepienie 27 grudzień 2020r .

Opublikowano

Czyli zrozumiałeś aluzje że tak samo są podawane zachorowania od początku roku u szczepionych i nie szczepionych w TV mówią o 99% do 1%, a tak naprawdę na dzień dzisiejszy jest 69% do 31%. 

Opublikowano (edytowane)

Od początku roku ,  a w ciągu roku  ( w domyśle całego-  365 dni  )  to jest jednak różnica . 

Nie wiem o jakie dane Ci chodzi , dlatego nie mogę nic więcej powiedzieć . 

Mnie bardziej interesują obecne dane , np jaki procent  choruje ciężko .

Edytowane przez peugeot
Opublikowano (edytowane)
21 godzin temu, jacus napisał:

zakladajac parobku ze jestes zdrowy na umysle to powinienes wiedziec ze los jest zlosliwy i karma wraca- nasmiewajac sie z osoby niepelnosprawnej sam prowokujesz los.

jesli jestes chory to w sumie co za roznica czy skonczy w pampersie po wylewie czy w kaftanie na psychotropach..

znasz takie powiedzenie -dluzej stekacza nizli skakacza.. pamietaj o tym gdy znowu wylaczysz mozg a wlaczysz klawaiture..

Ja to jestem parobkiem na swoim.... A ty doiles i pasles nie swoje krowy ponoć i tera nie nadajesz się nawet na parobka... 😜

21 godzin temu, peugeot napisał:

Dowody są , problem w tym że nie ma takich które by przekonały wszystkich . 

Może dla odmiany podasz fakty które przekonają wszystkich do twoich twierdzeń .

Tylko ze ja nie mam zamiaru jak ty namawiać kogokolwiek ... To nas różni że ja mam swoje zdanie na ten temat i nie wciskam nikomu ściemy żeby prac mózg. 

Żyje, fonkcjonuje normalnie i i się nie szczepię kocim sikiem stworzonym na kolanie dla naiwnych i tyle.... 

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano (edytowane)

2016:To kieruje nas z powrotem w stronę Kanady. Kraj ten bywał zabawką innych mocarstw, ale sam nigdy nie wykazywał imperialnych ambicji. Władze Kanady nigdy nie czuły potrzeby udowadniania swojej wielkości za pomocą gromadzenia złotych sztabek.https://forsal.pl/artykuly/929506,dlaczego-kanada-porzuca-zloto-a-chiny-je-gromadza-zagadka-wyjasniona.html

choć mają bogate złoża

Edytowane przez Ywa
Opublikowano
11 minut temu, Bogdan_ja napisał:

się nie szczepię kocim sikiem stworzonym na kolanie dla naiwnych i tyle.... 

W takim razie rzucasz oskarżeniami bez pokrycia , obrażając jednocześnie innych .

Opublikowano

Czasem podwożę  znajomego taty, który narzekał na swego przyjaciela, że się zaszczepił, wcześniej korzystał z jego usług transportowych. Ostatnio opowiadał, że "głupi zaszczepił się 3 dawką i  nie jest w stanie go już podwozić". Inny z kolei 3 dawka i ok.

Opublikowano

Najśmieszniejsze jest to że ci co się zaszczepili drugą dawką, mówią że trzeciej za cholerę już nie wezmą, ale są za tym by się wszyscy zaszczepili   :D  jaki sens był się w ogóle szczepić wtedy? coś się widać ludziom pomieszało skoro myślą że te dwie, które już pewnie nie działają, albo zaraz przestaną, są na całe życie.   :D

Opublikowano

https://www.realclearpolitics.com/video/2021/10/04/pfizer_scientists_to_project_veritas_your_antibodies_are_probably_better_than_the_vaccination.html

Croce: „Ciągle czuję, że pracuję dla złej korporacji, ponieważ ostatecznie sprowadza się to do zysków. Mam na myśli to, że jestem po to, aby pomagać ludziom, a nie zarabiać miliony dolarów. To znaczy, to jest dylemat moralny”.

„Więc kiedy faktycznie dostaniesz wirusa, zaczniesz wytwarzać przeciwciała przeciwko wielu fragmentom wirusa” – powiedział Karl. „Więc twoje przeciwciała są prawdopodobnie lepsze w tym momencie niż szczepienie”.

Opublikowano (edytowane)

19 minut temu, Ywa napisał:

Więc kiedy faktycznie dostaniesz wirusa, zaczniesz wytwarzać przeciwciała przeciwko wielu fragmentom wirusa” – powiedział Karl. „Więc twoje przeciwciała są prawdopodobnie lepsze w tym momencie niż szczepienie”

Nawet jeśli ma  rację ,  niewiele to  zmienia w kwestii szczepień . On mówi o chorowaniu a inni o przeciwdziałaniu , a w tym  kontekście  to skrajnie odmienne tematy .

Edytowane przez peugeot
Opublikowano
25 minut temu, peugeot napisał:

Nawet jeśli ma  rację ,  niewiele to  zmienia w kwestii szczepień . On mówi o chorowaniu a inni o przeciwdziałaniu , a w tym  kontekście  to skrajnie odmienne tematy .

Tylko my już przechorowaliśmy a szczepionkami można by zasugerować/spekulować, iż napędzają tylko choroby, tak jak napędzanie  lokomotywy.

Mimo delty organizm rozpoznaje podobieństwo wariantu do alfa więc powinien poradzić sobie dzięki pamięci.