Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

u mnie jest to samo , ale miejscami jednoliscienne malutkie sa albo nie ma wcale , a srodek mam agil a on bierze nalistnie wiec jak zawczesnie zrobie to bd lipa bo pozniej wyjda , a buraki jakos słabo ida w tym roku jak nigdy 

Opublikowano

Ja do każdego zabiegu na dwuliścienne dodawałem 0,25 l na jednoliścienne. Burakom nic, pole czyste.

Zresztą, kto śledzi  forum to wie o takiej kombinacji.

Opublikowano
7 godzin temu, mano napisał:

Ja do każdego zabiegu na dwuliścienne dodawałem 0,25 l na jednoliścienne. Burakom nic, pole czyste.

Zresztą, kto śledzi  forum to wie o takiej kombinacji.

Nawet do takiej zupy benatal+goltix+safari też dodawałeś? Sporo tych substancji wyjdzie 😛

Opublikowano
2 godziny temu, Roxer napisał:

Nawet do takiej zupy benatal+goltix+safari też dodawałeś? Sporo tych substancji wyjdzie 😛

Zastosowałem trzy zabiegi z taką zupą Belveder + Goltix+Venzar + Safari + Major + Bagira jednoliścienne

Opublikowano

Ja czekam u siebie na poprawę warunków i będę pryskał odżywką mikro plus aminokwasy. Buraki od 4 do 12 lisci. Dwa tygodnie później drugi zabieg. 

W burakach ciężko zlikwidowac chwasty to lepiej ich nie wzmacniać  odżywkami jednym zabiegu

Opublikowano
4 godziny temu, Skoczek1994 napisał:

@manoW jakich dawkach jechałeś?  Zostaje mi mała nadwyżka beetupu 160. Dać na trzeci zabieg wyższą dawkę wyjdzie  wtedy ok 2,3/2,4l czy nie ryzykować przypalenia. Do tego pójdzie jeszcze kemiron, goltix, major, i venzar.

Kolejno 1,2l + 0,35l+0,18kg+0,07g+0,08l+0,25l razem z adiuwantem i aminokwasami /ha

• Like 1
Opublikowano

A słuchajcie u mnie po 3 zabiegach belvedere 0,8 + goltix 1,3 zaczyna wychodzić komosa. Po 3 zabiegu pole było czyste, chwasty wzeszły po deszczu.

Można jechać 4 raz taką samą mieszanka? Buraki od 2-4 do 6-8 liści

Opublikowano

Zwiększ dawkę Belvedere do zalecanej . Ja zaryzykowałbym nawet dać nawet 1,2. Trochę za dużo wyjdzie etofumesatu ale nic nie powinno się dziać. Ja na dużą komosę dałem litr kemironu 0,5 kemifamu i dosłownie 0.1 venzaru i na mijakach powaliło komosę o wysokości ok 12 cm.

Opublikowano
46 minut temu, pawel177 napisał:

Zwiększ dawkę Belvedere do zalecanej . Ja zaryzykowałbym nawet dać nawet 1,2. Trochę za dużo wyjdzie etofumesatu ale nic nie powinno się dziać. Ja na dużą komosę dałem litr kemironu 0,5 kemifamu i dosłownie 0.1 venzaru i na mijakach powaliło komosę o wysokości ok 12 cm.

Nie pomyliłeś dawek przy kemironie i kemifamie?

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Właśnie ,na odwrót. litr kemifamu i 0,5 kemironu. Dzięki za spostrzegawczość. Dodam, że nie są to zabójcze dawki. W 2 miejscach kilka rządek pryskane było 2 razy i burakom na zakładce nic się nie stało. Ale dużo zależy od przebiegu pogody.

Edytowane przez pawel177
Opublikowano

U mnie wczoraj poszła trzecia i miejmy nadzieję ostatnia mieszanka na dwuliscienne beetup compact zaryzykowałem i dałem 2,2l bo miałem małą nadwyżkę, kemiron 0,25, goltix 0,4 bo tyle mi tylko zostało, venzar 200g, i major 0,2. Teraz tylko jednoliścienne bo zaczyna się robić zielono i mam nadzieję że będzie czysto.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jankes679
      Witam. Planuje pierwszy raz zasadzić kapuste pekińską. Prosiłbym o porady jaką odmiane wybrać, jakimi środkami pryskać? Rozsade lepiej kupić czy samemu wyhodować? I co najważniejsze czy bez nawadniania urośnie?(jeśli bedzie suchy rok) Z góry dzięki
    • Przez MICH4Ł
      Witam. 
      Interesuje się rolnictwem i pracą na roli. Mam okazje uprawiać 3 ha i za bardzo nie wiem jak się za to zabrać a bardzo bym chciał to robić. Mam do wyboru uprawę ziemniaków albo zboża czy mógłby mi ktoś napisać co by było lepsze (opłacalniejsze) wiem ,że w dzisiejszych czasach trudno jest gospodarzyć ale bardzo proszę o odpowiedź.
    • Gość symeon94
      Przez Gość symeon94
      Chciałbym podzielić się krótkim filmem przedstawiającym pokrótce prace wyścielarki agrowłókniny oraz przewodów kroplujących przy zakładaniu planacji truskawki. 
      Plantacja 0,5ha założona w lipcu. Odmiana deserowo-przemysłowa DIPRED.
      Jeśli macie jakieś pytania postaram się na nie odpowiedzieć.
      Ps: Nie jestem producentem maszyn ,tylko rolnikiem
    • Przez mysza12w
      Witam tata rok temu ugorował pole i brał dopłaty czy w tym roku też może ugorować i wżąć dopłaty
    • Przez ziom00263
      Witam, czy posiada ktoś z was rurociąg podziemny ciśnieniowy z rur PCV do wody, która zasila deszczownie? Jeśli tak to prosił bym o opinie, na co warto zwrócić uwagę przy budowie takiej sieci, jakieś rady. Zamierzam w tym miesiącu zacząć budowę, rurociągu z rur pcv fi 110, na odcinku 1900 metrów.
  • Dodaj nową pozycję...
v