Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Pany, po dopłatach będę chciał kupić opony do bizona. Jako z nowe z detkami kosztowałyby prawie połowę tego, co za niego dałem i ze mam inne wydatki z nim związane, to będę chciał kupić jakieś używki. Ktoś może wie o jakichś złomowiskach bizonów jak najbliżej warmińsko mazurskiego?

Edytowane przez daron64
Opublikowano

W przasnyszu gość rozbierał bizony, na wylocie w stronę Chorzel. Drugi na wylocie na mlawe dużo obracał kombajnami. W przasnyszu masz jakiegoś hurtownika co używkami oponami handluje, z warminsko mazurskiego nie tak daleko

Opublikowano

Pany nie chce kto kółek do poznaniaka do wysiewu grochu, kukurydzy i innych grubych nasion?

Wiszą mi na sznurku a szkoda wyrzucić.

Rozrząd chyba do malucha albo do dużego fiata też tanio oddam jak coś

Opublikowano

Albo oddam albo tanio.

Kółka w sam raz na korale dla teściowej😁

Pasek rozrządu zamiast podwiązki 🤭

Opublikowano
27 minut temu, sebe1033 napisał:

Górowo Iławeckie , mam nr tel , na złomowisku skupuje bizony to i części ma resztę 

Nóż kurde zapomniałem o nim, ale ostatnio to miał chyba jakiegos na wąskich kołach. Ale dzięki za przypomnienie, będę szukał na poważnie, to zajadę 

Opublikowano
27 minut temu, Agrest napisał:

Pasek rozrządu zamiast podwiązki 🤭

Łańcuch

Opublikowano
szymon09875 napisał:

2 godziny temu, stempos1980 napisał:

Qurła a u mnie za skład 20 ton trzeba dać z transportem 2-2.5 tys

Przy 40t/ha 5 tys o.O warto tyle kasy dawac ? 

To 40t to będą dwie patelnie. Nie wyłoży się? Jaka jest bezpieczna dawka obornika od brojlera nie kurzynca pod zboża ?

1m3 to ile liczyć wagowo?

Opublikowano (edytowane)
Cytat

Nóż kurde zapomniałem o nim, ale ostatnio to miał chyba jakiegos na wąskich kołach. Ale dzięki za przypomnienie, będę szukał na poważnie, to zajadę 

a to nr tel Masz do niego ?

A w tamtym roku sprzedałem koło od bizona 

Edytowane przez sebe1033
Opublikowano
8 minut temu, Partyzant85 napisał:

Łańcuch

Połączyć z łańcuchem od piły motorowej i będzie hardkorowa kolczatka

Opublikowano
38 minut temu, jedrus2020 napisał:

To 40t to będą dwie patelnie. Nie wyłoży się? Jaka jest bezpieczna dawka obornika od brojlera nie kurzynca pod zboża ?

1m3 to ile liczyć wagowo?

Kurzaka nie stosowalem, obornika bydlecego wg rozrzutnikow stosuje ok 70-80t/ha

Opublikowano

U mnie dzisiaj od rana coś ze wschodu zaciągnęło, okazało się po krótkiej konsultacji z teściową że to napewno z chlewni,która oddalona jest jakies 2km. W okolicy obornik bydlęcy po 40zl/t, kurników nie ma blisko a kurzaka bym z dwie patelnie kupił.

Opublikowano
1 godzinę temu, Partyzant85 napisał:

Pany nie chce kto kółek do poznaniaka do wysiewu grochu, kukurydzy i innych grubych nasion?

Wiszą mi na sznurku a szkoda wyrzucić.

Rozrząd chyba do malucha albo do dużego fiata też tanio oddam jak coś

jakieś dokładki zderzaków do poloneza jakby się walały, nakładki na drzwi to jo 😍

takie coś o:

https://www.google.com/url?sa=i&url=https%3A%2F%2Fpl.m.wikipedia.org%2Fwiki%2FPlik%3AFSO_Polonez_Orciari.jpg&psig=AOvVaw2_fwIzkwrgXE0cbgwP7KXx&ust=1597780217474000&source=images&cd=vfe&ved=0CAIQjRxqFwoTCOi0vcCBo-sCFQAAAAAdAAAAABAU

Opublikowano

kurzak jest lekki -w sumie na rozrzutniku nie czuc wagi. nie wiem czy na patelnie wejdzie 20 t,  ja dawalem caly kurnik na rozne arealy -zalezy jakie pole bylo akurat wolne i bylo blisko,  czy to dobry nawoz ?? jesli tani-ja placilem tylko za zaladunek ,to moze byc, tylko potem chwasty rosna jak szalone.......

Opublikowano

ja dawałem około 70m3 to miałem ładne zboze około 4.5t pszenzyta jarego bez nawozu. Ale ile to wazylo to nie wiem. Ale wydaje mi się ze lekko. dlatego 40t to dla mnie obstrakcja. Zwłaszcza ze w tym roku ładnie padało

Opublikowano
bratrolnika napisał:

10 godzin temu, Belaruss820 napisał:

po krótkiej konsultacji z teściową że to napewno z chlewni,która oddalona jest jakies 2km

kurde, twoja tesciowa ma lepszy węch jak mój pies😋

pies pewno tańszy w utrzymaniu 😀 i nie kąsa bez daj racji 😀

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v