Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Teraz myślę nad szerokościa talerzówki. Czy 1.4m czy 1.6. Bo talerze napewno będę chciał cięte, talerzówka raczej w układzie v.

Bardziej byłem przekonany do kompaktowych ale 2 razy wyższa cena, a w układzie x od 2.7m są

Opublikowano

Kup taką, żebyś mógł pracować z wyższą prędkością, bo jakość pracy zależy od prędkości, jak się będziesz turlał na 4 biegu w ciapku, to nic nie osiągniesz

• Like 1
Opublikowano
36 minut temu, jahooo napisał:

Kup taką, żebyś mógł pracować z wyższą prędkością, bo jakość pracy zależy od prędkości, jak się będziesz turlał na 4 biegu w ciapku, to nic nie osiągniesz

5 napewno nie poszaleje ciapkiem.tak jak pisałem wyżej ja pożyczam od szwagra strumyka V2  14talerzy ma to dla ciapka w sam raz.16 jak ustawić większy kąt natarcia talerzy to będzie go ściągać

Opublikowano

Czyli najlepsza jednak do ciapka 14 talerzy. Nie znam aż tak ciapka, żeby mieć pogląd, czy na 5 biegu da radę , czy nie, Może jeszcze kwestia rocznika i skrzyni, bo wiem, że były różne przełożenia

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

Tak ale nie po świeżo oranym . Za młodu podorywkę ug2 robiłem na 5 dopóki ojciec nie widział. 

Po orce najpierw jadę raz na 4 a drugi raz 5 i ogień z na tłoki wtedy pole jest wyrównane tylko brony na tym cierpią

Opublikowano (edytowane)

Dlatego myślę o talerzówce 1.4, ale jak już kupię i okaże się że tylko na 4 biegu to będę rozczarowany, bo mógłbym wtedy też mieć 1.6

Jakieś opinie użytkowników talerzówki 1.6m?

Edytowane przez Mecha
.
Opublikowano
2 godziny temu, 6465 napisał:

Tak ale nie po świeżo oranym . Za młodu podorywkę ug2 robiłem na 5 dopóki ojciec nie widział. 

Tata opowiadał że jego kolega w latach 70tych miał nowa c330 to błotniki chciały pourywać jak młodzi się dorwali do bronowania 5b i moment woda się gotowała.Szybko ją zajezdzili niestety

Przed chwilą, KlimekPL napisał:

Nie rozumiem, co masz na mysli

Miało być że mniej korpusów mniejsze opory (orka)

Tylko klawiatura mi się zacięła na aplikacji wybacz

Opublikowano
1 godzinę temu, Mecha napisał:

Dlatego myślę o talerzówce 1.4, ale jak już kupię i okaże się że tylko na 4 biegu to będę rozczarowany, bo mógłbym wtedy też mieć 1.6

Jakieś opinie użytkowników talerzówki 1.6m?

Zapomnij, że da radę na piątce pociągnąć czy 1.4 czy 1.6

Opublikowano (edytowane)

Jaki sens kupować talerzówkę która nie pokrywa szerokości ciągnika.Czasem trzeba zrobić pole czy łąkę bezpośrednio przed siewem i tylko śladów nazostawia za sobą od kół

Edytowane przez wincenty5
Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, Mecha napisał:

Czyli która lepsza? Bo nie wiem jak to wychodzi z głębokością, znoszeniem i oporem.

Ja kiedyś jeszcze ciągałem ciapkiem 1.8 (2x8) i dawał spokojnie radę. Z tymi mniejszymi nie rozwiniesz i tak większych prędkości

Edytowane przez sladan
Opublikowano

A ile masz hektarow do talerzowania? Tak sie zastanawiam czy nie lepiej ci bedzie jakiegos sasiada poprosic o usluge nawet c360 zeby zrobił, bo takim juz nabierzesz sensownej predkosci niż kupowac na sile i bebrać w polu byle jak. Talerzowka jak wolno jedzie to tylko odklada skiby a nie miesza ziemie albo nawet i w ogole sie nie zaglebia.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v