Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
6 godzin temu, slawek74 napisał:

prawdziwy rolnik to chłop z 15 fachami 😀 a tu ktoś szukał 😉 https://www.olx.pl/oferta/sprzedam-5-ciagnikow-na-wage-2-50kg-CID757-IDGrsU1.html

może jeszcze umiejętność szycia i tkactwa 😁

Elektrycy często mówią że szyją instalację

5 godzin temu, bratrolnika napisał:

Akurat mam

I jak pit odbieram to sobie liczę ile na godzinę zarobiłem w zeszłym roku, i zastanawiam się gdzie te pieniądze się rozeszły 

Znam goscia co nie chciał umowy żeby móc ciągnąć wszelkie możliwe socjale 

wielu takich, na czarno robią a z socjalu 2ga pensja, najczęściej do niemcowni w mojej okolicy wybywają, a że w PL nie pracują to dla czego mają nie brać

1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

@damianzbr co do długości masz rację że statystycznie rośnie, ale weź pod uwagę że medycyna poszła do pszodu ile dzieci umieralo kiedyś a teraz podtrzymują je przy życiu więc statyski średniej długości życia się podnoszą 

Ale zgoda że teraz panuje moda na zdrowy styl życia, więc idzie ku lepszemu👍

moim skromnym zdaniem to te pokolenie które najdłużej będzie żyć to ci co teraz mają 50-60 lat, najmniej chemii w jedzeniu i jeszcze był wtedy większy dobór naturalny 

36 minut temu, jahooo napisał:

90-cio letni dziadek przyszedł do lekarza i pyta:

Ja nie ciupciam, nie palę, nie piję , jak przestanę jeść słodycze i niezdrowe rzeczy, to dożyję 120 lat ??

Doktor na to: Może i tak, tylko po co ?

no z tym ciupcianiem to akurat źle robi, bardzo dobrze działa na samopoczucie i układ krążenia

• Haha 2
Opublikowano
soltys48 napisał:

46 minut temu, danielursus3p napisał:

ale smazonego nie tyka, wszelakiego dziadostwa też nie.  

Baby tyż🤔

Mój wujek nie jadł smażonego,tłustego itp, itd. nie palił, nie pił, jeszcze mówił że to niezdrowe a zmarł w wieku 45 lat na raka. Nie ma to wiekszego znaczenia jak żyjemy(oczywiście bez skrajności typu waleniu wódy dzień w dzień czy zapasieniu jak knur).

Opublikowano
15 minut temu, soltys48 napisał:

Baby tyż🤔

Musi nie, tzn jeździ ten dziodek do takiej jednej ale nie wiem czy co było czy nie 😅

Opublikowano

@soltys48 - nie masz tam w okolicy jakiś fajnych pługów obrotowych 3 x 35? na lekkiej konstrukcji typu - niemeyer, krone lub rabe. Chętnie kupię tak do 5 tyś jakiegoś gniota :D

Opublikowano

Partyzant znajomy miał lekkie owerumy tylko 4 za pięć odda tylko odkładnie jak żyletki 😉😀

bratrolnika napisał:

Praca na miejscu, w promieniu 10km od domu to jest najlepsze co nas może spotkać. O 16 kończę pracę, 10 minut później jem obiad. Do roboty na 8 mogę wstawać 7.15

Jak patrzę na moja sąsiadkę co do pracy na 6 ma i musi wstać o 4 bo bus ich zabiera to powiem wam że wolę pół pieniędzy a na miejscu robić

(Co nie oznacza że sąsiadka zarabia więcej niż ja-poprostu 7 lat jeździłem też w tamte okolice, swoim autem, i nie chciałbym do tego wracać)

o oto chodzi by nie spędzić kika godzin w podróży dziennie i we własnym łóżku spać a nie tłuc się jak cyganie z taborem kiedyś by widzieć jak dzieci rosną jak trzeba to i rodzicom mieć czas pomóc a nie jak niektórzy odstawiają swoich do domu opieki to i ich ktoś w takie miejsce wystawi jak staną się zawadą

• Like 1
Opublikowano
42 minuty temu, danielursus3p napisał:

Musi nie, tzn jeździ ten dziodek do takiej jednej ale nie wiem czy co było czy nie 😅

Młody @TheraRolnik czytaj😁

32 minuty temu, Partyzant85 napisał:

@soltys48 - nie masz tam w okolicy jakiś fajnych pługów obrotowych 3 x 35? na lekkiej konstrukcji typu - niemeyer, krone lub rabe. Chętnie kupię tak do 5 tyś jakiegoś gniota :D

Musisz się ustawić w kolejkę. Draże temat dla @jahooo

Opublikowano (edytowane)

To ja może na razie wypadam z kolejki, bo zrobiłem remont swojego Ventzki i dopóki konia nie zmienię, będzie ten

Konia ciągle szukam, jak znajdę , będą na sprzedaż

Edytowane przez jahooo
Opublikowano
39 minut temu, Partyzant85 napisał:

Gniot czy w dobrym stanie też może być? 

Opublikowano
14 minut temu, MarcinNH napisał:

Gniot czy w dobrym stanie też może być? 

Może być i w dobrym.

@soltys48 -  wiadomo, że kolejka. jak to u sołtysa

Opublikowano
2 minuty temu, stempos1980 napisał:

Mówisz że niema to jak własną graba😁🤔

Bardziej mi chodziło o to zabieranie się do czegoś ale jak kto woli 😛

Przed chwilą, soltys48 napisał:

Warto, swój lepiej w ręce leży

A najlepiej kupić siekierę fiskarsa i trzonki nie potrzebne 

• Like 1
Opublikowano
19 minut temu, soltys48 napisał:

Warto, swój lepiej w ręce leży

Tak gadata o babach, a tu swój lepiej w ręce leży?? xD Czyjś trzymałeś? ;) xD

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v