Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

Za 10 godzin na budowie to może zarobisz te pieniądze. Ja tu mówię o robocie przez 8 godzin i pięć dni w tygodniu bez napinki.

jestem aktualnie w robocie, pracuję w godzinach 8-16, pon-pt, zarabiam tak jak napisano powyżej, i siedzę na agrofoto od rana, taka moja robota

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, witejus napisał:

tyś się z Ulmanem na łby pozamieniał?

do ulmann to.mi daleko jak do marsa. 

ps.@bratrolnika ale widzisz że by tak pracować i coś zarobić i jeszcze mieć czas pisać sobie na necie to trzeba było coś pomyśleć a nie tylko narzekać że nieda się nic zarobić jak większość co im ciagle jest zle i wszyscy sa winni temu tylko nie oni sami

Edytowane przez szmergiel
Opublikowano (edytowane)

Zresztą Ty okolice Sochaczewa więc to nie taka Wieś coś mi się wydaje. Druga sprawa to pewnie robisz w jakiejś spedycji i na bank nie u prywaciarza. W Rzeszowie na strefie jak masz papiery na cnc to poniżej 5 nie zejdziesz, 3-4 to dla takich przeciętnie kumatych i robotnych ludzi. Jakbym miał robić za najniższą krajową czy tam te 3 tyś na rękę to lepiej jechać za granicę i wiedzieć za co robisz a nie robić za ,,białego murzyna"

Edytowane przez Rolnik_z_Podkarpacia
Opublikowano

Kuźwa coraz to wyższe kwoty padają, tak do wieczora może usłyszymy że w koziej wólce kobita sprzątająca przystanek ma z piątkę na ręke 😎

Opublikowano
14 minut temu, bratrolnika napisał:

jestem aktualnie w robocie, pracuję w godzinach 8-16, pon-pt, zarabiam tak jak napisano powyżej, i siedzę na agrofoto od rana, taka moja robota

Nie ma tam wolnego etatu?  Za 3-4 tys.  Chętnie przyjdę. I posiedzę na af. 

Opublikowano
4 minuty temu, szmergiel napisał:

ps.@bratrolnika ale widzisz że by tak pracować i coś zarobić i jeszcze mieć czas pisać sobie na necie to trzeba było coś pomyśleć a nie tylko narzekać że nieda się nic zarobić jak większość co im ciagle jest zle i wszyscy sa winni temu tylko nie oni sami

ja narzekam że zarabiam tylko tyle, może po 10 latach czas zmienić robote na kolejną, lepszą

1 minutę temu, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

Zresztą Ty okolice Sochaczewa więc to nie taka Wieś coś mi się wydaje

Sochaczew-miasto z trzema skrzyżowaniami😂

2 minuty temu, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

i na bank nie u prywaciarza

nie, ale kiedyś robiłem u prywaciarza, i to nie jednego, i wiem jacy są

Przed chwilą, 6465 napisał:

Nie ma tam wolnego etatu?  Za 3-4 tys.  Chętnie przyjdę. I posiedzę na af. 

będzie, ale w Teresinie

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Ursus932 napisał:

Kuźwa coraz to wyższe kwoty padają, tak do wieczora może usłyszymy że w koziej wólce kobita sprzątająca przystanek ma z piątkę na ręke 😎

Nie wiem co Cię dziwi, minęły czasy że ludzie ze wsi czy mniejszego miasta będą za przysłowiową miskę ryżu robić. Teraz jest tyle firm że można przebierać jak w ziemniakach po wykopkach albo robić za granicą i nie koniecznie trzeba znać perfekcyjnie język chociaż im lepiej znasz język tym lepiej zarobisz ot taka zależność.

@bratrolnika też robiłem u prywaciarza i wiem jak to wygląda, ,,prezes'' wozi się kłaudi Q7 z salonu a pracownik ledwo 3tys weźmie za robotę po 10h dziennie  czasami nawet 6 dni w tygodniu. Ale to wina ludzi bo boją się zmian i szukania czegoś nowego. Też taki byłem za młodu.

Edytowane przez Rolnik_z_Podkarpacia
Opublikowano
2 godziny temu, szmergiel napisał:

jezeli nawet tak jest to niema sie czym chwalic bo swiadczy to o tym iz bardzo glupie ludzie tam mieszkaja skora na takie cos sie godza.od kilku lat jest glod na dobrego pracownika i pensje poszly w gore. byle ukrainiec na polu lepiej zarabia wiec o czym tu gadka.

ps. jakby nawet tak zle bylo to ktos bardziej myslacy moment by zrobil prawko ce i polecial do roboty na wet 100km dalej za 6tys i na weekend wracal  bo zapotrzebowanie jest duze na kierowcowa nie robil za 1600zl.wystarczy troche rozumu

Śmiem twierdzić że mądrzejsi  niż w twoich stronach, dlaczego? Bo nie płacą niebotycznych pieniędzy za fetory

Co do prawka to nie każdy chce i ma predyspozycje żeby zostać kierowcą i w związku z tym jest głupi? Powiesz wyjechać, oczywiście a co z rodziną?

Chłopaki ode mnie którzy mają prawko CE je jeżdżą w PL gdzie rąk czy siak najniższa krajowa na kwicie

Opublikowano

Pamiętam jak jeden taki bogacki u nas w latach 90. Krzyczał na wsi że się wyjdzie na drogę gwizdnie i za chlanie będą robić. Ale nie stety  nie sprawdza mu się.  I bardzo dobrze. Całe noce ryje już nosem po ziemi ciągnie. 

Opublikowano
Przed chwilą, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

Też taki byłem za młodu

większość tak miała, ja też

inaczej myślisz gdy masz parę groszy na koncie i możesz sobie pozwolić na nie pracowanie przez miesiąc czy dwa, a inaczej wygląda twoja odwaga jak żyjesz od 10 do 10

Opublikowano
6 minut temu, bratrolnika napisał:

jaki kur... pakowacz???? no proszę cię, normalna praca dla ludzi myślących z fachem w reku a nie popychadło

ostatnia część zdania nieco zmienia postać rzeczy.

specjaliści rzeczywiście od jakiegoś czasu mają lepsze wynagrodzenie niż pracownik nie wykwalifikowany.

• Like 1
Opublikowano
12 minut temu, soltys48 napisał:

Śmiem twierdzić że mądrzejsi  niż w twoich stronach, dlaczego? Bo nie płacą niebotycznych pieniędzy za fetory

Co do prawka to nie każdy chce i ma predyspozycje żeby zostać kierowcą i w związku z tym jest głupi? Powiesz wyjechać, oczywiście a co z rodziną?

Chłopaki ode mnie którzy mają prawko CE je jeżdżą w PL gdzie rąk czy siak najniższa krajowa na kwicie

najnizsza na kwicie powiadasz.i co z tego? myslisz ze za tyle robia? nic w kopercie nie dostaja? normalny jestes? kto jezdzi ciezrowka za mniej niz 4tys,znasz takiego bo ja nie

Opublikowano

co z tego że dostaje 4 tys pod stołem jak składki ma odprowadzane od najniższej- w razie choroby długotrwałej dostajesz od zus-u 1200.

trzeba myśleć przyszłościowo a nie tylko o tym co tu i teraz

• Like 2
Opublikowano
6 minut temu, szmergiel napisał:

najnizsza na kwicie powiadasz.i co z tego? myslisz ze za tyle robia? nic w kopercie nie dostaja? normalny jestes? kto jezdzi ciezrowka za mniej niz 4tys,znasz takiego bo ja nie

Umiesz myśleć?

Napisałem że za tyle robią? Celowo użyłem stwierdzenia NA KWICIE

Opublikowano
1 godzinę temu, szwagier24 napisał:

ostatnia część zdania nieco zmienia postać rzeczy.

specjaliści rzeczywiście od jakiegoś czasu mają lepsze wynagrodzenie niż pracownik nie wykwalifikowany.

byle wózkowy zarobi powyżej 3tys.zł

Opublikowano
3 godziny temu, szwagier24 napisał:

co z tego że dostaje 4 tys pod stołem jak składki ma odprowadzane od najniższej- w razie choroby długotrwałej dostajesz od zus-u 1200.

trzeba myśleć przyszłościowo a nie tylko o tym co tu i teraz

1200 to i tak Ameryka , jestem teraz na chorobowym z KRUS to jak listonoszka przynosi kasę to nie wiem czy śmiać się czy płakać 300 zł 

Opublikowano
18 godzin temu, turion23 napisał:

ładna sztuka ale za drogi o 10 tyś

5 godzin temu, slawek74 napisał:

a i są tacy co nikogo nie szanują i wyzyskują ile się da ale nie każdy to zrozumie bo widzi tylko swój czubek nosa

no prawda ale odnosząc się do całego rynku pracy np z mojej okkolicy to jeśli chodzi o rolnictwo to na dużych gospodarstwach płacą 13-14 na rękę za godzinę ( obory i ciągniki w sezonie często 7 dni w tygodniu) u rolników różnie od 10 zł do nawet 20 zależy na kogo trafisz i jakie masz umiejętności, w zakładach jak nie masz jakiś umiejętności to najniższa krajowa często tak samo biedronki ale już elektryk po technikum to za mniej niż 18/h ci nie pójdzie a często chcą 20, i tak jak ktoś wspomniał, jak ktoś jest aktywny i chce to zarobi większą kasę ale niestety często jest tak że ludziom się nie chce pojechać dalej albo co tu jest częste robią tutaj na tzw dobicie do emerytury bo kasę jakąś mają zarobioną u niemca ale chcą podwójną emeryturę, a u prywaciarzy to najgorzej jest że jak jest ekipa pracująca np na gospodarstwie to się nie zbuntują bo zawsze się znajdzie jakiś dupowłaz i nie wymuszą na pracodawcy podniesienia pensji

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v