Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Najwiecej chetnych co nie potrafia liczyc

2 minuty temu, gregor1284 napisał:

kurna ilu chętnych na cielaki w ogłoszeniach 😮 co to za dwa lata będzie z ceną? ciekawe jak w lutym cenę wywindują :D

Opublikowano
11 minut temu, pawel885 napisał:

Za dużo paszy naciułali w tym roku i odbija palma, a za rok może susza i siano będą kupowali po 150zł za belkę 

Nie ma takiego pojęcia jak zapas paszy, jest zbyt niska obsada. Dobrze niech kupują, dwa lata temu w lutym kolory po 22zl nawet były

Opublikowano
17 minut temu, gregor1284 napisał:

Nie ma takiego pojęcia jak zapas paszy, jest zbyt niska obsada. Dobrze niech kupują, dwa lata temu w lutym kolory po 22zl nawet były

Kto ma opas to niech kupuje. Jasne. Tylko dziwię się krowiarzom u nas że zamiast dostawić kilka krów jak im mało i zająć się jednym to zostawiają byczki i chowają te hf-y po stodołach czy garażach, gdzie tylko się da a potem za pasza latają 

Opublikowano
7 godzin temu, Agrest napisał:

Ten akurat droższy, ale ogólnie coś tania ta wersja fetora względem serii 7xxx

https://www.olx.pl/oferta/zetor-9540-z-tuzem-CID757-IDHH30r.html

Ale żeś wybrał - wymalowany od handlarza. 

Seria małych zetorkiek zrobiła sobie przez wiele lat dobra opinie. Na tych modelach kupujesz i po paru latach sprzedajesz jeszcze z zyskiem.

Za to ta seria 75xx-105xx jest dużo mniej popularna i do tego sporo jednak słabszych opini, min o tych polbiegach. 

Nie mam, nie użytkowałem, tyle co czytałem - czyli jak większość potencjalnych kupujących.

Opublikowano
18 minut temu, daron64 napisał:

Ale żeś wybrał - wymalowany od handlarza. 

Seria małych zetorkiek zrobiła sobie przez wiele lat dobra opinie. Na tych modelach kupujesz i po paru latach sprzedajesz jeszcze z zyskiem.

Za to ta seria 75xx-105xx jest dużo mniej popularna i do tego sporo jednak słabszych opini, min o tych polbiegach. 

Nie mam, nie użytkowałem, tyle co czytałem - czyli jak większość potencjalnych kupujących.

Zależy jak kto trafił

Opublikowano
8 godzin temu, pawel885 napisał:

, a za rok może susza i siano będą kupowali po 150zł za belkę 

Taki rok jest potrzebny od czasu do czasu żeby skoczków nauczyć pokory i pokazać im miejsce w szeregu

• Like 1
Opublikowano

Za dużo paszy naciułali w tym roku i odbija palma, a za rok może susza i siano będą kupowali po 150zł za belkę 

U mnie w Suwalskiem ,padało od gdzieś 5-8 maja   do ok 8 lipca,Tak że pierwszy pokos był w miarę,i trochę z drugiego ,a reszta to czarna d*pa,nawet gorczyca na poplonie poległa ,wydając plon 7 bel z 1,15 ha,tak że z tymi zapasami to jak u kogo.

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, danielursus3p napisał:

Moja babka prawie 90 lat chodzi po polu po zniwach i zbiera klosy. Zabrania się jej to nocą pójdzie...

U nas kiedyś jak fasolę młóciło się maszyną lubelką/lubelanką, to przyczepami się woziło z pola fasolę i z braćmi zbieraliśmy strąki i ziarna fasoli co na polu zostawały. Tak zostaliśmy nauczeni. Staram sie wszystko robić dokładnie i lubię porządek na podwórku. Mam w galerii stare zdjęcie jak podwórko u rodziców wygląda,a u teściów to nie wiem ile czasu by mi zajęło żeby doprowadzić to do ładu. Teść nigdy nie zwraca uwagi na to że "ludzie jak Cię widzą tak Cię piszą". Mimo że on wiekowy to nie jest nauczony dokładnej pracy, ziemniaki aby posadzić i stonki nie było,to nic że chwasty nad kolano,ja staram.sie żeby na polu też jakoś wyglądało i wielkie zdziwienie jak znikam z podwórka. Po sąsiedzku jest pole to wrzucę zdjęcie jak tam wygląda,na uwrociach siewnik nie podnoszony podczas siewu, koszenie to na wysokości kolana i też bez zatrzymywania na uwrociach. 

IMG_20201208_083031.jpg

Edytowane przez Belaruss820
Dodanie zdjęcia
Opublikowano

Kto ma opas to niech kupuje. Jasne. Tylko dziwię się krowiarzom u nas że zamiast dostawić kilka krów jak im mało i zająć się jednym to zostawiają byczki i chowają te hf-y po stodołach czy garażach, gdzie tylko się da a potem za pasza latają 

Adrenaliny im brak 😎

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v