Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na hiv 40 lat nie mogą szczepinki zrobić na raka to samo a tu cyk roczek i jest cudowna szczepionka. Mam nadzieje ze ktoś za to odpowiedzialny w piekle się będzie smażył 

• Like 1
Opublikowano

E to takie nowe autorskie. Nie czuć zapachu bimbru  i kaca niema. Strasznie groźne bo łatwo przedawkowac wtedy. 

Opublikowano
Dnia 10.02.2021 o 22:15, RU68 napisał:

Jeżeli tłumaczenie jest poprawne to ten jest tak stuknięty jak niektórzy polscy biskupi - nie zdziwił bym się gdyby ukrywał pedofili

Zobacz masz dużą gospodarke a dzieci wyslales na jakieś studia a my mamy 12 ha i myślę brać na mlodego tylko wykształcenie musze uzupełnić. Vo po moich studiach perspektyw nie ma co najwyżej na produkcji na 3 zmiany za 1900

Opublikowano
6 minut temu, Cebulj napisał:

Zobacz masz dużą gospodarke a dzieci wyslales na jakieś studia a my mamy 12 ha i myślę brać na mlodego tylko wykształcenie musze uzupełnić. Vo po moich studiach perspektyw nie ma co najwyżej na produkcji na 3 zmiany za 1900

Duża rzecz względna?Po drugie zaczynałem od dwudziestu kilku ha  i tylko kilka trafionych odważnych decyzji  i jest jak jest .Uważam że każdy może jeżeli ma chęć i to coś - niewiem jak to nazwać (są tacy że sami potrafią obsłużyć maszynę po krótkim tłumaczeniu a są tacy że nawet po 20 latach orki nie umieją ustawić pługa .Nadal nie rozumiem tego podejście - na produkcji albo w biedronce.Są setki możliwości na topie sprzedaż przez internet ,dostawy zakupów ,cała budowlanka kwitnie tylko chcieć a nie wieczne stękać i jęczeć .Ale trzeba postanowić i nie odwlekać i próbować -jest mentalność ja bym chciał aby mieć ale ręce nogi i głowa w bez ruchu.

Opublikowano

O teraz jasne .Żadnego przymusu wręcz przeciwnie studiują aby mieć inną alternatywę nawet więcej opłacam im krus tylko po to aby po latach mogli prowadzić działalność  a nie pier....lić się z chorymi wymaganiami suszami i pozostałymi durniami bo wiecznie ktoś coś narzuca .Ale w żadnym przypadku być u kogoś pracownikiem -jak dojdzie do tego ? to będe im płacic średnią krajową po to żeby myśleli i szukali pomysłu na życie   

Opublikowano
Dnia 23.02.2021 o 20:17, RU68 napisał:

O teraz jasne .Żadnego przymusu wręcz przeciwnie studiują aby mieć inną alternatywę nawet więcej opłacam im krus tylko po to aby po latach mogli prowadzić działalność  a nie pier....lić się z chorymi wymaganiami suszami i pozostałymi durniami bo wiecznie ktoś coś narzuca .Ale w żadnym przypadku być u kogoś pracownikiem -jak dojdzie do tego ? to będe im płacic średnią krajową po to żeby myśleli i szukali pomysłu na życie   

Działalność to i bez krusu założą. Ale chłopie gdzie tyle zarobią jak na gospodarce mogą mieć tyle hajsu.

Poza tym piszesz o budowlance to gorsze niż gospodarka. A mówisz ze ziemia to zło.

Dnia 23.02.2021 o 20:06, galan99 napisał:

Co tu rozumieć po co mają za***rdalać na tej roli i gówno mieć tylko ryć .

Mogą mieć kupę kasy

Opublikowano

Skąd ta zawiść, w czym studia przeszkadzają w prowadzeniu gospodarstwa? Wśród znajomych, wszędzie tam gdzie gospodarstwa dobrze prosperują rodzice dążą do jak najlepszego wykształcenia swoich dzieci (oczywiście to nie standard ale można taką tendencję zauważyć). Inwestowanie w dobre studia to polisa na przyszłość bo nikt nie wie jak produkcja rolna będzie wyglądała za x lat.

• Like 1
Opublikowano

Studia niczego Ci nie gwarantują, ktoś pójdzie na ekonomię by zostać księgowym bądź pracować w banku, a na przestrzeni 6 semestrów jest raptem 1 przedmiot z bankowości i ubezpieczeń i rachunkowości, ot takie studia mamy, ps. Czy to FiR czy zarzadzanie czy ekonomia programy studiów różnią się od siebie niewiele

Opublikowano
3 godziny temu, Cebulj napisał:

Działalność to i bez krusu założą. Ale chłopie gdzie tyle zarobią jak na gospodarce mogą mieć tyle hajsu.

Poza tym piszesz o budowlance to gorsze niż gospodarka. A mówisz ze ziemia to zło.

Mogą mieć kupę kasy

Więc kilka przykładów na 1 instalacji fotowoltaicznej 10 kw  2 osoby po 20  godzin roboty  25 000  do kieszeni podzespoły z zagranicy - sprzedam 10 aut nawozu kolejne 25 000  nawet towaru nie widzę fakt kupując za granicą trochę  e-maili i telefonów jest no i zawsze odrobina ryzyka . A piszę z własnej autopsi 

2 godziny temu, mariusz4321 napisał:

Skąd ta zawiść, w czym studia przeszkadzają w prowadzeniu gospodarstwa? Wśród znajomych, wszędzie tam gdzie gospodarstwa dobrze prosperują rodzice dążą do jak najlepszego wykształcenia swoich dzieci (oczywiście to nie standard ale można taką tendencję zauważyć). Inwestowanie w dobre studia to polisa na przyszłość bo nikt nie wie jak produkcja rolna będzie wyglądała za x lat.

Tylko na studiach trzeba się uczyć a nie jak w podstawówce czy zawodówce .Tam nikt nikomu nie robi łaski że się uczy (nie zaliczasz  - płacisz za dodatkowe możliwości zaliczenia  a jak nie to spier.....  .ktoś kto nie studiował ciężkiego kierunku nie ma pojęcia co to studia . Po studiach magisterka i prezesura Orlenu w zasięgu ręki  

Opublikowano
5 godzin temu, mariusz4321 napisał:

Ale jak pójdzie na inne studia wróci na gospodarke i popracuje 10 lat i wieku 40 lat pójdzie do roboty to nikt go do biura nie przyjmie i będzie się mógł podetrzec tym papierem. Ja tez poszedlem na ekonomie a mają mi przepisać gospodarke i wypominaja ze nie weźmiemy młodego rolnika i nic nwm na temat rolnictwa bo nie bylem w żadnej szkole rolniczej. A moje studia są bez perspektyw co najwyżej biuro rachunkowe za najnizsza u janusza

3 godziny temu, RU68 napisał:

Więc kilka przykładów na 1 instalacji fotowoltaicznej 10 kw  2 osoby po 20  godzin roboty  25 000  do kieszeni podzespoły z zagranicy - sprzedam 10 aut nawozu kolejne 25 000  nawet towaru nie widzę fakt kupując za granicą trochę  e-maili i telefonów jest no i zawsze odrobina ryzyka . A piszę z własnej autopsi 

Tylko na studiach trzeba się uczyć a nie jak w podstawówce czy zawodówce .Tam nikt nikomu nie robi łaski że się uczy (nie zaliczasz  - płacisz za dodatkowe możliwości zaliczenia  a jak nie to spier.....  .ktoś kto nie studiował ciężkiego kierunku nie ma pojęcia co to studia . Po studiach magisterka i prezesura Orlenu w zasięgu ręki  

Ta czwórka rodzenstwa 10 lat po studiach prawo geodezja ekonomia i żadne nawet 3 nie ma

Ja tam od razu mówię że na stypendium zarobiłem 18tys

5 godzin temu, MonteChristo napisał:

Studia niczego Ci nie gwarantują, ktoś pójdzie na ekonomię by zostać księgowym bądź pracować w banku, a na przestrzeni 6 semestrów jest raptem 1 przedmiot z bankowości i ubezpieczeń i rachunkowości, ot takie studia mamy, ps. Czy to FiR czy zarzadzanie czy ekonomia programy studiów różnią się od siebie niewiele

Vo warto isc ale na politechnike tylko i wyłącznie ewentualnie medycyna w pozostałym przypadku tylko fach w reku koparka suwnica frezer tokarz cnc glazurnik. A poza tym pracodawcy cuda na kiju chcą dwa języki obce doświadczenie i najnizsza w prezencie