Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
6 godzin temu, pafnucy napisał:

przez sen piszę 

Kurła mara nocna się znalazła 😁

Opublikowano

W okolicznym skupie zbóż stoi jd 6120. Zajechałem belarusem 920.3 to jd taki malutki przy ruskim. Moc niby ta sama,koła w ruskim większe,masa podobna,udźwig podnośnika przybliżony,moment obrotowy w jd 331/1495obr, w belarusie 411/1200(tu nie wiem który ma lepszy),pojemność silnika w jd 4530, w ruskim 4750. Czy w tym wypadku warto jedynie dla komfortu wybierać jd?robotę tą samą zrobią

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, szymon09875 napisał:

To tato już wszystko sam robi? Tyle jeszcze do siania miales i gnoj wozic?

Niee emeryt pomaga 😛 sianie to już dawno skończone tzn na początku listopada a gnój nie wiem kiedy będzie wożony i jakoś mnie to nie interesuje 

Miałem jeszcze trzeci pokos kosić ale pogody nie ma i nie chce mi się 👍

Edytowane przez TheraRolnik
Opublikowano
8 godzin temu, pawel885 napisał:

Gdzie ta moc, gdzie ten uciąg, ten ursus bokiem idzie, żeby nie było ta sama ziemia, te same pługi a john 130 koni tylko , takich filmów jest masa 

Bokiem idzie bo traktorzyści mają zerowe pojęcie o ustawieniu pługa. Na takiej ziemi te pługi mogłyby ciągać ciągniki 80-konne, tylko że wtedy przy takich ustawieniach pługa nie dałoby rady orać, szczególnie bez "przodka". Moje uwagi tyczą się głównie filmu pierwszego...

Opublikowano
15 minut temu, pawel885 napisał:

Ach zawsze wymówka... a to pług źle ustawiony a to sprzęgło nie wyregulowane 

💪

Opublikowano
1 godzinę temu, TheraRolnik napisał:

Niee emeryt pomaga 😛 sianie to już dawno skończone tzn na początku listopada a gnój nie wiem kiedy będzie wożony i jakoś mnie to nie interesuje 

Kurła młody Ty to widzę leń jakich mało. Nie chcesz robić w polu to weź idź na etat i oszczędź sobie i ojcu nerwów. Ja jakbym miał w domu takiego gnoja to sprawa była by prosta i dwie opcje albo bierzesz się za naukę albo  idziesz do roboty i zarabiasz na siebie. Kiedyś takie zachowanie było nie do pomyślenia, jajko mądrzejsze od kury. Kurła do czego to doszło🙆‍♂️🤦‍♂️

Opublikowano
Belaruss820 napisał:

W okolicznym skupie zbóż stoi jd 6120. Zajechałem belarusem 920.3 to jd taki malutki przy ruskim. Moc niby ta sama,koła w ruskim większe,masa podobna,udźwig podnośnika przybliżony,moment obrotowy w jd 331/1495obr, w belarusie 411/1200(tu nie wiem który ma lepszy),pojemność silnika w jd 4530, w ruskim 4750. Czy w tym wypadku warto jedynie dla komfortu wybierać jd?robotę tą samą zrobią

skrzynia w jd 10 razy lepsza jak w rusku , do tego rewers i mokre sprzęgło , nawet nie ma co porównywać za bardzo bo to ciągniki jakby z innej epoki

Opublikowano

A jakby tak przemalować rusala na zielono to prawie jd..... A komfort... a to szczegół dla fana ruskiej techniki... 

Opublikowano

To przecież o tym cały czas mówię. Co po kuniach i uj tym zrobić idzie.

Opublikowano
2 godziny temu, Uziu92 napisał:

skrzynia w jd 10 razy lepsza jak w rusku , do tego rewers i mokre sprzęgło , nawet nie ma co porównywać za bardzo bo to ciągniki jakby z innej epoki

Racja,tylko że jakby gramera wsadzić w ruskiego to komfort się poprawia. Wiadomo że w jd te wszystkie te reczy co napisałeś pomagają i praca takim ciągnikiem to przyjemność. Ale maszyny takie same podczepisz

Opublikowano
4 godziny temu, TheraRolnik napisał:

Ty powinieneś mieć nick Theraleser a nie @TheraRolnik....

• Haha 4
Opublikowano
4 minuty temu, pawel885 napisał:

Do jelcza też możesz nówka naczepę podczepić i co z tego ? 

Chodzi mi o to że do obu ciągników z tą samą mocą można podczepić takie same maszyny, zrobią ta samą robotę

Opublikowano

No no, tylko w jd zrzucisz sobie połówkę jak ma ciężej i jedziesz dalej, mtzta albo zdusisz albo się zatrzymasz żeby wbić mniejszy bieg.

Opublikowano
13 minut temu, Morion napisał:

Gdyby MTZ-ty były produkowane na zachodzie schodziłyby jak świeże bułeczki 🤣

Czemu niby? Po pierwsze mtz-ty były i są dostępne na zachodzie i jakoś rekordów sprzedaży nie biły, po drugie mtz to zapewne któreś pokolenie kopi czegoś zachodniego jak większość ruskich sprzętów więc czemu myślisz że miał by się sprzedawać? Nie mówię że jest zły ale to za mało. Kup licencję na nokie 3310 i zobaczymy czy odniesiesz sukces - sprzedasz pareset sztuk jakimś fanatykom i po zawodach 

30 minut temu, danielursus3p napisał:

zrzucisz sobie połówkę

jak już to ćwiartkę :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v