Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U mnie szły dwie zupy z venzaru, safari, kemifamu, kemironu i agila, a pierwsza z kemifamu i kemironu plus agil i mimo to mam w kilku miejscach ogniska bodziszka i nowy wyłazi. Czym mu przetrącić kark raz a dobrze?

Opublikowano
3 godziny temu, pawel177 napisał:

Zwiększ dawkę Belvedere do zalecanej . Ja zaryzykowałbym nawet dać nawet 1,2. Trochę za dużo wyjdzie etofumesatu ale nic nie powinno się dziać. Ja na dużą komosę dałem litr kemironu 0,5 kemifamu i dosłownie 0.1 venzaru i na mijakach powaliło komosę o wysokości ok 12 cm.

A goltix dodać?

Opublikowano (edytowane)

Nie zadzia na nią za slaby środek

Edytowane przez miwigos
Opublikowano

Słaby środek i ciężko by kontaktowym w buraku zdziałać cuda. Perytroid musi dotrzeć do mszycy, a w liściach buraka ciężką to misja. Proteusem trzeba przeleciec

Opublikowano
Dnia 5.06.2020 o 15:07, mds212 napisał:

Jak masz dostep jeszcze do dursbanu to nim prysnij, nie ma nic lepszego

Rada cenna ale lepiej te informacje przesyłajcie na priv bo nie wiemy kto to czyta a strzeżonego Pan Bóg strzeże

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jankes679
      Witam. Planuje pierwszy raz zasadzić kapuste pekińską. Prosiłbym o porady jaką odmiane wybrać, jakimi środkami pryskać? Rozsade lepiej kupić czy samemu wyhodować? I co najważniejsze czy bez nawadniania urośnie?(jeśli bedzie suchy rok) Z góry dzięki
    • Przez MICH4Ł
      Witam. 
      Interesuje się rolnictwem i pracą na roli. Mam okazje uprawiać 3 ha i za bardzo nie wiem jak się za to zabrać a bardzo bym chciał to robić. Mam do wyboru uprawę ziemniaków albo zboża czy mógłby mi ktoś napisać co by było lepsze (opłacalniejsze) wiem ,że w dzisiejszych czasach trudno jest gospodarzyć ale bardzo proszę o odpowiedź.
    • Gość symeon94
      Przez Gość symeon94
      Chciałbym podzielić się krótkim filmem przedstawiającym pokrótce prace wyścielarki agrowłókniny oraz przewodów kroplujących przy zakładaniu planacji truskawki. 
      Plantacja 0,5ha założona w lipcu. Odmiana deserowo-przemysłowa DIPRED.
      Jeśli macie jakieś pytania postaram się na nie odpowiedzieć.
      Ps: Nie jestem producentem maszyn ,tylko rolnikiem
    • Przez mysza12w
      Witam tata rok temu ugorował pole i brał dopłaty czy w tym roku też może ugorować i wżąć dopłaty
    • Przez ziom00263
      Witam, czy posiada ktoś z was rurociąg podziemny ciśnieniowy z rur PCV do wody, która zasila deszczownie? Jeśli tak to prosił bym o opinie, na co warto zwrócić uwagę przy budowie takiej sieci, jakieś rady. Zamierzam w tym miesiącu zacząć budowę, rurociągu z rur pcv fi 110, na odcinku 1900 metrów.
  • Dodaj nową pozycję...
v