Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
8 minut temu, hubertb napisał:

Szpilkowanie to tzw. stara szkoła tylko szpilkę musi koś z głową dorobić. Sprężynki to taka szpilka na miarę 21 wieku. 

A zamiast sprężynek "tulejki"stosowałś?

Opublikowano (edytowane)

Mięsa mniej ci potrzeba niż na szpilkę, szpilka musi mieć gwint większy o rozmiar. Delikatnie mniej. Sprężynki stosuje się w lotnictwie, stąd one pochodzą, służą jako elementy pośredniczące pomiędzy śrubą a np. duralowym korpusem.

@soltys48 To technologie zamienne i dobre, czy to tulejka czy sprężynka czy szpilka. Ja mam dobry zestaw sprężynek więc je stosuje. 

Edytowane przez hubertb
Opublikowano

no wygoda jak z podnośnikiem, ale to nie czapka że kilka razy dziennie będę zakładał i zdejmował :D:D o wklejeniu wiem. ale ze sprężynkami też tu u siebie jazdę będę miał żeby to dostać w calach, o tego gwintownik i ciągnik znów tydzien postoi

Opublikowano

Najlepsze w tym wszystkim jest to że oni potem o tych swoich cali odeszli;) Świat robił coraz dokładniejsze maszyny a sposób pomiaru w i tolerancje na 4 zerze po przecinku były tak nie wygodne że w końcu z bólem nawet angole i amerykanie przeszli na system metryczny ;) 

• Haha 1
Opublikowano
9 godzin temu, hubertb napisał:

Wychodzi na to że tylko ja jestem burżujem i wyrzucam krzywe gwoździe oO

Ty bogaty w tylu robotach pracujesz 😎 pewno już w poduszki kase upychasz 9_9

9 godzin temu, hubertb napisał:

Śruby przed kręceniem delikatnie smaruj, ja jeszcze kalibruje gwinty w bloku gwintownikiem. 

To samo robię👍

Opublikowano
bratrolnika napisał:

10 godzin temu, rocknrollnik1 napisał:

jesteś pewien?

zależy ile masz dzieci.Podobno co czwarte to Chińczyk, hehe.

Dwoje, parę

rocknrollnik, coś w tym musi być. ostatnio bratrolnika się skarżył, że padł mu Chińczyk. 😀😀

• Haha 1
Opublikowano
Dnia 18.04.2020 o 10:57, sladan napisał:

@Shogun oglądałeś? Tak jak mówiłeś, pottinger ma 2,7 metra

Dzięki za info, pottingera nawet nie oglądałem, wziąłem tego Kuhna. Kuhn GA 300 ma ok. 2.65m szerokości.

Opublikowano
1 godzinę temu, Bananek napisał:

rocknrollnik, coś w tym musi być. ostatnio bratrolnika się skarżył, że padł mu Chińczyk. 😀😀

nawet tak nie żartuj.Niech nam wszystkim się dzieci zdrowo chowają .

• Thanks 1
Opublikowano

która wersja bo były 3 , ta pierwsza najwęższa , niewiem może po śladach 360 idzie ,

trzecia wersja najszersza to tak o koło szerzej jak w 330 (na standardowym rozstawie) czyli jedno koło po śladzie 330 a drugie obok 

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v