Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
35 minut temu, stempos1980 napisał:

Mf 254 robiło Landini co do pompy to masz rację że jest z prawej strony

Nie wiem co robiło tego mfa, ale wyglądem był jak popularny u nas 255. Poza przednim mostem oczywiście

Przed chwilą, Grzechooo napisał:

Tzn. jak? nie chodziłem do szkoły rolniczej a może przyda się na przyszłość.

Najpierw odorujesz od miedzy jeden przjazd, a następnie narzucasz do miedzy to z powrotem. Jak zagonowy, to od środka zaczynając, też najpierw przejazd ostatnią skibą żeby zrobić płytką bruzdę, a potem na to narzucasz dopiero

• Like 1
Opublikowano

Nas uczono żeby rozpoczynając orkę od środka rozorać tam i spowrotem, w jedną stronę płycej w drugą ciut głębiej i dopiero zagnać. Od miedzy to tak jak kolega @Sladan napisał. W ten sposób masz zruszoną ziemię i rozpoczynając orkę nie przerzucasz skiby na niezruszone.

Grzechooo napisał:

Sylwekx25 napisał:

Gdy się rozpoczyna orkę "książkowo" to nic się nie rozrośnie.

Tzn. jak? nie chodziłem do szkoły rolniczej a może przyda się na przyszłość.

Opublikowano
2 godziny temu, Sylwekx25 napisał:

Weź no opisz ją w skrócie bo nie mam tej książki. 

Opublikowano
55 minut temu, zycietoniejebajka1 napisał:

No tu, tu 

Śwagier dziury Ci się pomyliły 🙆‍♂️

@6465 ja też, i nawet szkoły rolniczej nie kończyłem 🤷‍♂️ tylko czasem teoria swoje a praktyka co innego

Opublikowano
Przed chwilą, 6465 napisał:

Najpierw odorujesz ze dwie skiby od między, a powrotny przejazd zarzucasz, wtedy nie zostaje kawałka nie przeoranej ziemi 😏

2 minuty temu, Ursus932 napisał:

Śwagier dziury Ci się pomyliły 🙆‍♂️

Spokojnie siostra nie będzie narzekała 🤣🤣🤣🤪🤪🤪

• Haha 2
Opublikowano
5 minut temu, Ursus932 napisał:

Śwagier dziury Ci się pomyliły

4 minuty temu, zycietoniejebajka1 napisał:

😏

Spokojnie siostra nie będzie narzekała 🤣🤣🤣🤪🤪🤪

To w którą zapakował?🤔

• Haha 1
Opublikowano
6465 napisał:

2 godziny temu, Sylwekx25 napisał:

Sylwekx25 napisał:

rozpoczynając orkę od środka rozorać tam i spowrotem, w jedną stronę płycej w drugą ciut głębiej i dopiero zagnać. Od miedzy to tak jak kolega @Sladan napisał. W ten sposób masz zruszoną ziemię i rozpoczynając orkę nie przerzucasz skiby na niezruszone.

sladan napisał:

Najpierw odorujesz od miedzy jeden przjazd, a następnie narzucasz do miedzy to z powrotem.

• Like 1
Opublikowano

To albo na płasko albo wygięte. Nie może być tak, że wygięte na płasko - weź Ty się zastanów co piszesz

W mojej też są tak wygięte jak na foto - drugie od góry pióro zawijasy takie ma w przeciwne strony

Opublikowano

Konusa to sobie w domu poszukaj a nie wzorem pafnucka zwracasz się tak o obcych ludziach.

Nie twierdzę, że takich nie ma bo wiem, że są. Zwróciłem Ci uwagę, że nie ma czegoś takiego jak wygięcie na płasko.

Opublikowano

Jeśli cały jest w łuk wygięty, to końcówka względem tego będzie ba prosto, paniał 🤷‍♂️

@Partyzant85a jaki obcy, przecież z Ciebie partyzant z za wieprza 😁

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v