Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

Bizona na części nie wyrobi więcej będzie stał niż kosił .

2 minuty temu, stempos1980 napisał:

A na co mu bizon?

pier**licie....

Bizon dopracowany obskoczy spokojnie w 2dni

• Like 2
Opublikowano
5 minut temu, galan99 napisał:

Bizona na części nie wyrobi więcej będzie stał niż kosił .

Poważnie to piszesz 

Opublikowano
33 minuty temu, rafix255 napisał:

Siemanko chłopaki.

Dawno mnie nie była na forum. Mam konkretne pytanie.

Jak zacząć przygodę z kombajnem do zboża. Nigdy nie mieliśmy, mój tata też nigdy nie miał, obaj dziadkowie też nie. Chce cos kupić na maxa taniego. Zniw mam zawsze około 15ha. Wiem ze powiecie ze głupota le zeszłego roku doprosic sie kombajnu był cud a w tym roku wkurw,,,, dodoszło zenitu. I jest plan kupic kombajn. Dosy prosty w budowie, na maxa tani zeby nauczyc sie go i pózniej z biegiem lat cos zmienic jak cos.

Coś może podpowiecie?/ Nie boję się zachodnich. Kose moze mieć nie za dużą.... Jakies sugestie?? po prostu w moim terenie z kombajnami jest krucho a jak tak bym sobie wymłócil codzień coś to i by ubywało. Znajomy naprawia ciągniki to by mi cos pomógł na start. Jak by doszykował tekiego to moze by sie aż tak nie rwał na takim areale

Yyy ja zacząłem tak że wypiłem flaszkę że szwagrem,zgodziłem i kupiłem Bizona od niego 😋

Opublikowano
1 minutę temu, Ursus932 napisał:

Yyy ja zacząłem tak że wypiłem flaszkę że szwagrem,zgodziłem i kupiłem Bizona od niego 😋

Może on chciał się siostry pozbyć i ci bizona w pakiecie dołożył? 😁

• Haha 2
Opublikowano
41 minut temu, rafix255 napisał:

Siemanko chłopaki.

Dawno mnie nie była na forum. Mam konkretne pytanie.

Jak zacząć przygodę z kombajnem do zboża. Nigdy nie mieliśmy, mój tata też nigdy nie miał, obaj dziadkowie też nie. Chce cos kupić na maxa taniego. Zniw mam zawsze około 15ha. Wiem ze powiecie ze głupota le zeszłego roku doprosic sie kombajnu był cud a w tym roku wkurw,,,, dodoszło zenitu. I jest plan kupic kombajn. Dosy prosty w budowie, na maxa tani zeby nauczyc sie go i pózniej z biegiem lat cos zmienic jak cos.

Coś może podpowiecie?/ Nie boję się zachodnich. Kose moze mieć nie za dużą.... Jakies sugestie?? po prostu w moim terenie z kombajnami jest krucho a jak tak bym sobie wymłócil codzień coś to i by ubywało. Znajomy naprawia ciągniki to by mi cos pomógł na start. Jak by doszykował tekiego to moze by sie aż tak nie rwał na takim areale

Jak prosty i chcesz mieć  pod ręką sterowanie to coś z serii Mercatora. Stare bo stare ale dobre

Opublikowano

Dalszy sąsiad ma bizona i kilka lat temu kupił jd 1075, w tym roku sprzedał go bo mówi że za dużo kasy na części szło.

Ojciec ma dominatora 76,ale w tym roku bez grubszego przygotowania się nie obyło,robili sprzęgło. Brat wyjechał kosić to padła pompa wody. I tu moje pytanie, w roltexie nawet nie wiedzieli o tym bo tylko z katalogu brali dane. Silnik Perkins 6, okazuje się że wychodziły dwie wielkości koła pasowego 12 i 16,5cm bodajże, u ojca jest te większe ale ciezko z dostępem,a 12 bez problemu. Tak samo z pompą wody było że zachodzi do sklepu a tam wybór duży tylko nie ma takiej jak u niego. Wiecie może jak to jest?

Opublikowano
7 godzin temu, 6465 napisał:

Kolega kupił JD 1055 fajnie mu to chodzi ładnie czyści kosi już 3 rok bez awarii. 

Kurde to mój bizon też 3 lata i bez problemu 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v