Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Nie pomogą małym to złudne zauroczenie tylko Problem jest bo nie ma kasy i trzeba tak zrobić żeby dopłaty zostały na tych samych stawkach do 1 ha czyli 216 Euro .Zabrali z pierwszych 3 ha dopłatę  dodatkową . Teraz za biorą tym po wyżej 50 ha ale co jak będzie to dopiero się okaże .

Jak docisną z tym zielonym ładem w Polsce to będzie nędza z opłacalności .

Edytowane przez galan99
  • Like 1
Opublikowano
6 godzin temu, Agrest napisał:

Nawet doczytać nie potrafisz?

Nic nie podnieśli tylko każdemu powyżej 50ha zabiorą całość redystrybucyjnej.

I to jest najlepsze tłumaczenie:

-wyrównanie szans rozwojowych małych i średnich gospodarstw nie osiągających korzyści w związku z efektem skali (występującym w gospodarstwach większych), jednak mających perspektywy na trwały rozwój.

Dlaczego te pierdzistołki nie wyrównywali moich szans jak przejmowałem 19ha. Dlaczego  faworyzują młodych rolników kwotą 150000zl i  dodatkowymi dopłatami skoro mi nic nie dali ... itd

O widzisz sam masz ból tyłka🙆🏻‍♂️

Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

O widzisz sam masz ból tyłka🙆🏻‍♂️

Rozpocząłeś podziały to kontynuuję. 

I widzisz jak chorzy ludzie to wymyślają a Ty im wtórujesz miast potępiać takie patologie.

A czemu Ty mając wielokrotnie większe opady niż u mnie dostałeś dwa razy suszowe a ja ani razu? Czemu nie protestowałeś że to zwiększa podziały?

Opublikowano

dajta spokój. święta idą.

może pokażmy kto ma większą.....choinkę?

Opublikowano (edytowane)

O to masz.... 😋

IMG_20201219_174746.jpg

Edytowane przez ogarek
Opublikowano
5 minut temu, ogarek napisał:

O to masz.... 😋

IMG_20201219_174746.jpg

Tyle dopłat za bydło wziołeś A na światło nie stać?😁

4 minuty temu, Roki212 napisał:

No idą, ale to Ryszard wsadził kij w mrowisko B|

Jak akceptuje i rozumiem jego brak chęci do wyścigu szczurów, tak jego zawiść względem tych którzy robią inaczej, kupują inny sprzęt jest już nie do przyjęcia.  Jak można się cieszyć że komuś się maszyna zepsuła czy że kogoś z  dopłat okradli?

Opublikowano
9 minut temu, Roki212 napisał:

No idą, ale to Ryszard wsadził kij w mrowisko B|

Rysiu kiedyś stwierdził że ja mam deczko nie tego w głowie. no jak widać nie tylko ja.

lubię chłopa, ale nigdy nie zrozumie jego zazdrości, zawiści i cieszenia się z cudzego nieszczęścia.

Opublikowano

A co tu rozumieć.. To pospolity len i obibok jakich wiele... Zresztą wy oba z jednej bajki.. 😋

Opublikowano

Minister Puda: Kładę nacisk na wsparcie rodzinnych gospodarstw .

– W odróżnieniu do swoich poprzedników kładę nacisk na równowagę w gospodarce rolnej i wsparcie rodzinnych małych i średnich gospodarstw rolnych, a nie - jak to bywało wcześniej - dużych przedsiębiorstw – podkreślił minister rolnictwa i rozwoju wsi Grzegorz Puda.

Podczas konferencji prasowej ministra Grzegorza Pudy i komisarza UE ds. rolnictwa Janusza Wojciechowskiego na temat rekomendacji do Planu Strategicznego dla nowej Wspólnej Polityki Rolnej, minister Puda poinformował, że w ramach tego Planu przewidziano wsparcie w systemie płatności bezpośrednich, którego celem jest stabilizacja dochodów małych gospodarstw i zmniejszenie dysproporcji między małymi i średnimi a dużymi gospodarstwami. – Za niezbędne w poprawie warunków gospodarowania i zamieszkania na wsi uważamy większe zaangażowanie polityki spójności w poprawę jakości życia mieszkańców terenów wiejskich – poinformował Puda.

Janusz Wojciechowski poinformował także, że duży nacisk w nowej WPR kładziony jest na dobrostan zwierząt. – Planujemy dobrostan zwierząt ująć jako jeden z ekoprogramów – poinformował dodając, że – część dopłat bezpośrednich będzie trafiać tylko do tych gospodarstw, które wejdą w programy podwyższonego dobrostanu. Utrzymane ma zostać również wsparcie z II filara na inwestycje w tym zakresie. Na ostatnim posiedzeniu Rady Ministrów ds. Rolnictwa zapadła decyzja o stworzeniu europejskiego znaku dobrostanu zwierząt. Będzie on przyznawany tylko tym produktom, które na wszystkich etapach zachowały warunki wysokiego dobrostanu zwierząt: – To będzie wielki atut rynkowy rolnictwa europejskiego, a rolnictwo polskie ma tutaj szczególne warunki, co pokazuje chociażby program dobrostan plus, który cieszy się ogromnym zainteresowaniem rolników – podkreślił komisarz Wojciechowski.

Hodowla w Polsce będzie bardzo trudna .

https://okiemrolnika.pl/prawo-i-finanse/item/7442-minister-puda-klade-nacisk-na-wsparcie-rodzinnych-gospodarstw?fbclid=IwAR0o8jQ3OKLRBxJTxaCnOWmFhHfG0qUDndiR2T4sihrl3KxavU1LbvHqjBw

• Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, ogarek napisał:

A co tu rozumieć.. To pospolity len i obibok jakich wiele... Zresztą wy oba z jednej bajki.. 😋

wiesz Ogarku. swego czasu w każdej robocie bym Cię zajebał. mi naprawdę zdrowie parę lat temu wysiadło i gówno mogę. zresztą . w mojej wsi ciągle za pracowitego uchodzę, a w d*pie mam co ty o mnie sądzisz.

Opublikowano
14 minut temu, matek89121 napisał:

Ryśkowi nie ma kto nakopać do d*py może by w końcu zmądrzał  wielbiciel socjalu

Bo to jest zazdrosny i zawistny mały polaczek któremu wszystko się należy. 

1608738814572942301200046632072.jpg

Opublikowano (edytowane)

Weź nierobie jeden sam

3 minuty temu, pafnucy napisał:

wiesz Ogarku. swego czasu w każdej robocie bym Cię zajebał. mi naprawdę zdrowie parę lat temu wysiadło i gówno mogę. zresztą . w mojej wsi ciągle za pracowitego uchodzę, a w d*pie mam co ty o mnie sądzisz.

siebie pochwal ... Rysiek to przynajmniej nie udaje a ty to sam siebie chwalisz a psy d*pami szczekajo na wiosce żeś len i obibok i baba robi na ciebie i tyle... Od czego te zdrowie siadło jak nie od chlania? 😋

Edytowane przez ogarek
Opublikowano (edytowane)

też ci życzę wesołych świąt.

moja choinka w trakcie ubierania.

IMG_20201223_165628.jpg

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano (edytowane)

Mnie twoje życzenia nie potrzebne do szczęścia nierobie jeden 

Sztuczne się nie liczo... Wali plastikiem po oczach 

Edytowane przez ogarek