Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sprawdź spadek napięcia na akumulatorze podczas naciskania na starter. Jeżeli przed naciśnięciem jest ok 12 v i po nacisnięciu też, to pewnie automat. Zęby na rozruszniku są  w porządku .

Opublikowano
5 minut temu, daron64 napisał:

@Rolnik_z_Podkarpacia

Chodzi Ci o to, że rozrusznik trafił akurat na jakieś zjechane zeby na wieńcu i żeby przekręcić koło, żeby trafił na inne, tak?

@conny

Nie mam niestety żadnego miernika.

Dokładnie, rusz wieńcem do przodu i wtedy próbuj palić. 

Opublikowano
25 minut temu, jacek3773 napisał:

Sprawdzileś tak jak ci napisałem ???? Bo tu już gownoburza  się zrobiła z nie sprawnego rozrusznika

O którą radę Ci chodzi? Żeby go wyjąć i podpiąć pod prąd?

+ Tam gdzie normalnie przychodzi z akumulatora, a minus gdzieś do obudowy i ma zakręcić? Czy jak to się podpina

Opublikowano (edytowane)

Zdjalem rozrusznik z ciągnika. Na Aku zostawiłem kable podpięte. "Plus" podłączyłem kablem tam, gdzie normalnie przychodzi."minus"  odkręciłem od ciągnika i dotykałem po obudowie rozrusznika Żadnej reakcji. Nic. Coś źle robie?

Edytowane przez daron64
Opublikowano
33 minuty temu, daron64 napisał:

Zdjalem rozrusznik z ciągnika. Na Aku zostawiłem kable podpięte. "Plus" podłączyłem kablem tam, gdzie normalnie przychodzi."minus"  odkręciłem od ciągnika i dotykałem po obudowie rozrusznika Żadnej reakcji. Nic. Coś źle robie?

Nie załączysz w ten sposób bendixa. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, daron64 napisał:

Normalnie to ja biorę 30 -50 zł za przegląd rozrusznika plus ewentualnie jakieś części jak byś mieszkał niedaleko to dawaj , zadziałamy 

Podlaczyłes dobrze 

Edytowane przez Marecki2922
Opublikowano
rafal4610 napisał:

Jak już temat rozruszników, to mam małe pytanie. Przy testach rozrusznika moge go uruchamiać prostownikiem? Żeby nie nosić aku itp. Ustawić nie za duże ładowanie i powinno być cacy, tak?

zbyt mały prąd rozruchowy

Opublikowano

Na Podlasie raczej blisko nie mam :) Co moge zrobić samemu jeszcze? Na regenerację woził go nie będę raczej, bo on tam ze 300pare złotych kosztował. Na zimę i tak bede przy nim robił co innego jeszcze, to mógłbym wtedy jakiś normalny rozrusznik kupić. Tylko najgorzej, że na dzień jeszcze mi ten ciągnik potrzebny do pracy bedzienw tym sezoniem. Najwyżej go gasil nie będę :) 

Opublikowano
daron64 napisał:

A spróbuj tak: dotknij rozrusznikiem do masy (-) ,a plusem dotknij tak, gdzie wchodzi kabel od włącznika rozruchu. powinno cykac i wbijać sprzegielko bez kręcenia wirnika.

Opublikowano

Piszesz, że terkocze, wg mnie masz zjechana zębatkę na rozruszniku, do tegp coś z bendixem, że za mało wyskakuje. Mam ten szybkoobrotowy w tym samym ciagniku i ładnie działa jak do tej pory.

Pal na zaciag najwyżej, jak mówisz że jeszcze tylko jednokrotnie go w sezonie potrzebujesz. 

3 minuty temu, Bananek napisał:

spróbuj tak: dotknij

Dobrze mówisz, równie dobrze można to prostownikiem zrobić i zobaczyć czy on żyje czy martwy.. 

Opublikowano

też słabo jak źle wciąga elektromagnes

Choć to też zależy od prostownika. z rozruchem jakby, o, to tak.

z mojego doświadczenia wiem, że rozrusznik nawet wyjęty z pojazdu potrzebuje pierd....nięcia żeby wbić elektroniczne i tym samym załączyć wirnik.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v