Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a nie. zajęte śmy byli trochę ze śwagrem. pokażesz jeszcze raz?

Opublikowano

Byliśmy dzisiaj u kuzyna żony co kupił 1234 u tego w Sułoszowej. Teść do niego przydałby się nam taki jak twój bo Belarusa podnosi przy uprawowo siewnym. A że nie piłem to się powstrzymałem bo miałem powiedziec że jak jemu trzeba było pomóc to swoim ciągnikiem jeździł na kilka dni roboty,to teraz na siewy może pożyczyć ursusa.

Opublikowano

aaa to. no wuj z nimi. te mieszańce nie maja dobrych opinii. kołpaki nie pomogą :D

Opublikowano
6 godzin temu, Ursus932 napisał:

Tylko skrzyni niby ok , ale do końca nie wiadomo jaka jest, wszystko wyjdzie podczas użytkowania 

To jest zawsze loteria w używanym sprzęcie. A z drugiej strony remont skrzyni w takim ursusie to też nie są jakieś holendarne kwoty. 

Tym bardziej że z tego co kojarzę to sam chyba ogarniasz mechanike.

Opublikowano

hmmm też znam takiego. tylko on chyba sprzedał.

z tego co słyszałem to problem w suchej słomie mają takie.

Opublikowano

No a po rotorowym kojbaju to juz wgl. U niego coś sie z siatka ebało. Nie mógł dojść do ładu bo albo za mało owijał albo za dużo. Często jeże na polu stały. Raz mi zwijał sianokiszonke, a na innej łące sąsiad zwykla farma II lańcuchowa to po tej z walcami lepsze belki były.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Belaruss820 napisał:

Teść do niego przydałby się nam taki jak twój bo Belarusa podnosi przy uprawowo siewnym. 

Było powiedzieć, że "Jakie NAM. Tata już gospodarki nie ma" :)

podbijam

Ma ktoś w miarę blisko?

https://www.olx.pl/oferta/wal-cambella-dwurzedowy-plug-3-skibowy-CID757-IDHSZhI.html

Edytowane przez daron64
Opublikowano
33 minuty temu, szymon09875 napisał:

To jest zawsze loteria w używanym sprzęcie. A z drugiej strony remont skrzyni w takim ursusie to też nie są jakieś holendarne kwoty. 

Tym bardziej że z tego co kojarzę to sam chyba ogarniasz mechanike.

A w nowym sprzęcie loterii nie ma? Jest, i to na większe kwoty obstawiasz. Teoretycznie im droższy tym mniejsze ryzyko, ale to tylko teoria. Pewny możesz być tylko tego co sam zrobisz...

Opublikowano
red83 napisał:

1 godzinę temu, grzesiek1098 napisał:

We wtorek jadę lawetą w okolice Grudziądza. Może ktoś potrzebuję coś przewieźć po tej trasie? Mogę coś zabrać w dobrych pieniądzach. Mogę zjechać z trasy tak powiedzmy do 50km.

Ile chcesz z km za przerzut C360 z okolic Piątku w okolice Gostynina? 

to mozna na kolach przejechac

• Like 1
Opublikowano
7 godzin temu, daron64 napisał:

Było powiedzieć, że "Jakie NAM. Tata już gospodarki nie ma" :)

Dlatego się powstrzymałem. Syn tylko chciał zostać dłużej bo miał się z kim bawić to mówię, jak wysprzedany wszystko z obory to będziemy mogli dłużej zostawać. Czekałem na reakcję ale nic się nie odezwał,tak samo powiedziałem że można sprzedać dwa i kupić jeden duży też nic nie mowil. On by chciał tylko dokupować ciągniki....ale po co?

Opublikowano

Ja trochę też tak mam. Tylko jak mam np 60tke bez papierów, to ile ona jest warta? 6-8tys? To co ja za to kupie? Opony do dużego? To już wolę niech sobie stoi w garażu w razie potrzeby jest. Jeść nie woła. To samo zetorek 7011. Tylko, że to był nowy kupiony przez ojca w 1982. Takze jego zrobię i ma dożywocie u nas.

• Like 1
Opublikowano

No tu też jest 4011 na360 zrobiona z papierem jak w kołku jeździła ale nie jest teraz zarejestrowana,przeglądu brak,światło.to może jakieś się znajdzie bo jak skrzynie robiliśmy to w kanałach też grzebalismy. Ciągnik do wszystkiego,w żniwa przyczepy ciąga z pola,belarka kosiarka i jeszcze orzeszek zamiast normalnej kabiny. To nic że się grzeje przy belarce ale przecież to najlepszy ciągnik. Rzygac mi się chce na ten ciągnik,pod dachem musi stać nawet jak ma być na drugi dzień wyciągany to ja samochód 5 lat pod chmurką trzymam a ciągniki muszą pod dachem.stac. No i te przyda się,dziurawy śrutownik,stary opryskiwacz, rozwalona wialnia,drugi wóz,sieczkarnia,4 skiba do pługa,burty z dwóch rozrzutników,dmuchawa do siana, wszystko na obore wrzucone,a chce jeszcze esa bo w stodole przeszkadza a tam nie będzie

37 minut temu, stempos1980 napisał:

7011 to już nie jest zły ciągnik patrząc na naszego wyjucha 😁

Ojca kolega miał takiego Zetora od nowości na gospo,ale jak silnik padł to za stodole w krzaki i stał kupę lat,jego brat go później zabrał i zrobił to jeszcze coś pracował,ale pobrali Valtry dojcze to na co taki mały. Ale tato opowiadał jak 4 przyczepy buraków ciągał,miał moc i to pod górę dawał radę

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v