Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki pistolet polecacie .do odświeżenia mam garaże i kotłownię. Czy lepiej tradycyjnie wałkiem. Szkoda wyrzucić stówkę jak by to nie zdało egzaminu . Farba pewnie jakaś z tych najtańszych by poszła.

Opublikowano
17 minut temu, jacek3773 napisał:

Jaki pistolet polecacie .do odświeżenia mam garaże i kotłownię. Czy lepiej tradycyjnie wałkiem. Szkoda wyrzucić stówkę jak by to nie zdało egzaminu . Farba pewnie jakaś z tych najtańszych by poszła.

A takie cóś sobie spraw, fajni się tym robi. 

https://allegro.pl/oferta/pistolet-do-tynkowania-malowania-scian-natryskowy-7570924748?utm_medium=app_share&utm_source=facebook

Opublikowano
3 minuty temu, jacek3773 napisał:

No o czyms takim myślałem. Pójdzie farba z wiadra czy trzeba rozcieńczać

Powinna pójść ale dla wygody lepiej trochę rozcieńczyć. 

Opublikowano

Co sądzicie o tej konkretnej przyczepie? Nie wydaje sie wam jakas dziwna? Do tej pory nie mialem styczności z hl więc wolę sie dopytac https://www.olx.pl/oferta/przyczepa-hl-8011-3-stronny-wywrot-CID757-IDEw5q0.html

Opublikowano
Dnia 31.03.2020 o 11:49, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

Jakiś czas temu pytałem o klucz udarowy Parkside. No i jako że byłem na zakupach w lydlu  a rzucił mi się w oczy owy klucz, kupiłem go na moje nieszczęście. Dzisiaj z ciekawości przystawiłem go do kół w samochodzie gdzie śruby standardowo dokręcam nogą, zdziwienia nie było jak już wcześniej się  spodziewałem. Ogólnie klucz jest masywny dobrze zrobiony ale nadaje się jedynie do odkrecania śrub w rowerze. Jednak trzeba będzie zainwestować w porządny klucz z firmy dewalt a  ten zostanie do zabawy😂🙈

11 godzin temu, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

Jakbym szukał jelenia to bym nie pytał tu tylko wystawił na allegro lub olx. Sprzęt jest dobry ale wiadomo że nie można porównywać go do dewalt-a czy innych profesjonalnych sprzętów. 

To w końcu dobry czy do zabawy 🤔🤔

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Po prostu oczekiwałem od tego klucza zbyt wiele, dlatego u mnie leży bezużytecznie.

Edytowane przez Rolnik_z_Podkarpacia
Opublikowano
8 godzin temu, hubertb napisał:

Na benzynie? Raczej miał paliwo po pomyłce opisanej powyżej. 

Nie na samej benzynie ale jak dolał 5 czy 10 litrów na zbiornik.

Opublikowano
soltys48 napisał:

59 minut temu, gregor1284 napisał: ja i znajomi mamy starsze modele to dają radę, moja 5 lat śmiga i dwa wierzchy na oborach zespawała Mam Krafta z Germanii chodzi super Inwertery żeby kupować to się trzeba zorientować jak wyglada serwis. Ja polecam shermana. Kupiłem używanego miga . Padła płytka od regulacji prądu i podajnika koszt 200 zł z przesyłką. Nic warty około 2tyś. więc tragedii nie ma.

Opublikowano
10 godzin temu, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

Po prostu oczekiwałem od tego klucza zbyt wiele, dlatego u mnie leży bezużytecznie.

Nie umie tańczyć czy po prostu jest słaby? Sorry stary ale te klucze to gówno jakich mało, akurat mam porównanie i nie dość że to dość siermiężne to jeszcze uja kręci taka moja opinia. 

Opublikowano

Pany, teraz na poważnie bez śmiechu 😀 jak kiedyś już pisałem zakupiłem kosiarkę dyskową i zbliża się mój pierwszy raz z jej obsługą. Kurde, jeszcze nie kosiłem i nie wiem jak do tego się zabrać. Czy bylibyście mili i uprzejmi i wyjaśnili jak wygląda sprawa z womem?ciągnik to Zetor 9540. Czy włączam wałek,bujam na ileś obrotów i wtedy wrzucam.bieg czy na biegu muszę rozbujać? Trochę śmieszne,wiem ale naprawdę potrzebuje rady. Czy można podnosić listwę tnąca na włączonym wałku? Każda rada jest ważna. Dzięki

Opublikowano

Listwe mozna podnosić np: na nawrotach, przy włączonym WOM ale niewiele w góre ( zobacz na filmach na youtube ) bo możesz uszkodzic przekaznik mocy. Kosiarke rozpędzany na postoju i wjezdzamy w trawe. Jesli obroty bedziemy mieć za małe to kosi nie dokładnie. 

Opublikowano (edytowane)

w tym zetorze masz sprzęgło 5cio minutowe to włączasz na sprzęgle żeby się lekko bujnie i w trawę, generalnie to dyskówka od rotacyjnej różni się tym że nie ma tej siły zamachowej więc teoretycznie nie potrzebuje tego "bujnięcia" ale lepiej rozpędzoną wjeżdżać w łan. popatrz dokładnie czy nie musisz jeszcze dodatkowo ryglować czegoś przestawiać między pozycją transportową a roboczą bo może się okazać że np nie masz amortyzacji belki albo możesz podnosić tylko na podnośniku, ja po koszeniu gmd66 to nie ma za dużej różnicy tylko nawracanie trzeba podnosić żeby się nie zapchała na poprzeczniakach i jest bardziej wrażliwa na spotkania z wodą i nie można kosić do tyłu

(edit) Ps konstrukcja powinna być taka że podczas pracy podnośnik jest w jednej pozycji a podnosisz i opuszczasz belkę na hydraulice 

Edytowane przez igor10246
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v