Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, sumek666 napisał:

Kurła niby taka prosta rzecz, a tyle niuansów, że głowa boli. 

Bolce pod zamki jakie wziąć? 

Screenshot_20201111-153145_Allegro.jpg

Screenshot_20201111-153132_Allegro.jpg

Pod te górne (jeśli są proste a nie wyginane) będziesz musiał podlozyc pret 12x12, te dolne spawasz bezposrednio do burty 

• Like 1
Opublikowano

W wypadku case jx czy nh td kto nie spójrz,y to do 360 porówna. I mówi że to ładniej opakowana z dołożonym napędem sześćdziesiątka.

Opublikowano
sumek666 napisał:

No dobrze, ale to i tak masz tylko z 2 stron przyspawany zawias. Tobie chodziło o sztywność ramy? No i jaki zawias dałeś bo to jednak dość krótka ścianka jest 

https://www.olx.pl/oferta/zawiasy-burt-przyczepy-dolnego-otwierania-2-rodzaje-CID757-IDsLHFf.html taki zawias Rozmawiałem z gościem co na skupie zboża pracuje to mówił że tam gdzie był kątownik to po latach robi się łódka. Zespawane z ceownikiem mam górna i tylna część zawiasu.

Opublikowano
4 minuty temu, bratrolnika napisał:

Pod te górne (jeśli są proste a nie wyginane) będziesz musiał podlozyc pret 12x12, te dolne spawasz bezposrednio do burty 

Tak też właśnie myślałem. Są jeszcze wygięte, ale nie chce mi się ich ustawiać.

Do nadstawki można dać takie jeżeli prawdopodobnie nigdy nie będzie zdjęta? 🤔

Screenshot_20201111-160419_Allegro.jpg

Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, stempos1980 napisał:

Jednak parę koni więc j i wagowo też więcej.

Sąsiad ma 4512 bez przodka to powiedział że to była najbardziej nietrafiona inwestycja jaka była.

Już mu nawet nie chodzi o przedni napęd tylko o ta cholerna hydraulikę i brak biegów przy ciężkiej robocie

Taa bo konie na kila są. Dobre . ciut mocniejsz to i wagi mu przybyło

4512 to wersja bez przodka

Edytowane przez jacek3773
Opublikowano
6 minut temu, bratrolnika napisał:

Ja daję takie, w mojej opinii lepsze względem dopasowania i użytkowania.

https://www.olx.pl/oferta/gorny-zawias-nadstawek-nadstawki-burt-przyczepy-rolniczej-auto-zaremba-CID757-IDhn3Xr.html

Ogólnie w Auto-zaremba mają wszystko do tego co szukasz, i dodatku najlepsze ceny, często u nich kupuję

Nie za bardzo chyba. Bo jak dam słupek narożnikowy to burta wejdzie między słupki. 

Opublikowano (edytowane)
44 minuty temu, TheraRolnik napisał:

Tylko jedną parę wyjść hydraulicznych ? Ocipiałeś ?

Masz ursusa ;) jak by w razie siedzenie było za dobre to chętnie się zamienię za siedzenie z 60tki 👍👍

https://www.olx.pl/oferta/massey-ferguson-ursus-5514-4514-5314-caly-w-oryginale-wer-exportowa-CID757-IDG6BVN.html

Też bym ten fotel przygarnął . Ursusik fajny ale export a kolega może woli krajówki .ten ma akurat 72km tak jak 5314

I tak się składa że tego z linku oglądałem.

Edytowane przez jacek3773
Opublikowano
bratrolnika napisał:

Ja daję takie, w mojej opinii lepsze względem dopasowania i użytkowania.

https://www.olx.pl/oferta/gorny-zawias-nadstawek-nadstawki-burt-przyczepy-rolniczej-auto-zaremba-CID757-IDhn3Xr.html

Ogólnie w Auto-zaremba mają wszystko do tego co szukasz, i dodatku najlepsze ceny, często u nich kupuję

Jeżeli chodzi o wożenie zboża to pewnie nie ma problemu, znajomy ma takie w przyczepie to przy kiszonce z kukurydzy co chwilę mu z tego wypadało, u siebie mam dwa płaskowniki przyspawane do burty bocznej i skręcane śrubą do przedniej i tylnej, jest pewność że nie wyskoczy.

Opublikowano
2 godziny temu, Ursus932 napisał:

Do przyczepy i hydropaku w agregacie wystarczy

W moim są 2 pary, a jakby była trzecia para to gorzej by nie było.

Opublikowano
58 minut temu, stempos1980 napisał:

Jednak parę koni więc j i wagowo też więcej.

Sąsiad ma 4512 bez przodka to powiedział że to była najbardziej nietrafiona inwestycja jaka była.

Już mu nawet nie chodzi o przedni napęd tylko o ta cholerna hydraulikę i brak biegów przy ciężkiej robocie

A co się dzieje z hydraulika? 

Opublikowano

A macie pomysł jak przerobić mocowanie górnej burty by była łatwo demontowana teraz jest na śrubie i jak chcę zdjąć to trzeba odkręcać burta wchodzi pomiędzy tylnią i przednią a na górze jest plandeka i jak to rozwiązać by nie przetarło plandeki

Opublikowano
4 minuty temu, bratrolnika napisał:

Ten zawiasy nadstawki z Twojego zdjęcia, ten kuty będzie trzeba dac z boku burty, i w bok będzie wystawac, nadstawka będzie zapinana z boku, a nie od góry

Zgadza się. 

Tak sobie myślę, że może by na górze słupka zrobić kołyskę i od góry dać zabezpieczenie że śruby. Najprościej i najtaniej będzie. 

1 minutę temu, slawek74 napisał:

A macie pomysł jak przerobić mocowanie górnej burty by była łatwo demontowana teraz jest na śrubie i jak chcę zdjąć to trzeba odkręcać burta wchodzi pomiędzy tylnią i przednią a na górze jest plandeka i jak to rozwiązać by nie przetarło plandeki

https://allegro.pl/oferta/zawias-zaczep-gorny-tylnej-burty-wywrotki-fi-20-9267055953?utm_medium=app_share&utm_source=facebook

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v