Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Konto mam zerowe co do punktów ale to zasługa nawigacji z radarami i CB radia i swego czasu był bum na to a teraz nawet w Wawie cicho i dobrze ze używają go ludzie co chcą używać a nie dla zabawy szpanu.Mam nawet Bazówkę I Lincolna a w aucie Jaxona i sadeltę.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
8 minut temu, Sean napisał:

Chodzi Ci o ten fragment?

"Jeżeli kierowca pojazdu będzie przewoził, co najmniej 3 dodatkowych pasażerów ( w samochodzie osobowym, w samochodzie ciężarowym a także na przyczepie ciągniętej przez ciągnik rolniczy lub pojazd wolnobieżny)niż wynika to z konstrukcji danego pojazdu, to w takiej sytuacji Policjant zatrzyma prawo jazdy na okres 3 miesięcy. "

Ciężko mi się do tego odnieść, bo nie odwołują się do żadnych przepisów. Żadnym specem od przepisów ruchu drogowego też nie jestem.

Opublikowano (edytowane)

@daron64 To to jakiś tygodnik, ale tu jest chyba z paragrafu, tu mowa o więcej jak 2, czyli samochodem rej. na 5 można bez sankcji zatrzymania prawa jazdy przewozić.

https://maszprawo.org.pl/2015/09/zatrzymanie-prawa-jazdy-na-3-miesiace-nowe-przepisy/

Ale wychodzi że w ciągniku nie można, za to na przyczepie 2 można.      xD

Ja pier**lę, no cholera wie co można a co nie jak każdy pisze co innego.   :P   :D

Edytowane przez Sean
Opublikowano
42 minuty temu, Baks00 napisał:

Po zaczepieniu  Hassi  jak to mówią  ,,nie ma cam ''dźwigać. 

Jaki kun?

24 minuty temu, szymon09875 napisał:

Wczoraj mialem przygodę ze strozami prawa...  Na polnej drodze mnie zatrzymali, nie miałem przy sobie dowodu ani OC a oni w systemie nie widzieli aktualnego stanu i stalem tak 30 minut zanim wyslali mi z domu zdjecie polisy i dowodu, a dzis juz slyszalem ze podobno pijany jechalem i dlatego tak dlugo mnie trzymali 😄

Które take mondre? Nasze opszczymurki?

Opublikowano

Przykład z życia. Pojechałem po słupy do tartaku ciągnikiem z wózkiem. Chwilę się zatrzymałem z chłopakami. Wyjeżdżam i za 50m radiowozów wyrósł za mną jak z podziemi. Panów nic nie interesowało tylko od razu dmuchaniem. A tylko przez to że w tartaku chłopaki za kołnierz nie wylewają.

Opublikowano
7 minut temu, Sean napisał:

@daron64 To to jakiś tygodnik, ale tu jest chyba z paragrafu, tu mowa o więcej jak 2, czyli samochodem rej. na 5 można bez sankcji zatrzymania prawa jazdy przewozić.

https://maszprawo.org.pl/2015/09/zatrzymanie-prawa-jazdy-na-3-miesiace-nowe-przepisy/

Nom faktycznie, ja nie doczytałem. W przypadku auta tak jest w ustawie

"1a. Przepisu ust. 1 pkt 1a lit. b nie stosuje się, jeżeli liczba przewożonych osób 
w sposób, o którym mowa w tym przepisie, nie przekracza:
1) 5 – w przypadku przewożenia ich autobusem;
2) 2 – w przypadku przewożenia ich samochodem osobowym, samochodem 
ciężarowym lub w przyczepie ciągniętej przez ciągnik rolniczy lub pojazd 
wolnobieżny."

Ale o ciągniku nic nie znalazłem

Opublikowano
8 minut temu, Pomorzanin1222 napisał:

Tak .Dali 2500 zł

Tak wyglądała

Przyczepa do bel Nowe - image 3

Czyli tak jak mówiłem z dwie strony do tyłu, że 2500 do wzięcia jest bez problemu

I dobrze, nasza poki co kompletna i wozi siano, ale kto wie co będzie kiedyś

A, i przy okazji, sprawdziłem wagę na tabliczce,mieliście rację 2150 waży

Opublikowano
2 minuty temu, daron64 napisał:

Nom faktycznie, ja nie doczytałem. W przypadku auta tak jest w ustawie

"1a. Przepisu ust. 1 pkt 1a lit. b nie stosuje się, jeżeli liczba przewożonych osób 
w sposób, o którym mowa w tym przepisie, nie przekracza:
1) 5 – w przypadku przewożenia ich autobusem;
2) 2 – w przypadku przewożenia ich samochodem osobowym, samochodem 
ciężarowym lub w przyczepie ciągniętej przez ciągnik rolniczy lub pojazd 
wolnobieżny."

Ale o ciągniku nic nie znalazłem

W ciągniku wychodzi że nie wolno jak jest rej. na 1 miejsce, ale jak będzie na 2, to wychodzi że mogę przewozić w sumie 4.  oczywiście punkty i mandacik będzie

Opublikowano
5 minut temu, soltys48 napisał:

Jaki kun?

Które take mondre? Nasze opszczymurki?

Noo jechali sobie ta polna drogą z Głubczyna do Skórki, a ja tamtędy jechałem bo bylem pszenice obejrzec, a bylo ok 18. Jakbym jechal od Dolnika asflatem pewnie by nie zatrzymali. Kiedys mnie tam zlotow zatrzymal bo mysleli ze uciekam i maglowali mnie gdzie jade i dlaczego wjechałem w polna droge, kazalem zrzec im sie z części swojej pensji na rzecz dróg w powiecie to bede mial asfalt do domu to sie zamknal i wiecej glupio nie komentowal 😮

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, szymon09875 napisał:

Noo jechali sobie ta polna drogą z Głubczyna do Skórki, a ja tamtędy jechałem bo bylem pszenice obejrzec, a bylo ok 18. Jakbym jechal od Dolnika asflatem pewnie by nie zatrzymali. Kiedys mnie tam zlotow zatrzymal bo mysleli ze uciekam i maglowali mnie gdzie jade i dlaczego wjechałem w polna droge, kazalem zrzec im sie z części swojej pensji na rzecz dróg w powiecie to bede mial asfalt do domu to sie zamknal i wiecej glupio nie komentowal 😮

Cywilnym może?

Opublikowano
5 minut temu, Sean napisał:

W ciągniku wychodzi że nie wolno jak jest rej. na 1 miejsce, ale jak będzie na 2, to wychodzi że mogę przewozić w sumie 4.  oczywiście punkty i mandacik będzie

Pamiętam jak kiedyś wracaliśmy z lasu z ojcem i dziadkiem - zetorek rejestrowany na 2 osoby, bez aktualnego przeglądu, ubezpieczony, dwie przyczepy załadowane ile się dało, nie rejestrowane, w takim se stanie. Na wyjeździe z lasu trafiliśmy drogówkę. Chłopak tylko kazał dmuchnąć dla ojca, sprawdził czy ma uprawnienia i kazał mi albo dziadkowi wysiąść i nad puścił.

Opublikowano (edytowane)

@daron64 No jednak ciągnikiem nie wolno nikogo wozić więcej pona to co w dowodzie, mieli prawo zatrzymać prawko.   ;)

Dobrze że poruszyłeś ten temat, bo szczerze nie przypuszczałem że aż zatrzymanie prawka za to.

Edytowane przez Sean
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v