Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, slawek74 napisał:

ten ładowacz na nim to wart 10tys więc jak i 10tys jeszcze naprawa to cena ok

bratrolnika za rozpołowienie i zajrzenie do skrzyni to 1-1,5tys złotych

No właśnie ładowacz fajny i opony też niczego sobie więc to już też duży plus. 

Ja bym chyba nie zaryzykował ale chłopak już ma dość pierolenia się 360 i na szybkiego chce go czymś zastąpić. Byle nie z deszczu pod rynnę.

3 godziny temu, bratrolnika napisał:

Nie wierzę że właściciel nie zajrzał do skrzyni przed sprzedażą. I więcej niż jestem pewien że przestraszył się kosztów naprawy, gdyby tu chodziło o 2 czy 3 tys.zl to by to zrobił i sprzedał ciągnik za normalne pieniądze

Ze sprawnym biegiem wiele więcej by za niego nie wziął, nie ma się co oszukiwać to już stare ciągniki i nie ma na nie za bardzo popytu.

3 godziny temu, daron64 napisał:

Kupować bardzo stary ciągnik z uszkodzoną skrzynia, dość chyba ryzykowna sprawa.

Tak samo ryzykowna jak kupno sprawnego bo skąd wiesz co w nim siedzi i czy nie będziesz naprawił.

Edit. Co w tej skrzyni jest tak drogiego że naprawa może zakręcić się w granicy 10 tyś?? 

Edytowane przez Rolnik_z_Podkarpacia
Opublikowano
2 godziny temu, Marecki2922 napisał:

A jakie masz oczekiwania jeżeli chodzi o agregat 

Bo mam samoróbkę i chyba będzie na sprzedaż 

Żeby miał 2.5m, był solidnie i estetycznie zrobiony. Możesz na priv foty podesłać.

2 godziny temu, jahooo napisał:

Jakiej szerokości ?

2.5m

Generalnie już o tym parę razy pisałem i pewnie jeszcze pary razy napisze, bo u mnie każdy zakup musi dobrze dojrzeć :) myślałem o czymś w stylu agrolifta AUS H- nie mogę wstawić zdjęcia, coś mi protestuje telefon. Generalnie w prawie pełnej opcji - z przodu listwa, ekrany boczne, dwa rzędy zębów, crosskil- zawołali ponad dychę.

Teraz niedawno rozmawiałem z ich przedstawicielem to za 2.5m - bez listwy z przodu, dwa rzędy zębów, wał rurowy, ekrany boczne, belka zaczepową -7800. Wydaje mi się, że to delikatnie mówiąc jest nie mała kwota za taki agregacik

36 minut temu, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

Tak samo ryzykowna jak kupno sprawnego bo skąd wiesz co w nim siedzi i czy nie będziesz naprawił.

Zaraz napiszesz, że jak uszkodzony to w zasadzie lepiej, no sobie naprawisz i wiesz co masz.

Opublikowano

Może  ktoś  wie  gdzie  w lubelskim  dostanę  Kręg betonowy  150 w przyzwoitej cenie ?Może ktoś  ma na zbyciu.Dzisiaj  pytałem  na skladzie-1800zl......😡

Opublikowano

Moze zle uslyszales i chodzi o 180 zł.Ostatnio kumpel pytał o remat silnika 4 cyl perkins z kombajnu volvo .Niby powiedzieli 15 tys bez dotykania pompy i też mu mówię że to nie mozliwe chyba zle zrozumiałeś.

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, krzysiek1979 napisał:

Moze zle uslyszales i chodzi o 180 zł.Ostatnio kumpel pytał o remat silnika 4 cyl perkins z kombajnu volvo .Niby powiedzieli 15 tys bez dotykania pompy i też mu mówię że to nie mozliwe chyba zle zrozumiałeś.

Mur beton 1800 zł krąg  1 metr wysoki.Szkoda  że  trochę  daleko te Siemiatycze

Edytowane przez Baks00
Opublikowano (edytowane)

@daron64 mój jest działający i dosyć mocny rocznie sialem nim około 50-70ha

ale wyglądu to nie ma  to jest samoróbka po kilku modernizacjach , teraz jest pod plandeką jak odkryję to zrobię fotkę 

Edytowane przez Marecki2922
Opublikowano

Z tą skrzynią w tym Same może być różnie. Znajomy kupił IHC 745xl za 8 000 zł z uszkodzoną skrzynią. 6km jechał nim ze 2-3h. W domu porozbierał, popatrzył i naprawił za psi pieniądz i chodziło to jak głupie. Także różnie można trafić

Opublikowano
53 minuty temu, Marecki2922 napisał:

@daron64 mój jest działający i dosyć mocny rocznie sialem nim około 50-70ha

ale wyglądu to nie ma  to jest samoróbka po kilku modernizacjach , teraz jest pod plandeką jak odkryję to zrobię fotkę 

A to nie, coś żeby sąsiedzi widzieli bogactwo 🤣 oczywiście żart, ale raczej jakieś fabryczne bym preferował.

26 minut temu, soltys48 napisał:

Paweł Snela

Skąd Wy znacie takich ludzi. Ja może z 5na krzyż oglądałem, a po nicku/nazwisku to nie wiem czy że 3kojarze. 

Dzwoniłem do jakiegoś handlarza z województwa, to za euro masza - 2.5m, reszta standard - z przodu wał strunowy dzielony, dwa rzędy zębów, wał rurowy, belka zaczepową -6500brutto. Hmm jeszcze parę razy powtarzałem konfigurację i czy napewno cena brutto i kobieta mówiła, że tak.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Na glinie średnio się sprawdza, jak sucho to ubija , popada deszcz, robi się skorupa. Jak mokro- oblepia. O borowinach już nie wspomnę. Rurowy zagęszcza wystarczająco a się nie zalepia

No i jest lżejszy, a chcę do MTZ agregat

Edytowane przez jahooo
  • Like 1
Opublikowano
21 minut temu, soltys48 napisał:

To cena znośna

Też mi się tak zdaje.

Co do packera, to mam w swoim pseudoagregaciku i generalnie dość ok. W tym roku poprawiłem skrobaki, to raczej nie ma problemu z oblepianiem(a w tamtym tak mi oklejako wał, że blokowało go na skrobakach właśnie), a pod gryke kończyłem robić to deszcz padał i wszystko było ok. Typowego piachu nie mam, ale parę razy zdarzyło się go przypchac na lżejszej ziemi, ale to naprawdę sporadyczne przypadki. 

Opublikowano (edytowane)

Dlatego właśnie ja do agregatu bede zakładał ceownikowy, wg mnie na kazdej ziemi sprawdza sie dobrze, i sie nie zapycha. Material juz jest, jeszcze czas i chęci :D

Edytowane przez szymon09875
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v