Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niestety dla poprawnego procesu ładowania tych dwóch największych prostownik musi mieć wydajność 10A a taki kosztuje. Jeśli chcesz tylko kondycjonować najmniejszy akumulator to Ctek mxs 5 wystarczy i jest w tym pułapie ceny, może być spięty z akumulatorem cały czas. Poczytaj o tych prostownikach, jeśli nie tej firmy to kup przy najmniej taki który zapewni konserwacje nie pożałujesz. Teść ograniczy się tylko do podłączenia jednego złącza i włączenia prądu;)

Opublikowano
28 minut temu, hubertb napisał:

Teść ograniczy się tylko do podłączenia jednego złącza i włączenia prądu;)

No to to będzie potrafił,bo i tak podłącza pod rozrusznik i masę łapie na śrubie (dokładnie chodzi o ładowanie c-360 3p)

• AgroTeam
Opublikowano
3 godziny temu, Ursus932 napisał:

Może być nowy jak ładny to używka też

Najlepiej 10 metrów bo taki mam opryskiwacz 

Z używanych 10m to masz

Sulky DR ceny zaczynają sie już nawet od tysiaka jak się trafi

Kuhn MDS zależnie od stanu od 2-2,5

Bogballe DZ od 2

A przy 10m rozważył bym nawet vicona PS są nawet z podwoziem ceny już od 600zł

Oczywiście są też amazone X,F,E od tysiaka ale Ja tego nikomu nie polecę

Opublikowano
6 godzin temu, klama958 napisał:

Nie ma ktoś może jakiś opon uzywanych 15.5 r38 lub 16.9 r38 na sprzedaż? Najlepiej do 100km od Wielunia, Mogą być prawie bez bieznika, byle spękane nie były.

mam 13,6

Opublikowano
54 minuty temu, griga napisał:

Z używanych 10m to masz

Sulky DR ceny zaczynają sie już nawet od tysiaka jak się trafi

Kuhn MDS zależnie od stanu od 2-2,5

Bogballe DZ od 2

A przy 10m rozważył bym nawet vicona PS są nawet z podwoziem ceny już od 600zł

Oczywiście są też amazone X,F,E od tysiaka ale Ja tego nikomu nie polecę

Dzięki kolega . a który z nich będzie najmniejszy czytaj lekki ?😏

• AgroTeam
Opublikowano

Najlżejszy chyba vicon https://uk.vicon.eu/Vicon-Spreading-Equipment/Rear-Mounted-Pendulum-Spreaders/Vicon-SuperFlow-PS403 ale reszta też około 200kg

Opublikowano
13 minut temu, nie napisał:

nowy rozsiewacz polski czy 25 letni zachodni? ja wybrał bym polski

Zastanawiam się jeszcze nad nowym langrenem lub altro 

Ale tu wszyscy piszą że zachodnie takie dobre

Opublikowano
14 minut temu, slawek74 napisał:

zachodni mi się rozleciał kupiłem nowy polski i żałuję ten nowy już rdzewieje a ze starego kosz jest ok

O tam A na co byś kasę wydawał ,dusić w słoiku :ph34r: zgnije to kupisz następny 

• AgroTeam
Opublikowano
34 minuty temu, Ursus932 napisał:

Zastanawiam się jeszcze nad nowym langrenem lub altro 

Ale tu wszyscy piszą że zachodnie takie dobre

Dla Mnie układ jest prosty, jeśli nasze firmy kogucić kopiują stare rozsiewacze z zachodu i ludzie tak się nimi zachwycają to po co mam przepłacać za nowy jak rotinę można kupić za połowę ceny nowej kopi. A dziś już nikt maszyn nie robi jak kiedyś. I tyczy się to też zachodnich firm. 30letni MDS którego ktoś nie zdezelował wymaga wymiany łożysk, łopatek mieszadła i posieje kolejne 30 lat a czy tyle samo podziała dzisiejsza jego kopia?

Opublikowano

To prawda , kolega gdy zobaczył jak sieje mój bogballe - taki o którego ktoś pytał wcześniej to sprzedał swojego dwutalerzowego jarmeta i też takiego kupił .Prawda jest taka że nie kupię już żadnej polskiej maszyny no chyba że trafiła by się okazja .

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, andrzej612b napisał:

To prawda , kolega gdy zobaczył jak sieje mój bogballe - taki o którego ktoś pytał wcześniej to sprzedał swojego dwutalerzowego jarmeta i też takiego kupił .Prawda jest taka że nie kupię już żadnej polskiej maszyny no chyba że trafiła by się okazja .

Nie które są ok np. Beczkowozy meprozet do czego można się czepić 😏

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano

U mnie na olbrzymiej fermie świń chodzą i nie słychać o problemach

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v