Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
daron64 napisał:

A skąd on wytrzasnal 6cio cylindrowy silnik z turbo o mocy 100km?

Tam fabrycznie siedzi 6 bez turbo. Można dokupić kompletny zestaw- uturbienie do tego modelu i 1056. Dlatego czasami są egzemlarze z turbosprężarką. Interesowałem się tym trochę bo chciałem taki nabyć ale nie znalazłem odpowiedniego egzemplarza z skrzynią 40. Są to bardzo udane i mocne maszyny.

Opublikowano

Taki spór z tą pracą... W tych czasach łatwiej pieniądze zarobić jak ukraść, także tego...

Opublikowano
Dnia 9.09.2020 o 21:46, jahooo napisał:

bo chce, pensja 5 tys netto jeszcze w tym kraju nie jest normalna, normalna jest 1600 na rękę dla 65% zatrudnionych w małym i średnim biznesie

chce, niech kupuje, jego sprawa,  sądzisz wszystkich swoją miarą

UKraińca do zamiatania liści nie znajdziesz za 1600 zł. Gdzie i kto dzisiaj w PL zarabia 1600zł na pracy pełnoetatowej?

12 godzin temu, bratrolnika napisał:

nie ma ludzi którzy pracują za najniższą krajową

najniższa pensja krajowa to jest tylko dla prywaciarzy, żeby mogli tyle na umowę wpisać żeby jak najmniej podatku płacić, a resztę pensji pod stołem do ręki płacą

Jak chłopy tylko na wsi siedzą nic nie wiedzą tylko oszukują szwagra z miasta że pole to się nie opłaci, to i szwagier ich oszukuje że dostaje tylko najniższą krajową do ręki :D

12 godzin temu, slawek74 napisał:

śmiem twierdzić że są co mniej niż najniższa potrafia płacic a prywaciaż to prawie każdy pracodawca

robota to głupota 😜

Sławek na pieczarkarniach u was po 3 tys. płacą, a ty chcesz pracownika za 1600zł? Weź go i znajdź do samej obsługi maszyn w twoim gospodarstwie. Warunek przychodzi co dziennie na 6 rano i robi sobie tam do 14 godz. gnoju nie tyka tylko siedzi i jak trzeba jeździ traktorem. W życiu nie znajdziesz. Chyba że jakiegoś szkolniaka na lewo, co by się powyżywłał w polu ale tylko parę dni, później nie chciało by mu się wstawać o 5 aby być u ciebie na 6.

10 godzin temu, soltys48 napisał:

Śmiem twierdzić że mądrzejsi  niż w twoich stronach, dlaczego? Bo nie płacą niebotycznych pieniędzy za fetory

Co do prawka to nie każdy chce i ma predyspozycje żeby zostać kierowcą i w związku z tym jest głupi? Powiesz wyjechać, oczywiście a co z rodziną?

Chłopaki ode mnie którzy mają prawko CE je jeżdżą w PL gdzie rąk czy siak najniższa krajowa na kwicie

dawaj do mnie tych chłopaków CE co będa jeździć za najniższą krajową.

Teraz kilku poważnych osób z AF napisało kilka głupot. Co z wami ludzie. Gdzie i wy macie tych pracowników za najniższą krajową. Biedronka w powiecie LLU płaci 3200 netto na rękę. Kierowniczka ma chyba ponad 4. Budowa pomocnik 15 zł/godz, murarz 20zł/godz. Ogólnie poniżej 3 tys. na rękę, to jeszcze jedynie jakieś państwowe roboty typu bibliotekarka, sprzątaczka w gminie, czy pracownik poczty bez awansów. może jeszcze sprzedawca w CPN. Ja mówię o wschodzie PL.

Opublikowano
9 godzin temu, damianzbr napisał:

Biedronka w powiecie LLU płaci 3200 netto na rękę

to u nas mniej, żona na pół etatu dostaje ok 1400zł

9 godzin temu, damianzbr napisał:

murarz 20zł/godz

250zł dniówki za 10h to było już parę lat temu

• Like 1
Opublikowano

może z tego że na pół etatu i nie mogą w pełni wykorzystać potencjału danego pracownika. Ale u nas biedro na pewno bardzo konkurencyjnie płaci bo widać jak z innych sklepów dochodzą do biedronki jak tylko któraś idzie na zwolnienie czy gdzieś po prostu znika w biedro i zostawia wolne miejsce.

Opublikowano

Sławek jak chłop / rolnik bez fachu chciał by się zatrudnić to o czym tu mowa wiadomo że ciężej będzie znaleźć dobrze płatną pracę. Ale weź np. taką kobitę co z 15 lat po sklepach się buja, to ją zatrudnią w każdym sklepie bo ma doświadczenie, albo gościa co na hurtowniach / magazynach x lat robi. Albo hydraulika co po godzinach robi lewizny bo umie to robić a nie tylko klucz francuski podawać. To moment prace znajdzie i dobrze płatna.

Opublikowano
damianzbr napisał:

Sławek jak chłop / rolnik bez fachu chciał by się zatrudnić to o czym tu mowa wiadomo że ciężej będzie znaleźć dobrze płatną pracę. Ale weź np. taką kobitę co z 15 lat po sklepach się buja, to ją zatrudnią w każdym sklepie bo ma doświadczenie, albo gościa co na hurtowniach / magazynach x lat robi. Albo hydraulika co po godzinach robi lewizny bo umie to robić a nie tylko klucz francuski podawać. To moment prace znajdzie i dobrze płatna.

prawdziwy rolnik to chłop z 15 fachami 😀 a tu ktoś szukał 😉 https://www.olx.pl/oferta/sprzedam-5-ciagnikow-na-wage-2-50kg-CID757-IDGrsU1.html

jedrus2020 napisał:

Tak samo utrzymanie ruchu. Kto ma pojęcie i mechanice i elektryczne A jakby się jeszcze znał na sterownikach to kasę zarobi i robotę szybko znajdzie.

może jeszcze umiejętność szycia i tkactwa 😁

Opublikowano

Nie narzekać. Do stolicy chłopaki na budowy od Ciebie z LLU Sławek jeżdżą po 6-8k od tak wyciągają. Co prawda fachowcy nie byle pijaczki. 

Opublikowano (edytowane)

I dlatego że prawdziwy chłop to fachowiec od wszystkiego, to nie dorabia prywaciarza tylko działa sobie sam u siebie.

A jak by taki chciał iść do pracy to przez pierwszy miesiąc na sprawdzenie by zarabiał mało. Jak by wyszło że mimo braku kwitów i CV pojęcie i doświadczenie ma to zaraz pensję by mógł renegocjować.

Edytowane przez damianzbr
Opublikowano

szkoda że na OLX nie ma opcji komentarzy. Ale byśmy im cisnęli, zwłaszcza ci co w pracy się nudzą przy kompie :DDDD

Koleś pisze że sprzeda w cenie złomu, po 2,5 zł/kg. Debil to jest, bo złom nie chodzi po 2,5 zł/kg tylko po 0,7zł/kg.

Opublikowano

Usuń warunek ,,pełna rejestracja,, i wtedy będzie łatwo o 4 tys. na rękę.

A nie pełna rejestracja to często wymysł samych pracowników. Znam przypadki gdzie pracownik nie chciał być na wyższej zarejestrowany bo mu socjale by przepadły przysługujące dla biednej rodziny. Także tego...

Przed chwilą, bratrolnika napisał:

masz kogoś konkretnie na myśli???

no jest tu nas paru co się nudzą przy kompie w pracy :D

Opublikowano
4 minuty temu, damianzbr napisał:

pełna rejestracja,,

Akurat mam

I jak pit odbieram to sobie liczę ile na godzinę zarobiłem w zeszłym roku, i zastanawiam się gdzie te pieniądze się rozeszły 

Przed chwilą, witejus napisał:

rzadko jest to wymysł pracowników ,głównie to pierwszy warunek prywaciarza

Znam goscia co nie chciał umowy żeby móc ciągnąć wszelkie możliwe socjale 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v