Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
bratrolnika napisał:

Nie no, do kupna agregatu brać fachowca to chyba już przesada

Jak ktoś taki jest to pewnie nawet łopaty spontanicznie w sklepie nie kupi bez zasięgnięcia opinii

ciągnik nie łopata

Opublikowano
2 godziny temu, Partyzant85 napisał:

tak jakoś mi się umyślało. Zastanawiam się na MF 3060/3070/3080  lub właśnie jakimś dojczem 80-100 km. Dziś byłem pooglądać niedaleko mnie gościu ma 3060 i dojcza  100 koni sześciogarowego. Trochę się skrzyni boję w tych MF bo dużo negatywnych opinii o nich krąży

Z czystej sympatii radzę , odpuść serię 30. Już lepiej coś z 61 seri szukaj. Tylko że bież z jak najbogatszym wyposażeniem. Mają swoje fochy te traktory, szczególnie te ze skrzynią 32/32.

Opublikowano
23 minuty temu, bratrolnika napisał:

Ciężko znaleźć kogoś kto ci pomoże.

Tak jest z każdym zakupem, jechać pomoc to.mozna komuś zaufanemu, bo bywa tak że potem pretensje mają, że sprawdzałeś a teraz się popsuł 

Kuzynka auto kupowala, chlopaka ma ciemnego w sprawach mechanicznych (mówił mechanikowi zeby słupek od silnika wymienić, bo jest krzywy a chodzilo o podluznice), napalili sie na mazde 6 2.0 diesel. Zajechalim znalazlem ze pianka w progach tylna klapa z blotnikiem sie nie zgrywala, wyrazilem opinie juz po drodze co o tym mysle a oni twardo ze chca mazde. Powiedzialem po ogledzinach ze ja bym nie kupił, ale jak wam się podoba to bierzcie. Wystawiona byla za 6100,pewno jakby dobrze gadal to 5200 bylo by realne bo handlarz mial parcie na sprzedaż, tym bardziej jak znalazlem tą pianke, a ten wyciaga 6100 i placi. Po pol roku padla turbina, za jakis czas glowica, a co ja z tego mialem ? Obgadany po ludziach ze tak doradzałem i jeszcze nic nie pomogłem zejść z ceny...

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, bratrolnika napisał:

Nie no, do kupna agregatu brać fachowca to chyba już przesada

Jak ktoś taki jest to pewnie nawet łopaty spontanicznie w sklepie nie kupi bez zasięgnięcia opinii

Nieraz jak coś dużo nie kosztuje to nie warto jechać tylko od razu lawetę wysłać 

Opublikowano
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

Ja też, po Fiata pojechałem z żoną i dwójką dzieciaków🤣

o z kobietą to nie :D ze swoją jak byłem u kilku handlarzy to zaraz zaczęła ich opierdalać że złomy sprzedają za kupę kasy, albo jakieś badziewie wciskają i że na złom z tym no i sam wiesz :D już handlu nie było :D

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Uziu92 napisał:

kobietą to nie :D ze

Moja musiala sie przymierzyć do samochodu

@szymon09875 z dwa lata temu komuś z rodziny załatwiłem samochód dla dziewczyny, najważniejszym wymogiem byla sprawna klimatyzacja, mieli na samochód 3tys.zl....

Chyba za 1800zl dostali auto bez grama rdzy, ze sprawna klimą, w dodatku w turbodieslu, i to wcale nie jakieś stuletnie. Rok przejezdzili, grosza nie dołożyli, zachwyceni,po rękach calowali normalnie. Aż zdechła pompa wtryskowa, i nagle się rozeszła po okolicy gadka że z Darka to jest h... nie znawca, i ze na mine nas wjebał

Edytowane przez bratrolnika
  • Like 1
Opublikowano
13 minut temu, bratrolnika napisał:

@szymon09875 z dwa lata temu komuś z rodziny załatwiłem samochód dla dziewczyny, najważniejszym wymogiem byla sprawna klimatyzacja, mieli na samochód 3tys.zl....

Chyba za 1800zl dostali auto bez grama rdzy, ze sprawna klimą, w dodatku w turbodieslu, i to wcale nie jakieś stuletnie. Rok przejezdzili, grosza nie dołożyli, zachwyceni,po rękach calowali normalnie. Aż zdechła pompa wtryskowa, i nagle się rozeszła po okolicy gadka że z Darka to jest h... nie znawca, i ze na mine nas wjebał

Ford albo renówka :D

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, stempos1980 napisał:

W Df a szczególnie w dx też boli remont skrzyni

@szymon09875 zrobię fotkę to ci wyślę i sam stwierdzisz że to rzeźba 

W okolicy rolnik miał takiego dx 160 i już parę lat temu za remont skrzyni 7tys zapłacił a teraz to pewnie 2x albo 3x

Opublikowano

Najlepsza zasada nie dokładasz nie doradzaj. Już nie raz się przejechałem. I od pewnego czasu mówię, że owszem mogę zerknąć, choć specjalistą nie jestem, ale pod warunkiem, że na piśmie będzie, że ja do niczego nie namawiałem. 

Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, bratrolnika napisał:

No bo przeciez masz rentgen w oczach i wiesz co jest w środku. Mówiłem że sie nie znam super na autach a stary rupel to moze sie w drodze do domu rozlecieć. Teraz po coś była ostatnio to mówiłem żeby poszła do tych którym się żaliła. 

Edytowane przez szymon09875
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v