Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
PRIMO napisał:

@Ursus932 bo wtedy zetory były prawie nie osiągalne i siłą rzeczy trzeba było to kupić. 😖

Sprzedaj mu weś porządną kasę i kup coś normalnego niech się przekona co to za rarytas 😀😁😉

Rolnik1973 napisał:

Mogłeś kupić mtzta i byś nie biadolił.

Ja prawie po 4 latach urzytkowania tego niedobrego ursusa i gdyby teraz było trzeba podjąć decyzję zamienić na inne to bym nie zamienił.

9 minut temu, PRIMO napisał:

@Ursus932 bo wtedy zetory były prawie nie osiągalne i siłą rzeczy trzeba było to kupić. 😖

Rysiek Ty tyle robisz że moja trzydziestka co prawie nic nie robi więcej godzin natłucze 😁😜

Opublikowano
Rolnik200598 napisał:

Ten rok przejeździł na tym bo nie mieli zwykłego Superolu CC na sklepie jak przy zmianie pojechałem.

4 minuty temu, Uziu92 napisał:

utto do silnika ?

i tym utto i tym superolem go zarzynasz

Opublikowano

On nie miał od wymiany silnika w 1993 po zakupie przez poprzedniego właściciela remontu i prędko miał nie będzie. Od wiosny tylko na płyn przejdę i będzie jeździł dalej. Ciśnienie super, moc ma to nie będzie nic w nim w silniku robione aż nie stanie. Na tyle co robi to pewnie za mojego życia nie stanie.

Opublikowano

Na tyle co robi nie ma sensu przepłacać, cały czas jeździł na Superolu i wiosną znów Superol dostanie. 

Opublikowano

Senior potrafił w skrzyni nie wymieniać oleju przez 5- 7 lat a tu zmiana co roku. W silniku zawsze Superol to dalej będzie, od nowości na tym jeździł to na co zmieniać na inny. Twierdzą, że Superol zły. Pewnie, że są lepsze, tylko jak dawniej na tym chodziły to czemu teraz mają nie chodzić?

Opublikowano
akooo napisał:

A co za często? :)

chodziło mi że kolega raczy ciapka superolem i olejem utto a pisze zeby mu się coś od życia należało na emeryturze 😂 Ciężko to skomentować , a silnika po superolu jakbyś mi do remontu go dał to bym się wyrzekł i każdy mechanik powinien taki motor olać

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Całe szczęście za daleko mam do Ciebie, mój mechanik wszystko zrobi co mu oddasz do zrobienia i nie znam nikogo kto byłby po jego robocie niezadowolony. Ja tak samo mówię- jak lany od nowego Superol to lać dalej a nie kombinować. Choć na płyn mnie namówili, od zawsze na wodzie chodził i płynu nigdy nie widział.

Edytowane przez Rolnik200598
Opublikowano

Bo termostat trza zmienić to przy okazji, skończy się spuszczanie wody przed zimą z obawy przed rozmrożeniem.

Opublikowano

Ja tam się nie znam,ale była tu mowa o ursusach 4....,5.... z dupnymi pompami,a może zrobić tak jak ja przy owijarce samozaładowczej,dać multiplikator z pompą na wałek,a multiplikator w razie draki z walkiem zewnętrznym,i napęd tura z głowy

Opublikowano
20 minut temu, Uziu92 napisał:

chodziło mi że kolega raczy ciapka superolem i olejem utto a pisze zeby mu się coś od życia należało na emeryturze 😂 Ciężko to skomentować , a silnika po superolu jakbyś mi do remontu go dał to bym się wyrzekł i każdy mechanik powinien taki motor olać

A czemu? Smoła? Ja do wszystkich silników valvoline leje czy to do aut czy ciągników czy kombajnu. 

Opublikowano

To co mu płukankę robić i Turdusem zalewać? Taki lepszy od Superolu? 

Opublikowano

przed ostatnią wymianą jak spojrzałem na bagnet to już podziękowałem orlenowi za współpracę i kupiłem fuchsa. rusek dociera się teraz na turdusie, wcześniej nawet na ekopilaku chodził orlenowskim :D tak jak uziu mówisz nafta albo ropa przed wymianą.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v