Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Muszę się wyzalic. Pamiętacie z pary tematów przewijała się kwestia kogutów?

Wracam do domu ze wsi. Taką glowniejsza droga u nas. Szarówka. Z daleka widzę za zakrętem jakiś kogut błyska. Zwolniłem. Wyjeżdżam z zza zakrętu - no a jak - jedzie sobie k**wa jakiś pan wsi - najebane halogenów, że chyba musiał kilka sklepów odwiedzić, bo niemożliwe żeby w jednym tyle kupił. Do tego ten kogut - no świata nie widać. Mrygnalem długimi - a taki uj - nie po to wieszał 50halogenow, żeby je teraz wyłączać. I hamowanko prawie do zera, bo nie widać czy coś ciągnie. Całe szczęście miał tylko przyczepę.

Minąłem go. Następny zakręt. Wyjezdzam zza zakrętu - następny gwiazdor. Temu dla odmiany światło do jazdy nie potrzebne. Przecież o 21 nie jest jeszcze tak ciemno. Ledwo co mu dwie świeczki na przodzie widać. Zwalniam bo też niewiadomo co tam się czai. No k**, wyjaśniło się czemu nie ma żadnych świateł - całą kasę jaką miał wpierdolil w talerzowke wystającą pół metra na mój pas. Oczywiście na jakiś chociaż pier**lony odblask żeby na nią zalozyc też już nie starczyło.

Dramat, k**, dramat.

• Sad 1
Opublikowano

Do 30 to i zwykły rurkowy od starej snopowiązałki pociagnie.

Opublikowano
19 minut temu, stempos1980 napisał:

Ja używam zwykły wałek drobnofrezowy kupiony na targu już na 12lat i nic mu się nie dzieje a dużo robi w glebogryzarce

Bo te z drobnym frezem były b. dobre prawie niezniszczalne.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, mf362 napisał:

2 godziny temu, mf362 napisał:

Tak i z ytb 

Gość nawet fetora chce sprzedać a taki był dobry😂😂 Chociaż po cenach patrząc to chce sprzedawać  bo na pewno nie sprzeda tej cenie😂

Edytowane przez Rolnik_z_Podkarpacia
Opublikowano (edytowane)
18 godzin temu, hubertb napisał:

No nie do końca bo 20l w 30 masz przy obrotach maksymalnych silnika. 

Aktualnie w tym papajku mam pompę 20 cm3,więc ma 22l przy 1600 obr😉 i na dzień dzisiejszy  ciśnienie160  na gniazdach, więc jest trochę więcej wydatku.🙆‍♂️ Myślałem że o hydraulice trochę już wiem,bo coś tam się lepiło jakieś wlasne konstrukcje.      Tylko zastanawiało mnie dlaczego w owijarce hydraulika jest tak wolna. Dopiero wczoraj wynalazłem w internecie że ta owijarka potrzebuje 25 l na minutę     [a liczyłem że ok.40l.]        Instrukcji nie posiadałem,..       W instrukcji metalfachu [Bo to ta sama tylko pod inną nazwą wysyłana na zachód] napisano,o tych 25 litrach ,i by zdławić przepływ, o ile ciągnik fabrycznie ma większy    ,dławienie powinno odbywać się w ciągniku.😐 Podrapałem się po łbie i zacząłem porównywać  rozdzielacze. Okazało się że mam dławik przepływu przy rozdzielaczu owijarki, a w tych metalfachowskich katalogach części jakie znalazłem go nie ma ,być może że na Polskę bez dławika, a na zachód już był .         Nie będę zgłębiać tematu.    A słowo multiplikator ja głupi,kojarzyłem  zarówno z urządzeniem zwanym przekładnią,jak i przekładnia plus pompa , stąd moje rozterki. i dopiero po waszych sugestiach załapałem skąd znalazło się przełożenie x prawie 4,a nie z    kosmosu 2,3 lub 5.  A temultiplikatory,to świetna sprawa,gdy ciągniki podpinane są o różnych olejach        :|.pozdrawiam.

Edytowane przez kizak
Opublikowano
10 godzin temu, daron64 napisał:

Muszę się wyzalic. Pamiętacie z pary tematów przewijała się kwestia kogutów?

Wracam do domu ze wsi. Taką glowniejsza droga u nas. Szarówka. Z daleka widzę za zakrętem jakiś kogut błyska. Zwolniłem. Wyjeżdżam z zza zakrętu - no a jak - jedzie sobie k**wa jakiś pan wsi - najebane halogenów, że chyba musiał kilka sklepów odwiedzić, bo niemożliwe żeby w jednym tyle kupił. Do tego ten kogut - no świata nie widać. Mrygnalem długimi - a taki uj - nie po to wieszał 50halogenow, żeby je teraz wyłączać. I hamowanko prawie do zera, bo nie widać czy coś ciągnie. Całe szczęście miał tylko przyczepę.

Minąłem go. Następny zakręt. Wyjezdzam zza zakrętu - następny gwiazdor. Temu dla odmiany światło do jazdy nie potrzebne. Przecież o 21 nie jest jeszcze tak ciemno. Ledwo co mu dwie świeczki na przodzie widać. Zwalniam bo też niewiadomo co tam się czai. No k**, wyjaśniło się czemu nie ma żadnych świateł - całą kasę jaką miał wpierdolil w talerzowke wystającą pół metra na mój pas. Oczywiście na jakiś chociaż pier**lony odblask żeby na nią zalozyc też już nie starczyło.

Dramat, k**, dramat.

Służbowo nie możesz takich zatrzymać do kontroli???

9 godzin temu, Axd529 napisał:

Ktoś mi podpowie jaki kolega ma kupić wałek przekaźnika mocy do glebogryzarki ciągnik to c330 chce kupić solidny żeby służył lata do ceny najlepiej 400 -500zł?

W mizar z dwa czy trzy lata temu kupiłem do opryskiwacza sadowniczego ten na frezie, kosztowało 295zl, a kręci opryskiwacz z dużym koszem i pompą 160litrow

Opublikowano
55 minut temu, bratrolnika napisał:

Służbowo nie możesz takich zatrzymać do kontroli???

Sluzbowo mogę zatrzymywać jak jestem w robocie. Po ciemku, po cywilnemu, cywilnym autem, na urlopie - wątpię żebym dał radę kogoś zatrzymac. Chyba żebym go staranował 🤣

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v