Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
19 minut temu, przybyslawice5211 napisał:

Ciekawe co by policja powiedziała jak w lublinie licznik sie zeruje co 100 tys km  

Ostatnio pod Łowiczem gościa złapali w golfie 3, i że licznik cofnięty, bo miał 294tys.km a teraz ma 18tys.km

Tyle że w starszych VW licznik sam po 300tys.km się zerowal...

Opublikowano
rejvas napisał:

bo janusze szukają 15 letniego diesla i chcą zeby miał 175 tys przelotu a potem żal do wszystkich że ktoś go oszukał  czego szukają palaki ? 10-15 letnie audi bmw vw skody w dieslu   a poszukaj jeden z drugim japonczyka w benzynie od pierwszego własciciela i problemu nie bedzie. Masz rację. Mam A vensisa 11 letniego i golfa 19 letniego oba mają ponad 300 tyś przebiegu. Toyota raczej nie krecona zawieszenie nie ruszane. Golf to już raczej do jazdy wokół komina. golf na bank cofamy tylko ile

bratrolnika napisał:

Po 300, i wtedy znika napis TOTAL Wiem co miałem taki przypadek Rekord już został pobity, podobno gdzieś na południu trafili takiego co milion sześćset tysięcy był cofnięty ale to ciężarówka byla

Opublikowano (edytowane)

vw chyba nie przewidywał ze golf 3 przejedzie wiecej niż 300 :D 

39 minut temu, galan99 napisał:

Nie wszystkich stać na samochód za 30 tyś , szukają do 10 tyś .

no ok ale wiekszosc jak ma 30 tys to nie szuka auta klasy B czy C z pewnym pochodzeniem tylko szuka starego audi a4 a6 albo bmw 3 czy 5 w dieslu które ma 500 tys przelotu

Edytowane przez rejvas
Opublikowano
15 minut temu, bratrolnika napisał:

Po 300, i wtedy znika napis TOTAL

Wiem co miałem taki przypadek

Rekord już został pobity, podobno gdzieś na południu trafili takiego co milion sześćset tysięcy był cofnięty

Z tym total wątpię że niebiescy widzą i pewnie od razu telefon do płokułatuły 😅

Opublikowano
24 minuty temu, jedrus2020 napisał:

W golfie 4 raczej nie zeruje się licznik.

W trójce, w polo 6n itp 

17 minut temu, Rolnik7343 napisał:

@bratrolnika a to ciekawe ... Po przejechaniu 600 tys licznik przestaje działać 

https://m.trojmiasto.pl/moto/Golf-jednak-nie-mial-kreconego-licznika-n141211.html

Kurde, 3tys.km mi brakło żeby to sprawdzić

Jak polo 6n na złom oddawałem to miał 597tys.km, i jeszcze jeździł, tylko tyle co podłoga poleciała

Opublikowano (edytowane)

Stan licznika ważna rzecz bo się wie co do roboty według km, bo na ciągnikach tak się nie znam co ile wytrzymuje.

Ale w samochodach 250tyś turbina

300 wtryski w zależności jakie są,350 skrzynia, i tak dużo rzeczy rozmaitych ma zakres od do ile ma chodzić.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
bratrolnika napisał:

ładny , kusisz mnie takimi ogłoszeniami 😁 tura ma fajnego, obiecałem sobie że budżetu nie nagne ale ciężko będzie

Opublikowano

Podam przykład u siebie w zetorze. Padnięty licznik mth. Stoi na 9mth ale przeglądy przechodzi. Przed zakupem miał około 3 tysięcy zrobione. U mnie używany może z 50 godzin rocznie. Ale teraz muszę wymienić wkońcu cały licznik na elektroniczny i będzie od zera i jak zatrzymają mnie to będzie taka sytuacja że cofany licznik.

Opublikowano
42 minuty temu, Uziu92 napisał:

ładny , kusisz mnie takimi ogłoszeniami 😁 tura ma fajnego, obiecałem sobie że budżetu nie nagne ale ciężko będzie

nic z tego nie mam, widzę że może takie coś ci podejdzie to wrzucam, żadnego handlarza osobiście nie znam nawet

Opublikowano
59 minut temu, Belaruss820 napisał:

Podam przykład u siebie w zetorze. Padnięty licznik mth. Stoi na 9mth ale przeglądy przechodzi. Przed zakupem miał około 3 tysięcy zrobione. U mnie używany może z 50 godzin rocznie. Ale teraz muszę wymienić wkońcu cały licznik na elektroniczny i będzie od zera i jak zatrzymają mnie to będzie taka sytuacja że cofany licznik.

Będziesz miał dowód zakupu nowego licznika pokazujesz na przeglądzie i po wszystkim , no może być dodatkowa opłata 

Opublikowano
3 godziny temu, galan99 napisał:

Nie wszystkich stać na samochód za 30 tyś , szukają do 10 tyś .

dla tego unikam wyszstkiego co popularne VW kaudi bmw na dzień dobry ( chyba jedynie sharan bo ciężko o jakąś konkurencję do tego) francuzy nawet a najlepiej to do niemca jechać i kupić będzie drożej ale pewniej, najlepiej słyszałem opowieść o niemieckim mechaniku co przeglądy trzaskał

klient podjeżdża do owego mechanika i widzi fajne auto które podjechało na przegląd i mówi mechanikowi za 800€ 1/2 (realnej wartości) biore tylko weź mi je załatw

a ten mechanik robi przegląd i tak "kręci nosem" ooo panie te auto tego nie przejdzie tu cieknie tu rdza jest no nie mogę panu podbić bo są wady i trzeba narpierw naprawić i to na moje oko ok 1000€ będzie kosztować

Właściciel się za głowę złapał i pyta. Panie a jak bym go opchnął jak się nie nadaje tylko komu. A ten mówi że tam handlarz przed chwilą przyjechał i skupuje 

no i kupił ten wózek za połowę ceny. wystarczy ktoś nie zorientowany, trochę gadanego i znajomy przeglądowiec. 

historia autentyk bo kilka tak aut sprowadził. Ba do dziś jeżdżą 

Opublikowano
2 godziny temu, Marecki2922 napisał:

Będziesz miał dowód zakupu nowego licznika pokazujesz na przeglądzie i po wszystkim , no może być dodatkowa opłata 

50zl korekta w systemie 

Opublikowano

socjalizm ma to do siebie, ze rozwiązuje problemy które sam wczesniej stworzył :D nie inaczej jest z tymi licznikami :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v