Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

JD 2030 rocznik 1973. Po kapitalce silnika chodzi na wolnych obrotach 7 godz i ciągle niebieski dymek. Było zalane do silnika ponad stan turdusa i zapaliłem na 3 godz. chodził , teraz upuściłem oleju jest na miarce prawie max. i dalej niebieski dymek, reaguje na przyspieszenie na chwilę czarnym a na wolnych dymek niebieski. Proszę o podpowiedz czy to samo unormuje się czy może zle ustawiony zapłon albo inne sugestie , proszę.

Przepraszam że tu wkleiłem ale w odpowiednim temacie nikt nie zagląda a tu największy ruch.

Opublikowano

Zaprzestań takiego docierania to raz, dwa pompa podnosząca sprawna? Za kąt zapłonu odpowiedzialne jest ciśnienie wewnątrz pompy wtryskowej a to z koli zależy od stanu pompy podnoszącej i pompy wstępnej. 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, hubertb napisał:

Zaprzestań takiego docierania to raz, dwa pompa podnosząca sprawna? Za kąt zapłonu odpowiedzialne jest ciśnienie wewnątrz pompy wtryskowej a to z koli zależy od stanu pompy podnoszącej i pompy wstępnej. 

Pompka zasilająca nowa , wtryskowa po kapitalce koszt remontu pompy 1500 zł w zakładzie gdzie mają b.dobrą opinię wśród mechaników. A kąt ustawienia pompy ma na to wpływ, próbować w prawo lub lewo przesunąć. Jak prawidłowo docierać. Chodzi na wolnych a co ok.20min przejadę parę razy po podwórzu. Jeszcze dodam że pokazuje się olej na wydechu.

Edytowane przez marian7k
Opublikowano

Weź pod uwagę, że docieranie na jałowym biegu nic nie daje. Gładź musi się dotrzeć. Nic nie pisałeś o zaworach - głowica robiona ? Jak będzie tak robił po 50 godzinach normalnej pracy, to może jest problem.

Jak nie pluje olejem z kolektorów, to nie ma co się przejmować

Opublikowano

Ktoś tu podawał mi link do ogłoszenia z wyprzedaży wojskowej

Bo szukałem opon od uaza. 

Dzięki za pomoc , właśnie takie mieli na stanie i zamówiłem w piątek będą ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v