Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Żartujesz chyba ? Bogaty da sobie radę . Nie jest aż tak zjadliwy żeby to już koniec nastał .

Opublikowano (edytowane)

Starzy a głupi i dajecie się telewizji zwodzić. 

Proponuję poczytać i paniki nie siać..

8 minut temu, Pafnucy napisał:

To dlaczego taka panika na świecie ? 🤔

Nie jest to mój tekst ale zgadzam sie z autorem 
DEBILOWIRUS

Po jakiego grzyba przez co najmniej 12 lat życia chodzisz do szkoły? Aby zdać maturę? Aby mamusia się pochwaliła koleżankom jak to pięknie Andżelika na olimpiadzie z biologii wypadła?

Czy Wy potraficie myśleć? Nie odpowiadajcie, zastanówcie się. I nie mnie odpowiadajcie, a sobie. Autor zna odpowiedź. Mimo to spróbuje podnieść rękawicę i wytłumaczę jak krowie na miedzy.

Fakty. Oficjalna populacja Chin to 1 386 000 000 ludzi. Według oficjalnych danych zmarły 2762 osoby na całym świcie, a u fanów ryżu maksymalnie 2750 osób. W kraju który jest epicentrum „epidemii” strasznego wirusa, który według mediów stwarza realne zagrożenie dla populacji świata, zmarło na tę chorobę 0,0002% populacji Chin. Hm, chyba od sraczki umiera w tym kraju więcej ludzi, prawda?

Ile osób zachorowało u ryżojadów? 78 064 Chińczyków. Stanowi to 0,006% populacji. A jaka jest definicja epidemii, ciekawe prawda? Wikipedia:” Epidemia– występowanie w określonym czasie i na określonym terenie przypadków zachorowań lub innych zjawisk związanych ze zdrowiem w liczbie większej niż oczekiwana.”

Abyśmy to ładnie zrozumieli i by weszło do głowy, dobrym przykładem porównawczym jest epidemia podobnego wirusa, H1N1, czyli odmiana wirusa grypy ( jak w przypadku naszego koronawirusa), która w latach 1918-1919 zabiła od 5 do 10 % populacji…. Świata!!! Hiszpanka, dane za Internetami: „Podawane są różne szacunki śmiertelności na całym świecie: od 21–25 mln do 50–100 mln.” – Wikipedia.

A co to ten Koronawirus? Dumaliście kiedyś? Oficjalne komunikaty: „Koronawirus 2019-nCov daje objawy podobne do grypy. U chorego pojawia się wysoka gorączka i problemy z oddychaniem.” I to wszystko. Czaicie bazę? To są oficjalne komunikaty WHO!!!

A co się stanie jak zachorujesz na zwykłą grypę? Według oficjalnych danych śmiertelność wynosi od 1 do 5 osób na 1000 chorujących. W 2018 roku zachorowało 264 781 osób w PL, czyli zmarło nawet do 1320 osób w skutek powikłań pogrypowych ( śmiertelne są powikłania, nie choroba!!!), co stanowi 0,003% populacji.

Wnioski. Na strasznego koronawirusa w Chinach, które stanowią epicentrum „ epidemii” zmarło 0,0002% ( słownie: 2 milionowe procenta) populacji, a w tym czasie w Polsce umiera na zwykłą grypę 0,003% ( słownie 3 tysięczne procenta) populacji, czyli mamy 150 razy większą śmiertelność!!!!!!!!!! Słownie: sto pięćdziesiąt razy!!!!

Pomijając Chiny, w pozostałej części świata zmarło 2941 osób, czyli 0,0005% populacji świata ( słownie 5 milionowych procenta). Leci z nami pilot???

A o co chodzi z tym wirusem? Dlaczego media, organizacje społeczne, politycy, WHO straszą pandemią? Nie wiecie? Wnioski są oczywiste. Aby Was straszyć, proste, prawda? A dlaczego Was straszą i robią z Was cienkosprytnych? Aby odwrócić Waszą uwagę od realnych zagrożeń. Od zagrożeń które występują tuż obok, za rogiem. W sklepie, w aptece, nad głowami w chmurach. Zagrożeń których nie dostrzegacie, bo teraz to się boicie koronawirusa z Chin, prawda?

Jak to pięknie i infantylnie łatwo manipulować przerażonymi owieczkami. Głuptaskami, naiwniakami wiecznie się czegoś bojącymi i trzęsącymi portkami na dźwięk słowa Koronawirus.

Taki kapral z wąsem na przedzie, Austriak, rzekł: „ Ludzie są w stanie dostrzec malutkie kłamstwo. Olbrzymiego kłamstwa nie są w stanie dostrzec choćby mieli je przed samym nosem”.

Czerwona Pigułka

P.S.

Przyjmuje się, że z powodu nieprawidłowego zażywania aspiryny co roku w USA umiera 2000 osób co stanowi 0,0006% populacji. Czyli śmiertelność z powodu zażywania aspiryny jest 3 razy wyższa niż śmiertelność koronawirusa.

Po zachorowaniu na martwicze zapalenie trzustki szansa że umrzesz wynosi 50%. Czy zastawialiście się kiedyś nad tym, iż jeżeli będziecie się źle odżywiać, będziecie pić i palić możecie zachorować na chorobę, na którą w 50% umrzecie. Nie, a szkoda. Hm, ciekawe kiedy o martwiczym zapaleniu trzustki powiedzą w mediach?

35 minut temu, Ursus932 napisał:

już ponoć koronawirus jest w Polsce ,pierwszy przypadek w Łodzi 😕

Łooo panie, to już chyba 5, bo wczesniej jeden we Wrocławiu, dwa w Warszawie i jeden w Krotoszynie 

"7 zabitych walczy o życie" 😎😎

Edytowane przez zycietoniejebajka1
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

No ja zdaję sobie sprawę że wypadkach samochodowych więcej ludzi ginie niż z powodu tego wirusa . No ale nadal nie rozumiem ogólnoświatowej paniki . Nie tyle nie rozumiem , tylko dlaczego i w jakim celu ? To że na coś więcej ludzi umiera , nie oznacza że inny czynnik umieralności staje się mniej ważny .

Opublikowano
1 godzinę temu, Xawier napisał:

Jaki polecacie pistolet do bielenia pod sprężarkę? ściany i sufit do wybielenie. Coś żeby się nie zatykało

1 godzinę temu, soltys48 napisał:

To co kolega poleca z linku. 

Mam prawie identyczny tylko niebieski, robota idzie szybko. 

1 godzinę temu, Pafnucy napisał:

No niestety , ale jak szczepionki szybko nie będzie , to populacja ludzka może znacznie zmaleć . Mało Nas tu może zostać .

Kolega @soltys48 ma na stanie tylko nie chce skurczybyk nie chce sprzedać. 😉

Opublikowano
19 minut temu, PRIMO napisał:

To co kolega poleca z linku. 

Mam prawie identyczny tylko niebieski, robota idzie szybko. 

A mnie jakoś tym nie szło, rozlewało się, rzucało wapnem zamiast malować... nie wiem czemu... 

I ta waga tego, dla jednej ręki za duża... 

Więc na szybko zrobiłem coś takiego, sprawdza się wyśmienicie.. 

IMG_20191129_190613.jpg

• Like 1
Opublikowano
46 minut temu, Pafnucy napisał:

No ja zdaję sobie sprawę że wypadkach samochodowych więcej ludzi ginie niż z powodu tego wirusa . No ale nadal nie rozumiem ogólnoświatowej paniki . Nie tyle nie rozumiem , tylko dlaczego i w jakim celu ? To że na coś więcej ludzi umiera , nie oznacza że inny czynnik umieralności staje się mniej ważny .

Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze. Sporo po tyłku dostanie z pewnością chińska gospodarka. A komu na tym najbardziej zależy? Jest tylko jeden kraj który musi być zawsze "naj" a zwie się USA.

Opublikowano

A o co chodzi z tym wirusem? Dlaczego media, organizacje społeczne, politycy, WHO straszą pandemią? Nie wiecie? Wnioski są oczywiste. Aby Was straszyć, proste, prawda? A dlaczego Was straszą i robią z Was cienkosprytnych? Aby odwrócić Waszą uwagę od realnych zagrożeń. Od zagrożeń które występują tuż obok, za rogiem. W sklepie, w aptece, nad głowami w chmurach. Zagrożeń których nie dostrzegacie, bo teraz to się boicie koronawirusa z Chin, prawda?

Jak to pięknie i infantylnie łatwo manipulować przerażonymi owieczkami. Głuptaskami, naiwniakami wiecznie się czegoś bojącymi i trzęsącymi portkami na dźwięk słowa Koronawirus.

Zacytował co wszystkim rozumy wychlapał.

Opublikowano
1 minutę temu, marian7k napisał:

Aby odwrócić Waszą uwagę od realnych zagrożeń. Od zagrożeń które występują tuż obok, za rogiem. W sklepie, w aptece, nad głowami w chmurach.

Sie znaczy od czego konkretnie ?

Opublikowano

@Pafnucy niektórzy mówią o zbliżającym się kryzysie. Ile w tym prawdy nie wiadomo, ale coś w tym może być. Nieruchomości w uj drogie, bogaci ludzie ponoć wykupują złoto. Coś się może święcić, ale to takie może moje durne spostrzeżenia, nie mające przekładu na to jak jest faktycznie.  

Opublikowano

To jest temat powiązany, bo ma wpływ na chęć lub niechęć pozbywania się gotówki z portfela. Ograniczanie wycieczek w celu oględzin, więc jest opcja dużych upustów cenowych na znalezione na allegro... Czyli wszystko w temacie👌

Opublikowano
5 minut temu, stempos1980 napisał:

farmacełtyczne

O to , to na pewno . :D;)

Opublikowano
1 godzinę temu, zycietoniejebajka1 napisał:

Pomijając Chiny, w pozostałej części świata zmarło 2941 osób, czyli 0,0005% populacji świata ( słownie 5 milionowych procenta)

1 godzinę temu, zycietoniejebajka1 napisał:

Na strasznego koronawirusa w Chinach, które stanowią epicentrum „ epidemii” zmarło 0,0002% ( słownie: 2 milionowe procenta) populacji, a w tym czasie w Polsce umiera na zwykłą grypę 0,003% ( słownie 3 tysięczne procenta) populacji

Gość który to napisał być może ma jakąś rację ale matematykiem jest kiepskim: na trzecim miejscu po przecinku są części tysięczne (prawidłowo), ale na czwartym już milionowe - powinny być dziesięciotysięczne, milionowe dopiero na szóstym miejscu. Ogólnie jego wyliczenia są do doopy ale na wyobraźnie działają (jak ktoś nie potrafi liczyć)...

43 minuty temu, igor10246 napisał:

Panowie to nie jest temat na ten temat 

Mi taka forma tematu odpowiada. Nie mam czasu ,tak jak kiedyś, śledzić całej nowej zawartości na AF. Mam otwarty jeden temat i sobie czytam, czasami coś napiszę. Takie "offtopiki" ciekawie się czyta. Poza tym OLX chyba nie działa - przynajmniej u mnie...

Opublikowano

A ja wam mówię - zróbcie zapasy - wody pitnej, suchej żywności, konserw, podstawowych leków itp. Epidemia może przyjść w każdej chwili  a bitwa o paczkę ryżu lub konserwę  może przypominać walkę o świątecznego karpia w lidlu.

Niektórym się błędnie wydaje, że żyją w spokojnym zakątku świata i wszędzie daleko a koronawirus lub inne świństwo nigdy nie zabłądzi akurat w ich okolicę.

Przytaczanie procentu umieralności z powodu wypadków lub chorób NIEZAKAŹNYCH i z powodu grypy nijak ma się do choroby zakaźnej na którą nie ma jeszcze lekarstwa. Zwykłą grypę wyleczy pierwszy lepszy lekarz pierwszego kontaktu nawet gdyby miał przyjąć 100 osób dziennie w swoim ośrodku. 

2 godziny temu, zycietoniejebajka1 napisał:

Od jakich zagrożeń niby mają odwrócić naszą uwagę? Przypadkowo dziś byłem zarówno w sklepie, jak i w aptece, urzędzie gminy, starostwie powiatowym i za żadnym rogiem któregokolwiek z tych budynków nie czekało na mnie żadne zagrożenie. Z nieba też nie spadł deszcz meteorytów lub śniętych ryb.

Politycy którego kraju straszą pandemią?

Gospodarka chińska jest sparaliżowana. Skutki tego paraliżu jeszcze nie sięgnęły krajów europejskich chociaż już teraz pojawiają się głosy że ciężko o leki bo wiele składników do ich produkcji płyneło z Chin. Koronawirus prędzej czy pózniej zostanie opanowany. Jeśli będzie to pózniej to należy się spodziewać małego kryzysu w prawie każdej gałęzi gospodarki oprócz usług pogrzebowych.

Opublikowano

Trafi.  Jak nie pod twoją furtkę to do sklepu gdzie robisz zakupy, do urzędu gminy, na pocztę.

Opublikowano

Teściowej koleżanki syn nakupił maseczek za tysiąc złotych po 1zł i chce tym handlować w Warszawie. Mówił że cena do 10zl powinna dobić w niedługim czasie.

@Rolnik1973 odnośnie tych myszy w Lidlu, to od razu mi się przypomniało jak pisałeś kiedyś, że jedziesz po sztuczne myszy do biedronki.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v