Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik200598 napisał:

Może aż tyle nie ale z 10% jak nic. Przecież na kawałku 15-20a to nie uwierzę, że obrobi ładnie rogi jak nawet łopatą po sobie poprawiać muszę a oram trzydziestką.

To już jest fanatyzm... Ja agregatem dwa razy przelece co nie doorane.. 

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Toż ja dopiero co położył a Ty mnie frezować już każesz?

Dopiero dzieciom rolki kupił, a łatwo nie było bo w zimowej ekspozycji jedynie łyżwy mają.

To żebyś z gminnej sobie destruktu nocami nabrał na zapas

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Rolnik200598 napisał:

Może aż tyle nie ale z 10% jak nic. Przecież na kawałku 15-20a to nie uwierzę, że obrobi ładnie rogi jak nawet łopatą po sobie poprawiać muszę a oram trzydziestką.

w obrotówce 3x30 potrzebuję na uwrocie 3 przejazdy, bo taka jest długość ciągnika, pług się zagłębia na odcinku 1m na głębokość roboczą, tylko waży 700kg a nie 300 jak UG

Edytowane przez jahooo
Opublikowano
Przed chwilą, Ursus932 napisał:

@soltys48no na glinie to już jedną skibą nie raz było orane 🙃 u nas albo piasek albo glina na cegłe 🙆‍♂️ ale  szejesiuntka ma tę moc 💪😁

No mo mo..  dwójka i gaz opór aż z miasta wojewódzkiego widać że @Ursus932 pojechoł gline łorać...

Opublikowano

Dwie taczki przywiozłem, z tego co zastygło na naczepie i na bok odrzucili😁 

Opublikowano
Przed chwilą, danielursus3p napisał:

To już jest fanatyzm... Ja agregatem dwa razy przelece co nie doorane.. 

Tak mnie nauczyli- nie zmarnuj ani kawałka. Ś.P. sąsiad miał na polu kilka słupów- orał C-360 i UG2- po każdej orce łopatka i wokół słupów zostawiał tyle aby tylko nie zawadzić kombajnem, opryskiwaczem.

Opublikowano
Przed chwilą, jahooo napisał:

w obrotówce 3x30 potrzebuję na uwrocie 3 przejazdy, bo taka jest długość ciągnika, pług się zagłębia na odcinku 1m na głębokość roboczą, tylko waży 700kg a nie 300 jak UG

Ranata i 4 w obrocie poprzeczniak na 6 przejazdów(5 minimum)

Opublikowano
Przed chwilą, mf362 napisał:

To słabe mata te c360  albo łącznik z kierowcą nieodpowiedni

Ziemia ch*jowa 🤷‍♂️

Opublikowano
2 minuty temu, danielursus3p napisał:

No mo mo..  dwójka i gaz opór aż z miasta wojewódzkiego widać że @Ursus932 pojechoł gline łorać...

Niech widzą jak chleb na wsi powstaje 😎

Opublikowano
3 minuty temu, Rolnik200598 napisał:

Tak mnie nauczyli- nie zmarnuj ani kawałka. Ś.P. sąsiad miał na polu kilka słupów- orał C-360 i UG2- po każdej orce łopatka i wokół słupów zostawiał tyle aby tylko nie zawadzić kombajnem, opryskiwaczem.

tera następca też tak się pieści ze słupami? ten co zmarł większą działkę na cmentarzy ma dzięki temu?

Opublikowano
10 minut temu, pawel885 napisał:

No o to właśnie chodzi, szybka robota. Nie rozchodzą Ci się boki bez płaskowników? 

Na pierwszych dana była poprzeczka z plaskownika, ale luźno latała, więc na pięciu kolejnych już nie dawalismy

Na zimę leży już 36 płyt 3 i 4m długich, wysokie 50, 60 i 75cm, może znów się z dwie pary drzwi zrobi przy jakiej sobocie

Opublikowano
5 minut temu, Rolnik200598 napisał:

Przecież to agregatem idzie obrobic wokół słupów 

Opublikowano (edytowane)

Wnuki 6ha roztrwoniły i całe gospodarstwo. Zapewne w niebie ręce załamuje jak to widzi. Dobry człowiek był i pracowity. Po kultywatorze to już nie to co po pługu czy łopacie. Zresztą ja zawsze rogi 1x1m po siewie jeszcze grabiami przejeżdżam bo jakby brony nie dojechały.

Edytowane przez Rolnik200598
Opublikowano
Przed chwilą, pafnucy napisał:

tera następca też tak się pieści ze słupami? ten co zmarł większą działkę na cmentarzy ma dzięki temu?

Tak ludzie starej daty byli nauczeni przez biedę.... Ja jak ciąłem u sąsiada to dziadek cały dzień chodził i kłosy w worki zbierał i na koniec dnia w heder to sypał - naleciało może z 10kg ale chłop był z siebie dumny 

Opublikowano

Ja wiem, ba nawet znam, no ale Kolega raczej nowszej daty.

Opublikowano
3 minuty temu, pawel885 napisał:

Tak ludzie starej daty byli nauczeni przez biedę.... Ja jak ciąłem u sąsiada to dziadek cały dzień chodził i kłosy w worki zbierał i na koniec dnia w heder to sypał - naleciało może z 10kg ale chłop był z siebie dumny 

Moja babka prawie 90 lat chodzi po polu po zniwach i zbiera klosy. Zabrania się jej to nocą pójdzie...

Opublikowano (edytowane)

Kiedyś nic się nie mogło zmarnować. Dziadek jak jadł obiad i mu chleb spadł bo już lekko niedołężny był to zanim to podniósł to klękał , przeżegnał się podniósł kromkę, i jeszcze ją pocałował

Edytowane przez damianbor
  • Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v