Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
16 minut temu, PawelWlkp napisał:

Dziś lekarz z Włoch się  wypowiedział że do respiratorów nie podłączają ludzi po 60 roku życia. Masakra

Nie to eutanazja którą wykonują lekarze łamiąc przysięgę  lekarską z winy rządu który nie może zabezpieczyć ich w sprzęt i muszą podejmować trudne decyzje kogo podłączyć 

Opublikowano

To obłęd... Jak na wojnie. 

Rośnie flustracja i agresja. 

Opublikowano

Bo trzeba światem wstrząsnąć bo nie którym się w du..ch poprzewracało A w ilu laboratoriach naukowcy w przeświadczeniu że są bogami kombinują z wirusami i to nie do celów pokojowych aż zawsze się coś wymknie 

Opublikowano

Nie widziałam w karty- sprawdzę w Google. Jednak mature z historii zdałam, że na ustny nie musiałam iść kolego. 😉

Opublikowano
29 minut temu, damianzbr napisał:

Ostatni wpis  o tych datkach i fundacjach:

,,Błaszczykowski nie jest typem człowieka, który chwali się dobrymi uczynkami. Tym razem zrobił to, by w słusznej sprawie wywołać efekt domina. I mu się udało. Dzień później Anna i Robert Lewandowscy ogłosili, że na walkę z koronawirusem przekażą milion euro.,,

można mieć łatkę skromnego? Można. Co prawda teraz to nagłośnił ale wyjaśniają dlaczego i czytamy jakie mniemanie ma o nim ten portal informacyjny, uważa go za takiego który zazwyczaj nie chwali się dobrymi uczynkami.

Brawo dla gościa chociaż nawet za bardzo nie wiem jak wygląda i na jakiej pozycji gra.

kuba powinien być przykładem dla młodych a nie biber czy takie inne gady .

• Like 2
Opublikowano
6 godzin temu, damianzbr napisał:

Nie ma co ukrywać że rolnictwo w dzisiejszych czasach to jeden z lepszych biznesów może nie najlepszy ale jeden z lepszych. Może to zasługa tego że dzisiejsi rolnicy nie ponoszą kosztu zakupu ziemi od zera, tylko odziedziczyli ją za darmo.

Nie wiem, ale rolnictwo prowadzone z głową wykazuje się wysoką rentownością.

Nie wiem czy mam się śmiać czy płakać 😉😂

Mówisz że rolnicy dziedziczą całe gospodarstwa, no nie da się ukryć ale powiedz mi czy ludzie nie dostają po rodzicach firm czy miliardów na koncie???

Gdzie jest lepszy biznes i komu się lepiej żyje?? 

Wolałbym dostać w spadku dobrze presperującą firmę w mieście niż tłuc się po kilkuset hektarach dobrej klasy ziemi, pewnie nie tylko ja tak bym wolał. A że nie dostałem nic od rodziców to sam na siebie ciułam od początku trochę w rolnictwie i poza nim.

Opublikowano
Przed chwilą, michalcium napisał:

Co mnie obchodzi twoja matura z historii mi chodzi o to że  porównujesz obecną sytuację do wojny co jest mocno chybione 

Obyś się nie zdziwił jaki mały to Kroczek, a jak ci przeszkadzają moje posty to masz opcje ignoruj...

Opublikowano

Teorie spiskowe mówią że to nowy rodzaj wojny. Po co wysyłać żołnierzy , lotnictwo. Jak można wychować wirusa? To może być nowy rodzaj wojny biologicznej. Co jesli teraz to tylko testy ? A któreś z mocarstw ma super wirusa. 

Opublikowano (edytowane)

premier hiszpanni apeluje do unni o nowy plan marszala a  unnia debatuje o serialach że ich jakość sie pogorszy w związku z koronowirusem i to w ubiegły piatek  , chyba tego premiera wirus dopadł unia nie jest od tego przecież            Unijny komisarz ds. rynku wewnętrznego Thierry Breton zaapelował do platform wideo na żądanie, takich jak Netflix i YouTube, aby w związku z koronawirusem obniżyły jakość oferowanych treści 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
7 minut temu, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

Nie wiem czy mam się śmiać czy płakać 😉😂

Mówisz że rolnicy dziedziczą całe gospodarstwa, no nie da się ukryć ale powiedz mi czy ludzie nie dostają po rodzicach firm czy miliardów na koncie???

Gdzie jest lepszy biznes i komu się lepiej żyje?? 

Wolałbym dostać w spadku dobrze presperującą firmę w mieście niż tłuc się po kilkuset hektarach dobrej klasy ziemi, pewnie nie tylko ja tak bym wolał. A że nie dostałem nic od rodziców to sam na siebie ciułam od początku trochę w rolnictwie i poza nim.

No biznes jak cholera, że kryzys jeszcze się nie zaczął a te już chcą bankrutować jedna z drugą.

W firmie nawet tej dziedziczonej zazwyczaj wszystkie środki trwałe podlegają amortyzacji, zaznaczyć trzeba że mają strategiczne znaczenie w działalności owej firmy. W gospodarstwie rolnym to ziemia jest głównym elementem na którym opiera się produkcja i co najważniejsze ona nie ulega amortyzacji. Kupiona / zdobyta raz przez naszych przodków dawno temu, służy i daje przychód do dziś dnia i będzie dawać nadal.

Dobrze persewerująca firma to zasługa chwilowej koniunktury, nowoczesnego oszczędnego wyposażenia, zaufana kadra pracownicza. Jest wiele elementów których załamanie pociągnie na dno całą firmę.

Rolnik musi mieć na własność ziemię bez hipoteki i każdy kryzys przeżyje. W dołku sprzeda / odda komornikowi maszyny a gdy wróci hossa zacznie produkcję od nowa.

Opublikowano
26 minut temu, damianzbr napisał:

Dobrze persewerująca firma to zasługa chwilowej koniunktury, nowoczesnego oszczędnego wyposażenia, zaufana kadra pracownicza. Jest wiele elementów których załamanie pociągnie na dno całą firmę.

Rolnik musi mieć na własność ziemię bez hipoteki i każdy kryzys przeżyje. W dołku sprzeda / odda komornikowi maszyny a gdy wróci hossa zacznie produkcję od nowa.

To tylko dlatego że akurat ziemia w cenie, zawsze tak nie było, były czasy że całe gospodarstwa zlicytowali żeby jakiś nieduży dług spłacić.

Opublikowano
43 minuty temu, jarecki napisał:

kuba powinien być przykładem dla młodych a nie biber czy takie inne gady .

nie bede ukrywal ze druzyna w ktorej aktualnie gra nie jest moja ulubiona[delikatnie piszac] ale dla niego pelny szacunek - to nie jedyna jego dzialalnosc charytatywna pozyczyl swojemu klubowi ponad milion zlotych, znajac zycie to bezzwrotna pozyczka 😛, choc z tym wzorem dla mlodziezy tez bym nie przesadzal, poczytaj o jego dziecinstwie-zaden z nas nie chcialby przezyc tego co on..

jarecki- nie rozumiesz o co chodzi z obnizeniem jakosci filmow ???? 

Opublikowano

Jak się dali i zbagatelizowali pierwszy nakaz płatniczy sądu który często był całkowicie do obalenia tak to jest.

Nie wiem czy wiesz ale żaden kredytoborca nie ma żadnego zobowiązania wobec wierzyciela dopóki dopóty tego sąd nie zasądzi.

Opublikowano
3 minuty temu, jacus napisał:

Chyba myślą że UE apeluje aby Netflix puszczał na okrągło "Modę na sukces":lol:

Opublikowano
4 minuty temu, jacus napisał:

nie bede ukrywal ze druzyna w ktorej aktualnie gra nie jest moja ulubiona[delikatnie piszac] ale dla niego pelny szacunek - to nie jedyna jego dzialalnosc charytatywna pozyczyl swojemu klubowi ponad milion zlotych, znajac zycie to bezzwrotna pozyczka 😛, choc z tym wzorem dla mlodziezy tez bym nie przesadzal, poczytaj o jego dziecinstwie-zaden z nas nie chcialby przezyc tego co on..

wiem ale to jest sport dla twardych gosci ,którzy się nie łamią ,każdy sport to walka ze sobą .