Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
54 minuty temu, Mecha napisał:

Kupie jd 6110 6210 itp ktoś ma jakieś propozycje oprócz olx? Jakieś namiary? Handlarze... im bliżej górnego Śląska tym lepiej

A Ty chyba niedawno chciałeś kupić Ursusa 360 więc skąd taka zmiana? 

Opublikowano

Kwestia jakości. Ja np za regenerację słownika kipra przyczepy z 1976 r dałem podobne pieniądze co za zakup nowego. Ale gość otwarcie mówił że regenerowane pochodzi dłużej

Opublikowano
1 godzinę temu, Uziu92 napisał:

czyli dopłat też nie pobierasz ? A i powiedz mi co ma kredyt do poglądów ? bo nie wiem ? za cenę 4 cyl kupisz 6 tke nawet ursusa i robota będzie szła , u mnie 15-20 hektarowcy mają po 3-4 ciągniki i co najmniej jeden 100 konny z napedem a i większe , sam mam mniej pola od Ciebie i mam. 6 tke 135 km i 4 ke 100 km do tego c360 i ciapka , wszystko produkcja roślinna. Wielu użytkowników forum na podobnych areałach i mniejszych też mają traktory szóstki i sobie chwalą robote nimi. Człowiek u którego kosze ma 7.5 czy 8 ornego i z drugie tyle łąk i ma 3p Zetora 80 km z napędem i MFa 6 garowego 6170 ma hodowlę bydła i twierdzi że wcale nie za duże te traktory na te gospodarstwo .

Więc napiszę ostatni raz jako że nawet troche jesteś wporzadku 🤭 i wszyscy przeczytają przy okazji 😉

Po pierwsze, czy musze iść za modą i kupować wielkie 🤔 , teraz mam wszystko na czas zrobione i po nocach nie tyram 

Po drugie koledzy, narazie kupuje mniejszy ciągnik żeby robota szła sprawniej, przyjemniej niż 60 i wykorzystać te maszyny co mam, bo ważniejsze problemy mieszkaniowe muszę rozwiązać , za dwa trzy lata jak rolnictwo nie padnie w tym kraju 🤷‍♂️ kupię coś większego, wtedy mniejszy zostanie  jako pomocnik 

Po trzecie @Uziu92 u mnie też są asy, najmniejszy na 4 ha ma da ciągniki 52 i 130 koni 

Więc co złego to nie ja 😉

Opublikowano
4 godziny temu, Uziu92 napisał:

. Wielu użytkowników forum na podobnych areałach i mniejszych też mają traktory szóstki i sobie chwalą robote nimi. Człowiek u którego kosze ma 7.5 czy 8 ornego i z drugie tyle łąk i ma 3p Zetora 80 km z napędem i MFa 6 garowego 6170 ma hodowlę bydła i twierdzi że wcale nie za duże te traktory na te gospodarstwo .

Kurła na uj tyle. Żebym miał pewność że massey z racji wieku nie zakaprysi w szczycie roboty to pewno bym i ryzykował jeszcze i w tym roku dobrał z 50 ha pola i tym obrobił, i jeszcze by stał z pół roku nie ruszany.

Opublikowano

Ja jedno co Ci powiem to że za 3 lata na pewno taniej nie będzie i jak masz okazję kupić cos teraz to nie wahaj się , w 2015 jak kupowałem ciągnik to za 100 -120 tys wybór był duży , można było za to kupic ładnego Johna 6820-6920 10-12 letniego , teraz tyle chcą za serię 6x10 która już ma ponad 20 lat.

Opublikowano

W dziwnym miejscu żyjesz jak tylko chęci Cię ograniczają w dobieraniu pola. U mnie co raz więcej chętnych do dzierżawy, po 30 i więcej kilometrów jeżdżą.

Opublikowano
Agrest napisał:

Kwestia jakości. Ja np za regenerację słownika kipra przyczepy z 1976 r dałem podobne pieniądze co za zakup nowego. Ale gość otwarcie mówił że regenerowane pochodzi dłużej

fakt.

danielursus3p napisał:

4 godziny temu, Uziu92 napisał:

. Wielu użytkowników forum na podobnych areałach i mniejszych też mają traktory szóstki i sobie chwalą robote nimi. Człowiek u którego kosze ma 7.5 czy 8 ornego i z drugie tyle łąk i ma 3p Zetora 80 km z napędem i MFa 6 garowego 6170 ma hodowlę bydła i twierdzi że wcale nie za duże te traktory na te gospodarstwo .

Kurła na uj tyle. Żebym miał pewność że massey z racji wieku nie zakaprysi w szczycie roboty to pewno bym i ryzykował jeszcze i w tym roku dobrał z 50 ha pola i tym obrobił, i jeszcze by stał z pół roku nie ruszany.

jednyn to uj nie robota , padnie coś w szczycie sezonu i masz problem , bo terminy gonią , a jeszcze jak zdany ktoś na łaskę mechanika gdzie czasem traktor swoje musi odstać to już całkiem lipa.

Opublikowano
12 minut temu, Ursus932 napisał:

za dwa trzy lata jak rolnictwo nie padnie w tym kraju 🤷‍♂️ kupię coś większego, wtedy mniejszy zostanie  jako pomocnik 

Za dwa lata to może kupisz tego co od roku szukasz 😂 Zaczynaj na wiosnę szukania następnego bo znając twoje ruchy to za 4 lata może wybierzesz :D

Opublikowano
2 godziny temu, Agrest napisał:

W dziwnym miejscu żyjesz jak tylko chęci Cię ograniczają w dobieraniu pola. U mnie co raz więcej chętnych do dzierżawy, po 30 i więcej kilometrów jeżdżą.

Że ja? No problem, dzisiaj puszczam ogłoszenie że podejmę dzierżawę w korzystnych warunkach finansowych jutro z 20 telefonów, łoddum fszysko ale dopłatę pan mnie łoddaj.

Opublikowano

Może wszystko może, przegląda mi wszystkie rupiety odpłatnie zimą, co trzeba robi i jakoś to chodzi wszystko.

Opublikowano

no i wygoda jest , w tym roku u mnie mfa od rozrzutnika nie odczepialem , mniejszym ściernie po oborniku porobiłem , podobnie przed siewami, MF w siewnym a Classem starym agregatem uprawiałem glinki i duże grudy. Ale wygoda wygodą , kiedyś jak sprzedałem w żniwa ruska i została c360 i C330 to na początku orek c360 się wysypała , most się rozleciał , wszystko musiałem ciapkiem orać , masakra była bo nie dość że zaorane nie tak jak trzeba to jeszcze nie w terminie, potem późne siewy , wczesne mrozy i plonu nie bylo w tym sezonie jak trzeba

Opublikowano
2 minuty temu, danielursus3p napisał:

Że ja? No problem, dzisiaj puszczam ogłoszenie że podejmę dzierżawę w korzystnych warunkach finansowych jutro z 20 telefonów, łoddum fszysko ale dopłatę pan mnie łoddaj.

Wydaje mi się że rzeczywistość może nagle Cię mocno rozczarować. Wpadnie jeden obszarnik i po temacie. 

Chyba że wszyscy z biznesów żyją i w poważaniu glebę mają.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v