Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ja szlifierko ostrzę,przód co bierze musi być wyższy niż tył i to jest zasada.

Teraz dobrych wierteł niema,jedynie te kobaltowe i globusa do betonu.

A ze szkoły jestem konstruktor mechanik,maszyn i pojazdów rolniczych.

Edytowane przez Strongman
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, hubertb napisał:

Kupiłeś kiedyś jakieś dobre wiertło ? Link do Polskich wierteł.  

Ja nie ostrze kątówką bo mnie nie stać na nowe ale co kto lubi. 

Przecież na kątówce aż tak źle się nie ostrzy

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano

No to kup wiertło za 100zł najpierw go zepsuj w maszynie apotem popraw kątówką ;) Pogadamy wtedy. 

Dobre wiertła są tylko ładnie kosztują. Za szlifowanego baildona bez powłoki trzeba dać trochę. A to jest dość tania firma. 

Opublikowano

Nie wiem o co chodzi w takim razie,w pryzm,ach liczy się ugniecenie,najlepiej jak są murki to się nie wikikdusza i się dobrze ugniata i się nie psuje,zakisza cze niby są ale ja nigdy nie używałem, z zachodu prasy po tym i rdzewieją.Bo tam na wałki to dozują.

Opublikowano
3 minuty temu, hubertb napisał:

No to kup wiertło za 100zł najpierw go zepsuj w maszynie apotem popraw kątówką ;) Pogadamy wtedy. 

Dobre wiertła są tylko ładnie kosztują. Za szlifowanego baildona bez powłoki trzeba dać trochę. A to jest dość tania firma. 

A po ch*j mi takie drogie wiertła , do normalnego użytku w gospodarstwie wystarczy tańsze ,ja kupuje Profekt czy jakoś tak pewnie azjatyckie 

Opublikowano

Są takie wiertnice do ścian i tam jest na takiej rurze coś przypominające diament i to musowo do regeneracji wysyłać, a wiertła można naostrzyć,

Zresztą do dużych średnic używam otwornic,lekko idą bo nie zbierają całego materiału.

Opublikowano

Wiertnicą nie wykonasz głębokiego otworu. One służą do blach. Duża średnica to np. jaka bo ponad stówę za wiertło fi14 to nic nienormalnego. 

Po raz kolejny mówię wiertło można naostrzyć w domu ale trzeba mieć czym kątówką można je najwyżej tylko spierd.. nie naostrzyć. Bo niby jak coś z stali szybkotnącej można naostrzyć tarczą kątówki ? Na szlifierce stołowej można to zrobić ale też musi mieć dobrą ściernice i pewną rękę. Wysłałem nawet link do wątku gdzie pokazany jest prosty dobry uchwyt. 

Mimo wszystko nie widzę sensu ostrzenia w domu ja za ostrzenie płacę 15zł a małe średnicę 8zł. Wiertło naostrzone jak należy wierci dłużej. 

Opublikowano

Powtórzę jeszcze raz kupuje tanie wierce i jak trzeba to ostrze kątówką

A kto kuźwa biednemu zabroni

Opublikowano

A Po wuja będę kupował drogie wiertło jak wiercić nie umiem?  Do ręcznej wiertarki wiertło max 12. A jak potrzebuje większy otwór idę do kolegi który ma sprzęt i umiejętności. Taka usługa kosztuje mnie Bóg zapłać. 

Opublikowano

Kręcony czarny polski baildon który daje pracę w naszej fabryce kosztuje niewiele więcej niż chińczyk i do ręcznych wiertarek domowego sporadycznego użytku wystarczy. 

Opublikowano
34 minuty temu, hubertb napisał:

Kup raz droższe zobaczysz ile wywiercisz. Oczywiście dobrze wiercąc, bo co niektórych jak oglądam to tak prostą czynność potrafią spieprzyć. 

Sam pewnie zapierdzieliłeś z roboty 9_9A ja mam kupić drogie 

25 minut temu, hubertb napisał:

Kręcony czarny polski baildon który daje pracę w naszej fabryce kosztuje niewiele więcej niż chińczyk i do ręcznych wiertarek domowego sporadycznego użytku wystarczy. 

Nawet jak gdzieś grosza znajdę to gdzie kupie jak w okolicy nikt takimi nie handluje 

Opublikowano

@hubertb nie miej żalu do mnie , tylko żartowałem z tą kradzieżą , widać że uczciwy z Ciebie facet 😏. I nie kupuj mi wiertła jak będę potrzebował drogie to zamówię w necie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v