Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przerzuciłem się na kompa bo myślałem że komórka muli, a to jednak wina AF.

Ciekawe jak blisko Kazimierza i jak z dojazdem. Ogólnie na tamte tereny to raczej niska cena.

Mi się ta rzeczka podoba, choć to taki rów z wylęgarnią komarów, ale marzy mi się mieć mały strumyk przepływający gdzieś na skraju pola.

Kurczę żebym był dorobiony to bym sobie kupił i na przedwczesną emeryturę tam poszedł. ;)

Opublikowano

Bym się dorobił to bym se kupił i nie prosił o zrzutkę.

Może zastanów się, jest kilka ha łąki, w wakacje z dzieciakami wpadali byście rekreacyjnie pokosić . W ferie zimowe drogi odśnieżyć jesli by wróciły lata śniegowe.

Same plusy, taki czynny wypoczynek.

Opublikowano

Ok. daj 5 %, na resztę poczekam😀

A i chyba się nie zrozumieliśmy. Kupił bym ja za Wasze, a Wy do czynnego wypoczynku😀

Opublikowano

Chyba jesteś dziś zmęczony, bo nie łapiesz tego biznesu😀

Opublikowano
Przed chwilą, hubertb napisał:

Gość ma nie fart, wątpię że na fali kryzysu ktoś utopi pół dużej bańki. Cena jest fajna nawet bardzo!

Nawet sobie nie zdajesz sprawy jakie ludzie mają oszczędności.

Kolega mi mówił że na początku roku był straszny bum na mieszkania. schodziło wszystko i ponoś 60% transakcji zostało zrobione za gotówkę

Opublikowano
14 minut temu, Agrest napisał:

Kolega mi mówił że na początku roku był straszny bum na mieszkania. schodziło wszystko i ponoś 60% transakcji zostało zrobione za gotówkę

Mieszkania dalej schodzą, ludzie myślą że one zawsze będą szły w górę i wiek nie będzie dla nich problemem. 

Opublikowano

No już nie do końca, różnica jest kolosalna miedzy nowym, a starym po remoncie. Dziś każdy ma 2 samochody zaparkuj na starych osiedlach... wejdź na 4 piętro bez windy po wąskiej klatce. Wynajem ludzie też wolą nowsze. Znowu nowsze są budowane zwykle na szybko kartonik, panelik itp. Szybko niszczeją i wymagają remontów co też obniża cenę. 

Opublikowano
11 minut temu, hubertb napisał:

Mieszkania dalej schodzą, ludzie myślą że one zawsze będą szły w górę i wiek nie będzie dla nich problemem. 

Myślę że źle myślisz, ludzie którzy kupują w tej chwili nie koniecznie myślą o zysku, a bardziej o zabezpieczeniu części kapitału. To właśnie przed nadejściem kryzysu ludzie uciekają w nieruchomości i sztukę. I tak dzieje się w tej chwili

Te zawsze kiedyś spieniężysz, a pieniądze dziś są, a jutro???

Opublikowano
50 minut temu, Agrest napisał:

Chyba jesteś dziś zmęczony, bo nie łapiesz tego biznesu😀

To tlumacz, tak zebym zrozumiał

48 minut temu, Agrest napisał:

W Sochaczewie przez ostatnie pol roku mieszkania zdrozaly o 100tys.zl, rok temu oglądałem kawalerkę za 135tys.zl, na daną chwilę ponizej 200tys.zl nie ma żadnego ogłoszenia

14 minut temu, slawek74 napisał:

W mieszkaniach dochodzi też lokalizacjia a wynajmuja najczęściej młodzi

W Sochaczewie to większość wynajeli Ukraińcy, kto bliżej miasta to byle komórkę po ziemniakach sprząta i wynajmuje

Opublikowano

Ja smuciłem się że jesienią drogo płaciłem za ziemię, teraz cieszę się że ją mam. Lepszy akt notarialny niż lokata w banku.

Opublikowano

Tyle że ceny mieszkań są teraz bardzo wysokie i jest tak dla tego że jest ich po prostu mało. Ludzie kupują "dziurę w ziemi" a nie gotowe mieszkanie. To się zemści bo ile można spekulować. 

1 minutę temu, Agrest napisał:

Ja smuciłem się że jesienią drogo płaciłem za ziemię, teraz cieszę się że ją mam. Lepszy akt notarialny niż lokata w banku.

Jest to podejście prawidłowe, ziemia może na siebie zarobić jako że jesteś rolnikiem lub można ją sprzedać o ile będą chętni. 

Opublikowano
13 minut temu, Agrest napisał:

Może i prawda z tą lokatą w tych niepewnych czasach. Tylko jest jedno ale - ziemia na chwilę obecną kiedy praktycznie non stop jest totalna susza, przynosi zysk niewspółmierny do położonych nakładów 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v