Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
4 godziny temu, Belaruss820 napisał:

Ja to widzę tak. Jak ktoś był przyzwyczajony całe życie na Ursusach pracować to jemu skok na Zetora robi już dużo. Najważniejsze aby wszystko było mechaniczne. Mam przykład w domu,teść przed 70 i mamy 2 ursusy, Belarusa i Zetora. Zetor kupiony bo z turem i mechaniczny a i tak ja nim robię i brakuje mi rewersu. Chciałem żeby kupić jakiegoś John Deera albo Renówke ale taki człowiek boi się takich kombinacji,jeżeli do tego dochodzi rewers to on nie wie jak używać. Kombajn, kolejna zaje****a maszyna na gospodarstwie...Bizon, kto robi? Oczywiście ja bo on ma problemy z płucami. Ja wolałbym Claasa dominatora,ale nie bo drogi i nie zna jego obsługi. A co najważniejsze bo blisko bylo do kółka jechać kupić bizona. Takich ludzi jest bardzo dużo i jestem pewien że ten "strach" przed nowoczesnością i wygodą jest główną przyczyną tego, że ludzie nie kupują zachodnich tylko Zetory i Ursusy. Jeżeli mogę się mylić to mnie poprawcie 😀 Nie mam jeszcze 30 lat a czuje się jakbym od małego robił tymi ciągnikami, a przeskok mam właśnie z Zetora serii 3320 na ursusa c-4011 i 360-3p

A idź mi z tymi rewersami ... 😂 Pierwszy wyjazd zetorem na łąki po zwijki i pół dnia przejezdzone na migaczach na łące  😂

Opublikowano

@bratrolnika jaką dużą szlifierke używasz ? Bo muszę coś kupić ,z mojej tylko dziś się zakopciło😕

Kvźwa ciągle wydatki

31 minut temu, Uziu92 napisał:

młode chłopy i się trochę techniki boicie ? 😁

Ta technika to tylko więcej ma się co popsuć

Opublikowano
11 minut temu, Ursus932 napisał:

jaką dużą szlifierke używasz ? Bo muszę coś kupić ,z mojej tylko dziś się zakopciło😕

jakąś chińską z marketu, najtańsza jaka była

odpukać już ponad dwa lata służy

Opublikowano
19 minut temu, Uziu92 napisał:

mam rozumiec że jeździsz polonezem ? albo w najlepszym wypadku Tico ?

Masz coś do Tico? 😉 

Opublikowano

Ja się na przykład w aucie boję zarówno elektroniki jak i kosztów napraw. Zresztą ja się ogólnie elektroniki boję, w zasadzie jakiego sprzętu elektronicznego się nie chwycę to zepsuję. Chciałem się uszczęśliwić dotykowym telefonem, ale dziadostwo jakich mało, wolę moją Nokię 6070, tylko baterię nową muszę skitrać bo stara nie chce już trzymać

Opublikowano
5 godzin temu, Belaruss820 napisał:

Ja to widzę tak. Jak ktoś był przyzwyczajony całe życie na Ursusach pracować to jemu skok na Zetora robi już dużo. Najważniejsze aby wszystko było mechaniczne. Mam przykład w domu,teść przed 70 i mamy 2 ursusy, Belarusa i Zetora. Zetor kupiony bo z turem i mechaniczny a i tak ja nim robię i brakuje mi rewersu. Chciałem żeby kupić jakiegoś John Deera albo Renówke ale taki człowiek boi się takich kombinacji,jeżeli do tego dochodzi rewers to on nie wie jak używać. Kombajn, kolejna zaje****a maszyna na gospodarstwie...Bizon, kto robi? Oczywiście ja bo on ma problemy z płucami. Ja wolałbym Claasa dominatora,ale nie bo drogi i nie zna jego obsługi. A co najważniejsze bo blisko bylo do kółka jechać kupić bizona. Takich ludzi jest bardzo dużo i jestem pewien że ten "strach" przed nowoczesnością i wygodą jest główną przyczyną tego, że ludzie nie kupują zachodnich tylko Zetory i Ursusy. Jeżeli mogę się mylić to mnie poprawcie 😀 Nie mam jeszcze 30 lat a czuje się jakbym od małego robił tymi ciągnikami, a przeskok mam właśnie z Zetora serii 3320 na ursusa c-4011 i 360-3p

no ja na c360 chowany ale ojciec się nieźle wk... jak jeździ i stwierdził że jak będzie okazja wymienić to żeby wymienić

27 minut temu, bratrolnika napisał:

jakąś chińską z marketu, najtańsza jaka była

odpukać już ponad dwa lata służy

dokładnie, kupujesz najtańszą i ile wytrzyma tyle wytrzyma, jak chcesz coś markowego to polecam czerwone eichele, mała flexa ( jako jedna na warsztacie) wytrzymała mi 5 lat i sam ją zarżnąłem przy cięciu kątowników ale jak na szlifierkę za 100 zł to kozak 

Opublikowano
czesio200 napisał:

Na af to 3 lata juz atakujesz za ciagnikiem. Z autem jest inaczej. Auta sa tanie mozna kupic dobre dosyc nowe z salonu pl a ciagniki za 100tys to juz stare klamoty...

4 lata temu to MF kupiłem , pod koniec 18 roku troche się rozglądałem ale potem byli inne zakupy i teraz szukam znowu ale nie 3 lata. Co do aut to z pl salonu to golasy.

Opublikowano
46 minut temu, Uziu92 napisał:

No co Ty ,na nogach chodze 

Opublikowano

teraz się to trochę zmienia , ale wcześniej to wszystko gole bylo w96 %

Ursus932 napisał:

46 minut temu, Uziu92 napisał:

No co Ty ,na nogach chodze 

to i koniem pole obrobisz , po co traktor 😂

Opublikowano
5 minut temu, Uziu92 napisał:

4 lata temu to MF kupiłem , pod koniec 18 roku troche się rozglądałem ale potem byli inne zakupy i teraz szukam znowu ale nie 3 lata. Co do aut to z pl salonu to golasy.

Połowa tych wypasów w samochodzie do codziennej jazdy jest nie potrzebna 

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, igor10246 napisał:

okładnie, kupujesz najtańszą i ile wytrzyma tyle wytrzyma, jak chcesz coś markowego to polecam czerwone eichele, mała flexa ( jako jedna na warsztacie) wytrzymała mi 5 lat i sam ją zarżnąłem przy cięciu kątowników ale jak na szlifierkę za 100 zł to kozak 

z firmowych to jeszcze makita

a w małej Hitachi po 8 latach padły mi ostatnio szczotki, czujecie??? 8 lat

Edytowane przez bratrolnika
Opublikowano

@Uziu92 nie koniem A ciągnikiem ,prostym bez bajerów i nie sądze że mam gorsze plony alba opóźnienia w pracach 

Opublikowano

Nie ważne kto czym jeździ i czym pole obrabia.  Ważne jakim jest człowiekiem. Wczoraj wypłaciłem chłopakowi 100 za dużo.  Odjechałem 100km a on dzwoni i mówi że się pomyliłem i odda przy najbliższej okazji. 

• Like 3
Opublikowano

nie wiem jakie masz plony i czy masz opóźnienia , sam to wiesz najlepiej i sam wiesz co chcesz. Ja np robię ciągnikiem ponad 1000 km przez pół roku po drogach i nie wyobrażam sobie teraz jazdy jakaś taczka bez amortyzacji osi , bez kabiny amortyzowanej , fotela pompowanego , dobrej klimy i ogrzewania i dobrze wyciszonej kabiny, zdrowie jest jedno i po powrocie chce jeszcze zająć się żona a wkrotce dziećmi a nie leżec z bólem pleców albo po lekarzach chodzić.

• Like 1
  • Thanks 2
Opublikowano
2 minuty temu, Uziu92 napisał:

nie wiem jakie masz plony i czy masz opóźnienia , sam to wiesz najlepiej i sam wiesz co chcesz. Ja np robię ciągnikiem ponad 1000 km przez pół roku po drogach i nie wyobrażam sobie teraz jazdy jakaś taczka bez amortyzacji osi , bez kabiny amortyzowanej , fotela pompowanego , dobrej klimy i ogrzewania i dobrze wyciszonej kabiny, zdrowie jest jedno i po powrocie chce jeszcze zająć się żona a wkrotce dziećmi a nie leżec z bólem pleców albo po lekarzach chodzić.

też jestem tego zdania, 50 a to nawet i c330 obrobisz ale co z tego jak czasu nie będzie a i co miesiąc wizyta u kręgarza, zdrowie najwięcej kosztuje i na tym nie ma co oszczędzać, ojciec zrozumiał to jak go rwa kulszowa dorwała to po 2 godzinach jazdy klnie i mówi że przydało by się wymienić żeby zdrowia nie tracić ekonomicznie to różnie ale lepiej na ciągnik 20 tyś więcej wydać niż tyle samo lub więcej na lekarza a nawet jak mniej to jeszcze czas i nieprzyjemności z tym związane  

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v