Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

ursus932, traktor mam od nowości obecnie 2800mth , kiedyś orał 3 skiby obrotowy rabewerk ,transport 2 przyczepy 2 x 10 ton ,odśnieżanie usługowe teraz jeżdzi z rauchem mds 921, opryskiwaczem 800l ,siewnik 3 metry konskilde , z rzeczy wymienionych : akumulator 2 razy na gwaranci zrywało płyty ,obudowa filtra powietrza ,sygnał -zwiny akumulatora parował na nie i przeżarło (teraz skrzynka po schodami i dwa 6 voltove ) raz wymieniony wysprzęglik i środek pompki sprzęgłowej ,reszta nic nie dotykane nawet pompki hamulcowe nie dotykane sprzęgło jeszcze nie było regulowane ani zawory podnośnik mocny 5340 mają dużo grubszy siłownik wspomagający od seri 7211 oczywiście nic nie opuszcza ogólnie nic się nie zepsuło przez 14 lat.Co do ''komfortu'' bez porównania do c360 skrzyni ani mostu w kabinie nie słychać, mam w nim fotel wymieniony na pneumatyczny  , kierownica 1 palcem ,kabina szczelna . Tak na marginesie zachodnich kolega miał MF 6290 od nowego (którym dożo sam jeżdziłem) przy około 500 mth posypało sie łożysko w skrzyni co uszkodziło 2 wałki tryby koszt w 2004 roku 20 000 przy 700 mth ukręcił się wałek w pompie wtryskowej (silnik perkinsa pompa rotacyjna) koszt 7000 tyś drobne usterki długo by pisąć przy 1000 mth się go pozbył...miał tęż małego MF seri 54 też od nowego pozbył się go po około 2000 mth ...

Edytowane przez leonardo111
Opublikowano
7 godzin temu, leonardo111 napisał:

ursus932, traktor mam od nowości obecnie 2800mth , kiedyś orał 3 skiby obrotowy rabewerk ,transport 2 przyczepy 2 x 10 ton ,odśnieżanie usługowe teraz jeżdzi z rauchem mds 921, opryskiwaczem 800l ,siewnik 3 metry konskilde , z rzeczy wymienionych : akumulator 2 razy na gwaranci zrywało płyty ,obudowa filtra powietrza ,sygnał -zwiny akumulatora parował na nie i przeżarło (teraz skrzynka po schodami i dwa 6 voltove ) raz wymieniony wysprzęglik i środek pompki sprzęgłowej ,reszta nic nie dotykane nawet pompki hamulcowe nie dotykane sprzęgło jeszcze nie było regulowane ani zawory podnośnik mocny 5340 mają dużo grubszy siłownik wspomagający od seri 7211 oczywiście nic nie opuszcza ogólnie nic się nie zepsuło przez 14 lat.Co do ''komfortu'' bez porównania do c360 skrzyni ani mostu w kabinie nie słychać, mam w nim fotel wymieniony na pneumatyczny  , kierownica 1 palcem ,kabina szczelna . Tak na marginesie zachodnich kolega miał MF 6290 od nowego (którym dożo sam jeżdziłem) przy około 500 mth posypało sie łożysko w skrzyni co uszkodziło 2 wałki tryby koszt w 2004 roku 20 000 przy 700 mth ukręcił się wałek w pompie wtryskowej (silnik perkinsa pompa rotacyjna) koszt 7000 tyś drobne usterki długo by pisąć przy 1000 mth się go pozbył...miał tęż małego MF seri 54 też od nowego pozbył się go po około 2000 mth ...

Dzięki kolego .Nie chcesz go sprzedać😝 ??

Pany jakąś dobrą trutke na szczury 🐀 ktoś poleci ??

Opublikowano
lukasz20 napisał:

Tylko znaleźć takiego nie zaoranego no i ceny części. Wychodziły ze skrzynia 40?

można zwrocić też uwagę na fenda 61X jakiej mocy potrzebujesz pod jakie maszyny?

Opublikowano
7 minut temu, Ursus932 napisał:

Dzięki kolego .Nie chcesz go sprzedać😝 ??

Pany jakąś dobrą trutke na szczury 🐀 ktoś poleci ??

Płyn Toxan na allegro kup i na chleb polej. Ja na 12 kg pszenicy daje 1 litr i w pole na myszy. Bardzo ładnie działa. 

Opublikowano

Cena pewnie netto, przebieg raczej nierealny, przednie opony zmienione- wystawione w innym ogłoszeniu. Gdybym miał do wyboru w tej cenie tego Farmtraca i dwa razy starszego Zetora- brałbym Farmtraca

• Like 2
Opublikowano

ludzie przeciez wiadomo ze jak tu ktos pisze ze chce kupic to tylko 'chce' a i tak  igdy nie kupi bo zawsze jest wymowka.to jest az smieszne.ktos kto chce kupic to patrzy dzwoni ,jedzie ogladac i kupuje albo n ie a tu to naprawde jest smieszne bo ci co to  niby chca kupic nigdy nic nie kupuja.taka prawda i tyle

• Like 1
Opublikowano

Muszę zobaczyć bo miałem coś takiego 

1 godzinę temu, szmergiel napisał:

ludzie przeciez wiadomo ze jak tu ktos pisze ze chce kupic to tylko 'chce' a i tak  igdy nie kupi bo zawsze jest wymowka.to jest az smieszne.ktos kto chce kupic to patrzy dzwoni ,jedzie ogladac i kupuje albo n ie a tu to naprawde jest smieszne bo ci co to  niby chca kupic nigdy nic nie kupuja.taka prawda i tyle

Ta najlepiej od razu z workiem pieniędzy do Pana ceudownego handlarza , nie oglądać za wiele tylko płacić i zbierać 😏 A Pan się cieszy bo zarobił na frajerze .

Po drugie był czas nie kupiłem , nie sztuka nawalić pieniędzy za zetora  ,teraz nie mam czasu A to że koledzy wrzucają linki to co mam im zabronić?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v