Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 minut temu, andrzej612b napisał:

Tak trochę inaczej 

Kupował ktoś felgi od tira , przystosowane do przyczepy d 46 , 47 na opony 7,5 x 19  , co o tym myślicie , może ktoś ma i jak to się ma do opon 8,25 x20 czy balonówek typu 15,3

Ja mam 17,5 cala w D46. Na szosie ekstra, na polu ciut ciężej niż balonówki czy wysokie 20, bo opony twarde i bardziej się wcinają w glebę. Obornika tym na pole bym nie woził, do zboża OK

• AgroTeam
Opublikowano
10 minut temu, Pomorzanin1222 napisał:

i jeszcze wagę ma ale bez wyswietlacza niestety

MDS 921 wagę? Nie ma takiej wersji, zresztą do dziś nie mają wagi.

Co do remontu to dobre piaskowanie i malowanie to lekko ponad tysiak. Do tego pewnie w siłownikach uszczelniacze , naklejki  i będzie z 1500zł

Dla siebie bym kupił na handel ciężki temat

Opublikowano
23 minuty temu, Marecki2922 napisał:

Te Konskilde to porażka , kiedyś brałem na usługę widziałem jak to działa , na jednym hektarze to kilka kilkanaście razy zapchana a maszyna nowa 

Zobaczył byś Elho w pracy. Zapycha, zatrzymuje się cały czas, nie zbiera kamieni. Gówno warte niesamowite pieniądze i gówno warte.

Opublikowano
29 minut temu, andrzej612b napisał:

Tak trochę inaczej 

Kupował ktoś felgi od tira , przystosowane do przyczepy d 46 , 47 na opony 7,5 x 19  , co o tym myślicie , może ktoś ma i jak to się ma do opon 8,25 x20 czy balonówek typu 15,3

Nie dalej jak dziś przed południem byłem kupić, pytaj co chcesz usłyszeć

20201229_163027.jpg

Opublikowano (edytowane)
56 minut temu, Ursus932 napisał:

Nakrętke sam kupowałem w tym roku nową do 500  , ale jak gwint w rurze wyrwany to rzeczywiście tylko drugi 

Zobacze, jak znajde caly w dobrych pieniadzach to zaloze, jak nie to tego będę próbował reanimowac, o ile wcześniej palnika w ręce nie zlapie i go nie potne na złom. 

@bratrolnika ten u Ciebie ma tylko do 750 części :/

4 minuty temu, bratrolnika napisał:

20201229_163027.jpg

Felga wgieta czy tak widac na zdj tylko ?

Zamiast 11.5 cos szerszego i nie wiele wyzszego bezdetki to co by musialo byc ?

Edytowane przez szymon09875
Opublikowano
2 minuty temu, szymon09875 napisał:

ten u Ciebie ma tylko do 750 części

Miał też kiedyś do 500, wiem, bo sam ośkę od niego brałem, ale to było z dwa lata temu, no i już wtedy mówił że najwięcej tych 750 bierze, te mniejsze tylko przy okazji

3 minuty temu, szymon09875 napisał:

Felga wgieta czy tak widac na zdj tylko ?

Tak, dopoero w domu to zauważyłem, delikatnie może trzeba będzie ją puknac

Zamiast 11,5/15,3 to właśnie to co na zdjęciu, wyższa o 4cm, szerokość praktycznie to samo

• Thanks 1
Opublikowano
szymon09875 napisał:

Jak do jednosiowki to można felgivz mercedesa zaadaptować i nawet ich nie przerabiać i opony 265 na 17.5. Mają prawie 80 cm wysokości. Moim zdaniem najtańsza opcja.

Opublikowano
5 minut temu, bratrolnika napisał:

20201229_163027.jpg

I na taką odpowiedż czekałem 😉 

Interesuje mnie cena tej felgi z przesyłką bo na allegro tanie nie są i jak taka opona sprawuje się na łące czy mokrym polu  , mam jeszcze drugą przyczepę bss - czeską na szerokich kołach rolniczych 12,5 x 18 i ta na łące rusza się jak piłka - czyli nie siada , jak to się ma do tych opon i czy nie lepiej kupić gotowe koła 11,5 

Screenshot_2020-12-20-17-41-08.png

Opublikowano

@andrzej612b Co do użytkowania się nie wypowiem, bo nie uzytkowalem jeszcze takich

Ja odebrałem osobiście z za kompletne koło 450zł, coś do urwania na miejscu

Gość robi koła w rozmiarach 17,5 19,5 i 22,5

8 minut temu, szymon09875 napisał:

Ile za nie placiles ?

450zł za sztukę

Opublikowano
40 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Zobaczył byś Elho w pracy. Zapycha, zatrzymuje się cały czas, nie zbiera kamieni. Gówno warte niesamowite pieniądze i gówno warte.

Łapkami dla zdrowotnosci 

Opublikowano
3 minuty temu, TheraRolnik napisał:

Ogólnie te tirowskie to się nie nadają na łąkę 

ja na przyczepę której głównym zadaniem będzie worzenie gnoju, drewna i bali siana ( dużo na łąkach) to zamówię na balonach co są lawety z pronaru 400/60-15,5 lub coś podobnego

Opublikowano

Najważniejsze żeby miała dobry bieżnik 😉 bo te tirowskie są gładkie i się zatrzymują np. Na błocie ... Na miękkim też trzymają bo są płaskie i ziemia nie ucieka na boki tylko pcha się przed oponą 

Opublikowano
1 godzinę temu, jahooo napisał:

Ja mam 17,5 cala w D46. Na szosie ekstra, na polu ciut ciężej niż balonówki czy wysokie 20, bo opony twarde i bardziej się wcinają w glebę. Obornika tym na pole bym nie woził, do zboża OK

Pytam bo mam już opony 7,5 x 19 w dość dobrym stanie ale cena felg mnie teochę przeraża bo ok 340 zł za sztukę plus presyłka i założenie i teraz pytanie czy nie lepiej kupić takie całe koła bo cena zbliżona 

Opublikowano

wygląda na przerobiony rozrzutnik

45 minut temu, andrzej612b napisał:

I na taką odpowiedż czekałem 😉 

Interesuje mnie cena tej felgi z przesyłką bo na allegro tanie nie są i jak taka opona sprawuje się na łące czy mokrym polu  , mam jeszcze drugą przyczepę bss - czeską na szerokich kołach rolniczych 12,5 x 18 i ta na łące rusza się jak piłka - czyli nie siada , jak to się ma do tych opon i czy nie lepiej kupić gotowe koła 11,5 

Screenshot_2020-12-20-17-41-08.png

na łąkę ani jedne ani drugie, choć z dwojga złego rolnicze
popatrz na szerokie 15.5 czy 16 jak w prasach czy przyczepach do bel, ostatecznie takie 12.5x18, o ile Ci się to zmieści w ramę

Opublikowano

była jakaś krótka seria tych przyczep, miałem nawet gdzieś w książce opisaną, ale do transportu się to nie nadaje ze względu na szybko występujące luzy w zwrotnicach i pewnie umarło śmiercią naturalną

u nas mogło być produkowane to, co w razie W mogło stanowic jakąś wartość dla wojska

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v