Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 minut temu, zycietoniejebajka1 napisał:

Ale komplet? 

Czy bez pompy, bez wąsa, bez węży? 

Wąs musisz mieć, bo na kolumnie Lublina masz inny frez, niż na oryginalnym wąsie c360. Wtedy albo tulejujesz oryginalny was od 60 i wciskasz obrobiony frez od Lublina albo spawasz odciecety was od 60 do frezu od Lublina. 

całość za 450zł

resztę wiem, w sumie mam na to patent jak ogarnąć u siebie z moim gównianym wyposażeniem garażu

3 minuty temu, soltys48 napisał:

Na 5?nigdy nie widziałem

a mój szwagier ma, i w 328 i w 355, koła od żuka pasują

BezC2A0tytuC582u-72-1475094646.jpg

• Like 2
Opublikowano
13 minut temu, jahooo napisał:

a kierownica w lublinie nie jest na przegubie ? czy macie na myśli starego lublinka ?

jest, tyle że z tego co widziałem trzeba zostawić tylko jeden krzyżak, bo inaczej kierownica będzie pod brodą...

Opublikowano
20 godzin temu, tobi866 napisał:

@izydor6280Do Bizona na tył.

nie lepiej jakąś przemysłową 8.25 ?

17 godzin temu, marulekk napisał:

pany kto kupował do c360 przednie felgi + opony balonowe jak no w ostrówku są??

tam wszystko pasuje jak ta lala czy trzeba jakąś flansze na piaste dorabiać, mam oś okrągłą

po co Ci opona z przyczepy, na 16 bez problemu wciśniesz 9.00
jak chcesz szersze obręcze to są o tych samych parametrach tylko 16 i tam opon masz kilka do wyboru https://www.olx.pl/oferta/felga-16-ursus-c330-c360-zetor-przod-15-3-CID757-IDlb5FQ.html#78848507ac

przy osi okrągłej podobno trzeba podciąć trochę zwrotnicę od góry

46995367_204876097097962_8061197480475230208_n.jpg

Opublikowano

Zamowiłem już kabaty 10 płucienne po 210+ przesyłka 20.

Opublikowano
5 godzin temu, TomaszKysiski napisał:

Kolego to sprzęt dawno sprzedany, 3/4 z jego ogłoszeń jest sprzedana. Byłem tydzień temu, jest lub będzie mf 6290 ( szykują go), jest mx110 na instalacji na olej rzepakowy, jakaś renówka która oddychała odmą jak ja po biegu pełną gębą, robić mieli jej uszczelkę pod głowicą i kilka innych szykowanych, mytych

Byłem tam 10 minut po tym jak powiedział mi że nie będziemy palić tego mx110 bo na oleju ciężko pali. 

Wszystko inne co stoi w ogłoszeniu a mnie interesowało było sprzedane.

Mój błąd że nie zadzwoniłem i nie dopytałem  i w sumie 320km  darmo jechane. 

Opublikowano

Ponad 130tys, tylko190kg na przodku, wąskie opony na przodzie, brak pneumatyki, i silnik 2,9l...😕

Opublikowano
6 minut temu, Agrest napisał:

Ponad 130tys, tylko190kg na przodku, wąskie opony na przodzie, brak pneumatyki, i silnik 2,9l...😕

będę szukał czegoś na łąki, i pod tura ( mały do budynków) i mam do wyboru cnh/farmtrack/deutz i nie wiem czy coś jeszcze wchodzi w przedziale do 110 tyś netto 

Opublikowano (edytowane)

Ja mam jx 70 z 2012 i jak patrzę na tego farmalla to wydaje mi się jakby bardziej masywny był mój jx. Wówczas jak kupowałem to do tura polecali jx 80 bo miał już mocniejszą przednią oś, szersze i większe opony . 

Ten wygląda jak zabawka do ogrodu. Może na żywo lepiej.

Edytowane przez Agrest
Opublikowano (edytowane)

Produkują u nas takie naczepy do pickup-a, czy trzeba szukać za granicą ??

57 minut temu, Agrest napisał:

Kolego to sprzęt dawno sprzedany, 3/4 z jego ogłoszeń jest sprzedana. Byłem tydzień temu, jest lub będzie mf 6290 ( szykują go), jest mx110 na instalacji na olej rzepakowy, jakaś renówka która oddychała odmą jak ja po biegu pełną gębą, robić mieli jej uszczelkę pod głowicą i kilka innych szykowanych, mytych

Byłem tam 10 minut po tym jak powiedział mi że nie będziemy palić tego mx110 bo na oleju ciężko pali. 

Ten gościu w Chmielku to ma tych ciągników pewno ze 100. Często tamtędy przejeżdżam i myślałem że jest w czym wybierać. Chociaż widać że garaży od uja to pewnie dłubie i picuje🤔

Edytowane przez Rolnik_z_Podkarpacia
Opublikowano
18 godzin temu, igor10246 napisał:

ja mam, na 6 szpilek są te same, 4 szpilki były  w 4011 i w c355 (felgi 18") wsystko plug and play 

https://www.olx.pl/oferta/nowe-kola-wzmocnione-do-tura-ursus-c330-c360-10x15-3-10pr-wysylka-CID757-IDyRWdk.html#ed79931d36

ja mam 12sto półcienne i mnie 900 z wysyłką wyszło 2 lata temu 

edit: jeśli masz 4 szpilki ( ja miałem) wymieniasz tylko piastę ( oś płaska, w okrągłej nie wiem) 

Na szczęście mam na 6, rozstaw otworów zapewne standardowy jest?

Opublikowano
2 godziny temu, Agrest napisał:

tez miałem tam jechać, bo w sobotę byłem za Modliborzycami, ale odpusciłem, czyli mówisz że nic tam ciekawego ?

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Ja mam jx 70 z 2012 i jak patrzę na tego farmalla to wydaje mi się jakby bardziej masywny był mój jx. Wówczas jak kupowałem to do tura polecali jx 80 bo miał już mocniejszą przednią oś, szersze i większe opony . 

Ten wygląda jak zabawka do ogrodu. Może na żywo lepiej.

najbardziej mi podchodzi farmtrack ale mimo że wszystko mam koło domu to te 30 km/h mnie nie zadowala bo często się trafia jechać po 10-15 km bo się trafi np 6 ha łąk na 3 pokosy to jechać tam tyle samo ile moją c355 mi się nie widzi ( zwolnice z 4011 jedzie 30km/h) 

Opublikowano
17 minut temu, Uziu92 napisał:

tez miałem tam jechać, bo w sobotę byłem za Modliborzycami, ale odpusciłem, czyli mówisz że nic tam ciekawego ?

Ja mam inne oczekiwania choćby wizualne. Umycie ciągnika ze zdjęciem farby z bloków mostów i czego się da mi nie pasuje. Już wolę zakurzony A nie łaciaty jak spodnie moro.

Wiem że wyglądem się nie robi, ale  to nie dla mnie

2 minuty temu, igor10246 napisał:

najbardziej mi podchodzi farmtrack ale mimo że wszystko mam koło domu to te 30 km/h mnie nie zadowala bo często się trafia jechać po 10-15 km bo się trafi np 6 ha łąk na 3 pokosy to jechać tam tyle samo ile moją c355 mi się nie widzi ( zwolnice z 4011 jedzie 30km/h) 

Dopytać kogoś kto ma bo w jx  jest tylko naklejka 40km. A pojedzie maks 32km. Jx 95 na większych kołach być może poleci szybciej, ale te mniejsze są wolne. 

Mam np mc f80 to ten 42 poleci.

Opublikowano

@Agrest tu trzeba się dopytać właścicieli farmszrotów, jak będę zaczynał się na poważnie rozglądać to wtedy założę temat "Budżetowy nowy ciągnik" na nówkę +/- 100 tyś netto i wtedy się zobaczy, słyszałem że jak ciągniki sporo na placu stoją to też można z ceny urwać a w dealerstwie kuboty stoi dosyć długo 4062 i się zastanawiam nad tym też, i tak znam temat tych przednich mostów 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v