Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
45 minut temu, Steyerek8100 napisał:

Zamierzałem kupić maskę ochronną do oprysków 200-300zł ..ale o rolnikach i zabezpieczeniu cen oraz jakiejś tam dostępności masek ktoś zapomniał chyba taniej wyjdzie sobie szmatą twarz owinąć ...

Kup lakierniczą SEKURA   .Z dwoma pochłaniaczami węglowymi plus pyłowe cena ok 100zł .mogę polecić bo używam przy malowaniu i zero smrodu rozpuszcalników

• Like 1
Opublikowano

Tak jak wyżej kolega pisze'na stolarni jak lakierowaliśmy to tylko maski z pochłaniaczem węglowym ,i ok zero smrodu i pyłu ,my mieliśmy akurat 3M i Też się zbieram taką kupić do oprysku😏

2 godziny temu, hubertb napisał:

Ja używam maski z demobilu wojskowego, dobre są też lakiernicze. 

To Ty masz pole 🤔? Dużo ha?

Opublikowano
6 minut temu, hubertb napisał:

Podkarpacie i duże pole XD Obsiane jest trochę ponad 3,5ha. 

W okolicach Głuchowa spółdzielnia ma pola po 50-100ha w kawałku u mnie też są kawałki po 10-20 ha wiadomo że większość to takie po 1-2 ha ale trafiają się rodzynki. 

Opublikowano (edytowane)
15 godzin temu, Ursus932 napisał:

Ale masz nowy "dobry" opryskiwacz czyli Pan 😎

Też Ci mówię że u nas w okolicy z tanich i nowych tylko biardzki coś wart , mój ma już 8 sezonów za sobą i główne podzespoły bez awarii 👍jak narazie

Ja mam biardzki i żadnego dobrego słowa nie mogę powiedzieć, wąż od filtra do pompy za krótki dokrecony ciekło, chciałem odkręcić to kruciec od kolana odleciał,  z rozdzielacza cieknie boje się ruszać żeby ten plastik nie popękał, ciekło też z tej męzurki co pokazuje poziom płynu,  skręciłem na silikon pomogło. Dodam jeszcze że te niskie i szerokie zbiorniki to porażka. 

Edytowane przez 6465
Opublikowano

U mnie biardzki ok 600l/15m trochę przewody musiałem poprawić bo zaginaly się i mało płynu było zaciągane i pompa nie mogła wytworzyć ciśnienia przydał by się większy by jak najmniej kursów robić chyba kupię większy zbiornik 800 i przewody po przedłużam

Opublikowano
7 minut temu, 6465 napisał:

Ja mam biardzki i żadnego dobrego słowa nie mogę powiedzieć, wąż od filtra do pompy za krótki dokrecony ciekło, chciałem odkręcić to kruciec od kolana odleciał,  z rozdzielacza cieknie boje się ruszać żeby ten plastik nie popękał, ciekło też z tej męzurki co pokazuje poziom płynu,  skręciłem na silikon pomogło. Dodam jeszcze że te niskie i szerokie zbiorniki to porażka. 

Do pierwszych punktów się zgodzę ale czemu ci taki zbiornik przeszkadza?

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertb napisał:

Bez przesady mam jeden ciągnik, zetor 7211. 

To Ty takim truchłem jeździsz 😏 Eee jestem zawiedziony myślałem że taki ekspert ma chociaż jakiego jelenia 

1 godzinę temu, jacek3773 napisał:

W U.S. pracujesz??

O vuj Ci chodzi?

1 godzinę temu, 6465 napisał:

To widocznie jak się trafi

Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

U mnie biardzki ok 600l/15m trochę przewody musiałem poprawić bo zaginaly się i mało płynu było zaciągane i pompa nie mogła wytworzyć ciśnienia przydał by się większy by jak najmniej kursów robić chyba kupię większy zbiornik 800 i przewody po przedłużam

600 l to spokojnie można 3 ha na raz robić , albo najlepiej zejść do 150 litrów 

Opublikowano

Ma ktoś taką piłę ?? Co o niej sadzicie, warto się interesować??

https://allegro.pl/oferta/pila-stolowa-pilarka-krajzega-2kw-250mm-4x-tarcza-8725314065

Czy lepiej dołożyć do takiej ??

https://allegro.pl/oferta/pila-formatowa-tarczowka-stolarska-holzmann-pily-6691845974

Ogólnie nie szukam sprzętu do codziennego użytku ale tak bardziej hobbystycznie chcę w zimie parę uli zrobić jakieś ramki dlatego zależy mi na precyzji i mam dylemat co wybrać? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v