Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

To musisz się zacząć sprężać z kupnem a nie wybrzydzanie jak do tej pory bylo

On nie wybrzydza tylko uważnie analizuje, nie podpala się jak nastolatek. Będzie długo dochodził do celu ale jak już dojdzie to satysfakcja murowana. 

Kurna w końcu sam nie wiem czy ja o ciągniku pisał😁

Niemniej jak trafi z ursusem jak ja z landini to szybko zacznie czego innego szukać.

Opublikowano
szymon09875 napisał:

32 minuty temu, Sylwekx25 napisał:

Pojeździsz osiemdziesiątka to zobaczysz, niby jakoś jedziesz , z naciskiem na jakoś 😉

Az tak zle nie jest :o w 100% bedzie lepiej niż 60.

4 skiby uciągnie , warunki pracy też trochę lepsze ale ogólnie te ciągniki są takie mułowate. Przerost formy nad treścią, ciężki duży ciągnik a silnik bez szału (mówię o zwykłej 4 bez turba)

Opublikowano
3 minuty temu, Uziu92 napisał:

raczej kup cieple , miałem w pokoju zimna i jakoś to nie to , w maszynie na polu ledowa nie przeszkadza tak w domu czy w warsztacie zaczyna jakoś denerwować po pewnym czasie

Jakbyś miał leda z tyłu halogen z przodu to by Ci przeszkadzać. Jest zmiana barwy co bardzo męczące dla oka jest. Jak masz Led z przód Led z tyłu to tego nie odczuwasz

3 minuty temu, Agrest napisał:

On nie wybrzydza tylko uważnie analizuje, nie podpala się jak nastolatek. Będzie długo dochodził do celu ale jak już dojdzie to satysfakcja murowana. 

Kurna w końcu sam nie wiem czy ja o ciągniku pisał😁

Niemniej jak trafi z ursusem jak ja z landini to szybko zacznie czego innego szukać.

No niby tak, tylko taki mf 390 obskoczy taką 934 z 10 razy, oszczędny, w eksploatacji tani, rewers ma, przestrzenną kabinę z dobra widocznoscia na tylny tuz, cena podobna może ciut więcej za mf ale te modele wartość trzymają więc bez obaw. 

Opublikowano
5 minut temu, stempos1980 napisał:

https://m.olx.pl/oferta/sprzedam-ciagnik-zetor-7745-CID757-IDHMrJP.html?reason=

Czy to na zdrowy rozum jest warte tyle pieniędzy?

w 94 juz ich nie produkowali-co najwyzej skladali z czesci z magazynu..do tego siedzenie juz nie oryginalne.   obawiam sie ze pradniczka pare lat temu stanela przy takim przebiegu i tak licznik sobie stoi. tym bardziej ze opony z przodu nowe.

czy jest tego wart- jesli przy - 10 zimny zapali od strzalu bez pompowania to kupuj, jesli nie to sie targuj- jesli kupisz "bez vat-u" to warto

ze zdjec to trudno cokolwiek stwierdzic-na ogledziny musialbys wziac kogos obeznanego z tymi ciagnikami, maja swoje wady i nikt ich nie naprawi. ogolnie do tura sie nie nadaje-sprzeglo i promien skretu go dyskwalifikuja..

Opublikowano (edytowane)

U mnie zwykły 4 turbo spala 12-15l na ha w orce i 12km/h by pociągnął pług ale robi się koło 7km/h

To ile by niby miał palić ten z Perkinsem na ha,a u mnie wtryski tez nie za bardzo pyliły bo uszczelka poszła pod pokrywą zaworów i przy wymianie zregenerowałem przy okazji wtryski.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
8 minut temu, jacus napisał:

w 94 juz ich nie produkowali-co najwyzej skladali z czesci z magazynu..do tego siedzenie juz nie oryginalne.   obawiam sie ze pradniczka pare lat temu stanela przy takim przebiegu i tak licznik sobie stoi. tym bardziej ze opony z przodu nowe.

czy jest tego wart- jesli przy - 10 zimny zapali od strzalu bez pompowania to kupuj, jesli nie to sie targuj- jesli kupisz "bez vat-u" to warto

ze zdjec to trudno cokolwiek stwierdzic-na ogledziny musialbys wziac kogos obeznanego z tymi ciagnikami, maja swoje wady i nikt ich nie naprawi. ogolnie do tura sie nie nadaje-sprzeglo i promien skretu go dyskwalifikuja..

Ja nie kupuje tylko wstawiłem go i pytałem czy warto za  niego tyle pieniędzy dac

Opublikowano
17 minut temu, Sylwekx25 napisał:

4 skiby uciągnie , warunki pracy też trochę lepsze ale ogólnie te ciągniki są takie mułowate. Przerost formy nad treścią, ciężki duży ciągnik a silnik bez szału (mówię o zwykłej 4 bez turba)

Ojca sąsiad ma dwie 912 i 1614 i coś tam jeszcze z ciężkiej serii to powiem tak - MTZ-tem go objeżdżam w orce, agregacie czy siewie bez problemu, bez napędu. W stosunku do swojej masy  ma słaby silnik dosć paliwożerny. Lepiej się sprawuje z przyczepami, bo cięższy, poza tym żadnych plusów jak dla mnie

Opublikowano
3 minuty temu, stempos1980 napisał:

Ja nie kupuje tylko wstawiłem go i pytałem czy warto za  niego tyle pieniędzy dac

Za te pieniądze juz by bardziej komfortowego cos kupil

3 minuty temu, jahooo napisał:

Ojca sąsiad ma dwie 912 i 1614 i coś tam jeszcze z ciężkiej serii to powiem tak - MTZ-tem go objeżdżam w orce, agregacie czy siewie bez problemu, bez napędu. W stosunku do swojej masy  ma słaby silnik dosć paliwożerny. Lepiej się sprawuje z przyczepami, bo cięższy, poza tym żadnych plusów jak dla mnie

Tu masz racje takie ,,muly pociągowe"

Opublikowano

fajny ten mf , ja bym taki wolał 10 razy jak ursusa. fajne są też 698 i 699 , znajomy takim że 40-50 ha obskakuje i nic się nie dzieje z nim a licznik już 2 raz kreci albo i 3 ci

Opublikowano

Ale @Ursus932 nie przekona się do takiego.Tak bardzo daleko też nie ma żeby pojechać go obejrzeć

1 minutę temu, Uziu92 napisał:

fajny ten mf , ja bym taki wolał 10 razy jak ursusa. fajne są też 698 i 699 , znajomy takim że 40-50 ha obskakuje i nic się nie dzieje z nim a licznik już 2 raz kreci albo i 3 ci

Opublikowano
11 minut temu, Strongman napisał:

U mnie zwykły 4 turbo spala 12-15l na ha w orce i 12km/h by pociągnął pług ale robi się koło 7km/h

To ile by niby miał palić ten z Perkinsem na ha,a u mnie wtryski tez nie za bardzo pyliły bo uszczelka poszła pod pokrywą zaworów i przy wymianie zregenerowałem przy okazji wtryski.

4 cylindrowy to nie wiem, 6 cylindrowym te 15-16 litrów/ha wystarczy, gleby mozaiki glina, ił i trochę lżejsza. Mniejsze spalanie na ha wychodzi jak 3p było orane. Ogólnie aby spalanie porównywać to jest ciężki temat- warunki, inny pług, wielkość pola, ukształtowanie terenu, dużo skladnikow na to się składa. 

Opublikowano
22 minuty temu, stempos1980 napisał:

wszyscy cenią po 50tys.zł, a że ten z turem to dychę drożej

że tyle nie warty to wszyscy wiedzą, ale warto żyć nadzieją że trafi się jeleń i kupi

17 minut temu, stempos1980 napisał:

100 razy wolałbym takiego jak łosiemdziesiątkę

Opublikowano
2 minuty temu, Uziu92 napisał:

dla niektórych za dużo wajchow 😁

wajchy to tam .,uj, gorzej jak z wajchotronika przesiadasz się na vario albo coś podobnego, ale do niektórych to jak grochem o ścianę, a poczciwą 80tką to do obory, albo do lasu, jak się spie to nie szkoda, a na 40ha to już coś co ma normalny stosunek jakości do ceny i ilości, bo sam za 80tkę bez napędu więcej jak 20 nie dał, a najlepiej to ok 15, bo poza trochę większą wygodą i uciągiem od c360 nie oferuje cudów, z napędem do 30 tys, bo i tak lepiej kuipić ciągnik w tej cenie, nawet włożyć 10tys i mieć pewniaka a nie perełkę za 50-70 tys i nie wiesz co w takim siedzi 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Ja kupiłem 8011 za 13 tys , sprowadzony , w oryginalne wszystko sprawne łącznie z żółwiem i światłami , opony radialne dobre 80 % i twierdzę ,że to max za taki ciągnik. I tak tysiaka urwałem. Za zwykłą osiemdziesiątkę pamiętającą pgr to powinno się płacić tyle co za jumzy , mtz 50 , fortschritty 300 czyli 7 - 8 tys max. Więcej to warte nie jest.

Edytowane przez Sylwekx25
Opublikowano
1 godzinę temu, Strongman napisał:

Panowie jaka barwa światła lepsza do warsztatu do pracy w nocy 4000k czy 6000k

Chodzi mi o te żarówki led na e27 takie po 40,60w bo mam tradycyjne i bym wymienił żeby mieć widniej przede wszystkim a i oszczędniej.

Nie pchaj się w ledy , poszukaj starych świetlówek i będziesz zadowolony 

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, jahooo napisał:

Chodzi mi o jakieś żarówki bo wszędzie mam e27 i wystarczy tylko wkręcić a tak trzeba wszystko przerabiać.

No ale za tą cenę to takiej żarówki się nie kupi /stosunek cena a moc światła.

Edytowane przez Strongman
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v